Home Historisk artikkelarkiv Reiseliv reiser til Soneva Kiri i Thailand

Reiseliv reiser til Soneva Kiri i Thailand

by Reiseliv
Reiseliv Gunnhild Kood Thailand 2011-08-10 Hoved

Reiseliv reiser til Soneva Kiri i Thailand: Økologisk mat, gjenbruk av materialer, holistisk tankegang, bærekraftig turisme. Dette er alle uttrykk vi er vel kjent med. Vi tar dere med på en reise hvor nettopp ”øko chic” står i fokus.

Hotellanlegget Soneva Kiri på øya Koh Kood, nær grensen til Kambodsja, er helt nyåpnet. Svenske Eva og hennes mann Sonu har realisert alle sine ideer om et naturlig bosted og ferieparadis på denne nyoppdagete øya.

Kood er riktignok Thailands 4. største øy, men har kun noen få hotell. Derfor er det godt med plass. Soneva Kiri består av 41 hektar med naturprakt hvor 46 feriehus med bassenger er bygget ved stranden eller i høyden med flott utsikt over havet.

Her kan man bare slappe av, få massasje, og spise deilig sunn mat servert ved ditt eget basseng eller på en av de mange restaurantene. God vin og drinker serveres, i tillegg til masse vann selvfølgelig. For de aktive, kan man svømme, snorkle, dykke, stå på vannski, spille tennis, trene på apparater, dra på elefantsafari, ta dagstur til Angkor Wat eller utforske øyas fiskelandsbyer.

Stilen er øko-chic

Hvis du trodde at alt med øko og gjenbruk var litt kjedelig, tenk igjen! Hvert av feriehusene du kan bo i, er fra 400-700 m2 hvor utearealene er medregnet. Alle ”hus” består av flere mindre, som om hvert rom var bygget for seg, og forbundet med uteareale som består av både dusj, badekar, sittegrupper og kjøkken. Byggestil under åpen himmel eller bare tak, er mulig i tropisk miljø. Ideen er som fra Robinson Crusoes liv, en gøyal tankegang som passer alle generasjoner på ferie.

Derfor kan gjestene på Soneva Kiri faktisk spise lunch eller middag i et tre, hvor maten fires ned til dere. ”Tree top dining”, heter det, og gir en helt spesiell opplevelse.

Gjestene har også sin faste kontaktperson under oppholdet. Navnet er selvfølgelig Fredag. Ta gjerne med Robinson Crusoe boken på tur og bli inspirert til øyfølelse.

Gjennomtenkt design filosofi

– Eva, hvordan fikk dere ideen til Soneva Kiri?

– Vi hadde planlagt et lite og eksklusivt resort på en øy i Maldivene og så for oss et frilufts tema med telt. Isteden satset vi på Koh Kood og konseptet endte med Soneva Kiri (Son fra Sonu og Eva fra hennes navn, red). Fordi øya har så uberørt natur, var teltduk ideen perfekt her. Vi har benyttet det som tak på noen hovedhus.

– Hvem har stått for innredningen?

– Det er meg! Jeg tegnet først noen skinnmøbler som toalettbord, kister til oppbevaring og kontorplass – alt med en følelse av natur og friluftsliv. Også benyttet jeg et amerikanske firma basert i Filippinene som brukte plantefarget skinn.

– Ønsket var å skape andre farger enn det som er vanlig på hotellanlegg, og liker best ensfarget stil så gjestene er omgitt av en visuell ro. Her er beige og brunt og gult og oransje som kontrast. Tekstiler med mye mønstre passer bedre hjemme, de blir for personlige her. Hotell bør fungere som en visuell oase som forhåpentligvis kan appellere til de fleste mennesker.

Organisk mat på menyen

– Og organisk mat står på menyen?

– Ja, organisk er alltid viktig for meg. Vi dyrker våre egne salater og mye grønnsaker, som en del av vår SLOW LIFE filosofi. Det meste bør være lokalt dyrket. Dette utgjør også grunnlaget for vår ”Intelligent Luxury” ide, hvor noe kan oppfattes som luksus av den enkle grunn det er vanskelig å få tak i for folk flest. Ikke mange steder du kan spise en salat som er plukket 5 minutter før servering!

– Finnes thai mat?

– Vi har flere spisesteder, et heter Benz – et autentisk lokalt spisested med friske råvarer. Her er ingen meny. Kokken (Khun Benz) tilbyr retter ut fra dagens lokale marked. Det er så spennende å komme dit fordi ingen kveld blir lik, og det venter alltid noen overraskelser.

– Har du et favoritt sted på Soneva Kiri?

– Sjokoladerommet, – det er som en drøm. Det ligger med fin utsikt og sitteplasser utenfor. Rommet er avkjølt, og åpent hele tiden så gjestene kan bare gå inn og forsyne seg (en farlig fristelse). All vår sjokolade er Free Trade, så i stedet for dårlig, kan du heller ha god, samvittighet når du spiser.

Holistisk spaanlegg

Midt i den tropiske skogen som omgir anlegget, ligger flere paviljonger av bambus og glass. Her er treningsrom med alle tenkelige moderne apparater, spa, hvilerom og juicebar.

– Spaet er fantastisk. Med velgjørende behandlinger fra Thailand, og en rekke massasjevarianter fra andre kulturer, så gjestene får variasjon, forklarer Eva.

– Jeg kan takke min søster Amie for spaideen. Da vi bygget vårt første resort Soneva Fushi på Maldivene for 16 år siden, sa hun: «Du må ha et spa i hotellet». Først hadde vi bare 2 rom og en benk på stranden. Vi fikk svenske terapeuter med god utdannelse. I løpet av årenes løp har vi blitt kjent med noen utrolige dyktige terapeuter, enkelte med spesielle talenter. En utførte bla en mongolsk behandling som kunne vare 8 timer, – men ikke sammenhengende.

Gjester gråt etter å opplevd massasje

– Er spa avgjørende på et nytt hotellanlegg?

– Nå ja, men i begynnelsen på vårt første hotell brukte ikke så mange spaet. Men det var bare til vi ga dem 30 minutter gratis. Da skjedde noe helt utrolig. Gjestene ble så berørt, noen gråt og sa at de hadde aldri hatt en massasje i hele sitt liv og var opprørt over hva de hadde savnet.

– På Soneva Kiri har vi en utrolig stab med flinke terapeuter, som alle har god utdannelse og er dyktige med mennesker. Vi ønsker ikke bare å tilby pleie, men en holistisk behandlingsform. Her kommer også gjesteterapeuter som tilbyr unike behandlinger i tillegg til vår faste spameny, avslutter Eva.

Soneva Kiri: 110 Moo 4, Koh Kood Sub-District, Koh Kood District, Trat Province, 23000, Thailand.Tel. +66 (0)3961 9800, +66 (0) 81345-2791 – www.sixsenses.com/soneva-kiri For nærmere informasjon, kontakt Select Collection, 23 33 22 00 – www.selectcollection.no

Liker du artikkelen Reiseliv reiser til Soneva Kiri i Thailand?

Er artikkelen Reiseliv reiser til Soneva Kiri i Thailand interessnt, så gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.