Home Historisk artikkelarkiv Norwegian-humor med skjult kamera

Norwegian-humor med skjult kamera

by Reiseliv
2013-04-26 Norwegian-Bjørn og flyvertinne.jpg

Norwegian-humor med skjult kamera: Populære video- og TV-innslag er såkalte gags med skjult kamera. Det setter lattermusklene i gang umiddelbart. Nå tar flyselskapet Norwegian i bruk skjult kamera i sine videoreklamer. Nedenfor kan du se en av disse.

Youtube er full av ”Just For Laughs Gags”, store TV-stasjoner sender lattergags, og om bord i mange fly kan du kose deg med morsomme gags på videoskjermen.

Temaet for Norwegians gags er ”Alt inkludert”, en humoristisk måte å fortelle at hos Norwegian betaler du kun for det du har behov for. Har du ikke lyst på kaffe, så slipper du å betale for den, har du kun håndbagasje slipper du å betale for en innsjekket 20 kilos koffert – alt inkludert i høyere billettpris.

Videoene er spilt inn med skjult kamera ved innsjekking. Mange passasjerer blir høylig overrasket når Norwegians representant presenter en ekstra avgift på 280 kroner, om de vil ha gratis kaffe om bord eller ei. En av videoene viser en dame som sjekker inn uten å ha en 20 kilos koffert, skjønner ikke at hun må betale ekstraavgiften. Men latter bryter ut når de ser at dette er skult kamera og en skøyeraktig reklame.

Se selv de ekte og umiddelbare reaksjonene:

<div class=»gv-placement-sap» id=»gv_target_76213663765032″></div><script>!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=(«https:»==document.location.protocol?»http://player-services.goviral-content.com».replace(/^http:/,»https:»):»http://player-services.goviral-content.com»)+»/embed-code/index/find?placementVersionId=76213663765032&shareCode=1″,d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,»script»,»gv_script_76213663765032″);</script>

Norwegian vil med slike gags vise at passasjerene selv kan velge hva de bruker pengene på under reisen. Lavprisselskapet mener at en ”solidarisk” deling av utgiftene er urettferdig. Vil du ikke ha alt det du får ”gratis” ved å betale flere tusen kroner for en flybillett, så slipper du det hos Norwegian, og du betaler kun for transporten av deg selv.

Norwegian satte derfor opp skjulte kameraer på Gardermoen for å se passasjerene reaksjonere når de blir presentert for ”alt inkludert”.

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten.

Norwegian fraktet nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa.

I mai i år starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia.

I mars fløy 1 439 943 passasjerer med Norwegian, en økning på 77 113 passasjerer eller 6 prosent sammenlignet med mars i fjor. Setekapasiteten økte med 20 prosent denne måneden, mens kabinfaktoren holdt seg stabil med 77,6 prosent. Norwegian-passasjerene flyr nå mye lenger enn tidligere, med en økt snittdistanse på 14 prosent for mars.

– Vi har hatt mange flere seter å tilby kundene våre i mars i år sammenlignet med samme måned i fjor. At vi har fylt opp setene vi har satt i produksjon er det beste bevis på at kundene verdsetter tilbudet, kommenterte administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding da marstallene var klare.

Selskapet opererte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i denne måneden, hvorav 82,7 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian lanserte i slutten av mars, som første flyselskap i Europa, en tjeneste som gjør det mulig å leie et bredt spekter av filmer og tv-serier om bord. Tjenesten er tilgjengelig på alle Norwegians 60 fly med internett.

Norwegians flynett har gitt de reisende et hav av muligheter: lese og skrive e-post, oppdatere Facebook-statusen, følge løpende med på nyhetsbildet og sjekke været på ankomststedet. Nå kan du også kan leie filmer og tv-serier direkte til nettbrett, smarttelefon eller bærbare datamaskin på alle Norwegians 60 fly med internett.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.