Home Historisk artikkelarkiv Påskesafari i Tanzania

Påskesafari i Tanzania

by Reiseliv
RL GoAfrica 2011-08-01 Tanzania påske 2011 Hoved

Påskesafari i Tanzania er en annerledes påskeferie. I safaribil kjører du utover savannner og gjennom bush, og opplever noen av de aller mest kjente safariparker i Afrika. Her er en beskrivelse av hvilken rute mange safariselskaper kan tilby deg.

Påskesafari i Tanzania blir en annerledes påsketur og dager utenom det vanlige. I safaribil kjører du utover savannner og gjennom bush, og opplever de aller mest kjente safariparkene i Tanzania, slike som Arusha, Lake Manyara, Lake Eyasi, Serengeti, Ngorongoro og Tarangire. Dette er seks flotte og spennende nasjonalparker. Bedre kan du ikke oppleve dett store dyrelivet i Øst-Afrika. Og selvsagt får du nærkontakt med nomadene Tatoga, Hadzebe (bushmen) og Masaier.

Påskesafari i Tanzania begynner ofte i Arusha

Når man er i Arusha, er det naturlig å ta med byens egen nasjonalpark, kun en halvtimes kjøring fra hotellet. Men allikevel er du ute i afrikansk fri natur. Alle de seks parkene skiller seg fra hverandre. Og nasjonalparken utenfor Arusha er intet unntak.

En flott natur, og om enn noe beskjedent dyreliv, er dette en god start på en hel ukes safari. Det er godt å ha en rolig, men behagelig dag etter an lang reise. Medbragt lunsjpakke fra hotellet som nytes på et høyderag gir følelse av god gammeldags safariopplevelse. Og så er det virkelighet for deg.

Sent på ettermiddagen tilbake til hotel før det er mørkt, for middag og overnatting.

Neste morgen venter safaribilen, og målet er nasjonalparken Lake Manyara. Her blir det blir full dags safari og masse spennende dyreopplevelser. Lunsj spiser du i parken, oppe i fjellsiden og med en sjelden flott utsikt. Nede på slettene kan du se elefantene vandre mellom trærne.

Møte med minoriteter

Neste dag kan du oppleve Eyasi-sjøen. Guiden søker kontakt med nomadegruppene Tatoga og Hadzabe, små grupper av bushmen som bor i området rundt innsjøen. Det blir tid til å slå av en prat, og å sette oss litt inn i deres livsvilkår, kultur og livsanskuelse. Og kanskej de inviterer med på en liten jakttur, med pil og bue, innover i bushen. Som vanlig spises lunsj ute i det fri fra medbragt lunsjpakke fra hotellet.

Når du er på safari i Serengeti er det en selvfølge å dra ut en morgen før soloppgang. Safaribilen står klar allerede klokken 6, idet det første svake lyset kan skimtes i horisonten. Det gjør ikke noe om du er litt sulten, og frokost blir det ikke, men det glemmes fort når bilen endelig tar seg frem på de snale veiene i bushen og du ser dyrene våkne.

Gaseller, bøfler og sjiraffer har allerede begynt å spise av friskt grass og løvverk. Og løver, geparder og hyener er klare for dagens første måltid. Den kjølige luften og romling i magen etter mat gjør rovdyrene lysten på jakt.

Dette er en tid på dagen da mange situasjoner oppstår, og det skal mye uflaks til om du ikke får oppleve morgendramatikken på Serengeti. Tilbake til lodgen ved 9-tiden er det din tur til å spise en solid frokost fra buffébordet. Når alle er mette og har sjekket ut, går veien til Ngorongoro, verdens største vulkanske krater.

Olduvai Gorge, der mennesket har sin opprinnelse

Olduvai Gorge er et passende sted for pause og lunsj. Det er her vitenskapen har bevis for menneskets opprinnelse. Lunsjpakka fra hotellet kan nytes i skyggen uten på ravinekanten, med utsikt over den store kløften som strekker seg mange mil nord-sør i Øst-Afrika.

Resten av dagen går med til flere safariopplevelser. Mot kveld kommer du til for eksempel til Ngorongoro Wildlife lodge, en 4****lodge, sjekker inn, slapper av på den store terrassen og nyter solnedgangen over det gigantiske Ngorongoro-krateret, og endelig en flott afrikansk middag og overnatting i rom med utsikt over krateret.

Neste morgen, når frokosten er over, er det tid for å starte nedkjøringen til bunnen av Ngorongoro-krateret. Her er det safari hele dagen, og spiser lunsj i bilen, for ikke å bli overfalt av sultne fugler. I Ngorongoro er eneste sjansen for å se nesehorn under turen, men ellers er alt av dyreliv i Tanzania samlet her i dette spesielle landskapet. Mot kveld klatrer safaribilen opp de smale veiene langs kraterkanten, og ankommer bestilt lodge for middag og overnatting.

Den «friserte» vilmarken

Safari i Tarangire National Park er ikke som de andre parkene. Her får du en følelse av å kjøre rundt i en slottspark. Det meste er så ”friseret” at man kan lure på om parken har gartnere. Men naturen er slik, store grønne sletter, rene golfbanene mange steder, men også elver og bush.

Parken er kjent for sine store flokker av elefanter, enorme baobabtrær og treklatrende afrikanske pyton. Sent på ettermiddagen må safaribilen kjøre mot Arusha, og underveis passerer blant annet de mektige fjelltoppene Meru og Kilimanjaro, flotte fotomotiver i solnedgangen.

Etter påskesafari i Tanzania er det mange som reiser til Zanzibar for å nyte en strandferie.

Liker du artikkelen Påskesafari i Tanzania, så gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!
Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.