Home Historisk artikkelarkiv Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte

Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte

by Reiseliv
Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte

Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte: Det er kanskje ikke snø og vinter de fleste nordmenn forbinder med Italia, men midt på den italienske halvøya banker et hjerte av snø blant de høye toppene i Appenninene – det er Abruzzo.

I vintermånedene tilbyr dette område en god blanding varm og intim stemning og snøhvite panoramabilder med utsikt så langt øyet rekker.

2012-01-08 Abruzzo.jpg

Alto Sangro er det største skidistriktet i det sentrale og sørlige Italia.

Mellom fjelltoppene til Gran Sasso og Majella og i de enorme fjellmassene Laga og Sirente-Velino finner du naturskjønne nasjonalparker og de største skianleggene i Appenninene. Her finner du hundrevis av kilometer med skiløyper, og et godt dekke med snø som ligger langt utover våren. Dette området kan skilte med 400 kilometer alpinbakker, 300 kilometer med langrennsløyper, 16 skiskoler, 21 skianlegg og 115 skiheiser.

Dette er et eldorado for skientusiaster og alle andre som liker vintersport, og alle anleggene her er moderne og godt utstyrte. Du finner også mange små og idylliske landsbyer rundt skianleggene, og kan fint kombinere skiferie med kulturelle opplevelser, og ikke minst god italiensk mat og vin.

Landskapet i Abruzzo er variert, og det ligger til rette for mange ulike vintersporter. Her kan du stå på ski ned fra de høyeste toppene, og du kan ta en rolig skitur i godt preparerte løyper over slettene mellom fjelltoppene – som på Campo Imperatore som også er kjent som “lille Tibet”.

Du kan også gjøre mye mer enn å stå på ski her! Snowboard, hundesledekjøring, trekking, trekking på truger og fjellklatring er tilgjengelig, og det er lagt til rette både for eksperter og for de mindre erfarne. Du kan ta timer hos profesjonelle og kvalifiserte instruktører, eller du kan leie en lommekjent guide som tar deg med på tur.

Alto Sangro er det største skidistriktet i det sentrale og sørlige Italia. I dette distriktet inngår Roccaraso med små elegante foretninger og sportsfasiliteter og den lille landsbyen Rivisondoli med et fantastisk skianlegg. De fascinerende omgivelsene har et historisk sus, og en skitur eller annen vintersport her byr på minnerike opplevelser.

Du finner spennende løyper utenfor allfarvei – på platået Campo Imperiatore som allerede er nevnt, ved innsjøen Compotosto, eller i bøkeskogene i Chiaranodalen. På skianlegget i Ovindoli kan du kjøre alpint på snaufjellet i den øverste tredelen av løypene, mens lenger nede er bakkene omgitt av trær, og her er det flotte muligheter for off-pist kjøring.

Felles for alle destinasjonene er landskap som maner frem bilder av det store nord, men du kan fortsatt nyte varmen fra middelhavssolen.

Til tross for at Abruzzo er kaldt om vinteren kan det fortsatt by på en varm og koselig atmosfære og gode muligheter til å kose seg inne i varmen i de tusener år gamle landsbyene.

Noen landsbyer er som hugget inn i steinmassene, og er fascinerende å utforske. Alle landsbyene har sitt å by på: slott, herregårder, museer og kirker. Eldgamle tradisjoner er fortsatt vel ivaretatt, og du kan gå glimt av hvordan livet var her i gamle dager så vel som den dag i dag.

Den gamle arven uttrykkes gjennom håndverk, mat og vin, og på arrangementer året rundt der gamle ritualer inngår. I landsbyene florerer brukskunsten, du finner alt fra gullsmeder, blonder og broderier, smijern, kobber, tre og lær til pottemakerkunst – for å nevne noe. Denne industrien har gått i arv i flere mannsaldre, fra håndverker til håndverker.

Etter en hel dag ute i frisk luft på ski eller til fots, i urørt landskap eller i sjarmerende landsbyer – så har du fortsatt gode opplevelser i vente: de smakfulle matrettene fra Abruzzo.

Maten er lagd i tråd med tradisjonene, der matrettene bygger på ferske råvarer og bruker typisk lokale produkter. På menyen finner du både grønnsaker, kjøtt, fisk, ost og brød – servert med ekte italiensk vin.

Urørte landskap, sterk lokal identitet og eldgamle tradisjoner sammen med gjestfriheten både fra lokalbefolkningen og turistnæringen er hva som gjør Abruzzo så spesielt. Hvis du planlegger en vinterferie er dette absolutt en destinasjon å vurdere – og husk å laste ned app´en “Ski Abruzzo” for å ha full oversikt over tilbudene i denne regionen, den finnes både for Apple og Androide telefoner.

Dersom du ønsker mer informasjon om Abruzzo, besøk http://visitabruzzo.no. Her publiseres fire artikler ukentlig, og du finner både oppskrifter, arrangementer og tips til steder å besøke. Du finner også et forum der du kan dele tips og diskutere med andre om alt som angår Abruzzo.

Liker du artikkelen Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte?

Liker du artikkelen Vinterferie på Middelhavets snødekte hjerte, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.