Home Historisk artikkelarkiv Romantikk og shopping i Bangkok

Romantikk og shopping i Bangkok

by Reiseliv
2012-10-26 Bangkok Asiatique Hoved.jpg

Romantikk og shopping i Bangkok: Shoppingen i Bangkok er i ferd med å flytte innendørs! De verdensberømte gatemarkedene med sin sjarmerende pruting finnes absolutt fortsatt, men flere og flere oppdager alle de ultramoderne shoppingsentrene i Bangkok.

Nytt i høst er blant annet at Bangkok har fått sitt første store shoppingstrøk langs Chao Phraya-elven.

Det er fortsatt lett å finne sko, vesker og belter til lavpris på gatemarkedene rundt Pratunam, og det er mulig å gjøre gode kjøp på vintage og brukte ting på helgemarkedet Chatuchak. Men Bangkok har greid å kvitte seg med ryktet som byen som kun selger merkevarekopier, og har nå etablert seg som Asias fremste motehovedstad.

Flere og flere nye og spektakulære shoppinggallerier, eksklusive varehus og motebutikker åpnes i Bangkok, og mange av dem ligger i det området som blir kalt ”motedistriktet” rundt Siam Square hvor det også finnes flere thailandske motedesignere.

– Bangkok er en av verdens beste shoppingbyer. I Bangkok får man mye mote og teknikk for pengene, utvalget av internasjonale og lokale varemerker er enormt, servicenivået er høyt og det er fortsatt svært rimelig å bo bra og spise godt i Bangkok, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

De nye og moderne shoppinggalleriene har vanligvis luftkondisjonering pluss et utvalg av gode restauranter, kinoer og avslappende kroppsbehandlinger, som f.eks. fotmassasje.

Her er noen tips fra Thailands turistbyrå om spennende shoppingnyheter i Bangkok:

Nyåpnede Asiatique Riverfront med en unik beliggenhet ved elven
Bangkoks siste tilskudd til supermoderne shoppingsentre heter Asiatique Riverfront og ble åpnet i sommer. Asiatique er det første større promenadestrøket langsChao Phraya-eleven i Bangkok med en cirka 300 meter lang promenade og over 1 000 butikker. Asiatique Riverfront ligger i restaurerte lagerbygninger hvor det har pågått handel siden begynnelsen av 1900-tallet og arkitekturen har mange kulturhistoriske referanser. På denne piren lå blant annet det danske East Asiatic Company – det første europeiske selskapet som ble etablert i Bangkok. På området finnes det også kunstutstillinger og et teater. Asiatique åpner kl. 17.00 og her finner man et 40-talls restauranter, flere med utsikt over elven. Asiatique Riverfront, BTS Saphan Taksin + gratis båt. Se www.thaiasiatique.com

Thailandske motemerker tar plass

En del kjente og eksklusive shoppingsentre satser mer og mer på mote, og ikke bare på internasjonalt kjente merker, men også på thailandsk mote. Greyhound, Senada, Thea by Tara, Fly Now og anr er noen av de mer kjente thailandske motemerkene. At prosentandelen mote i Bangkok har økt, blir bekreftet av at den svenske motekjeden H&M åpner en avdeling i høst i galleriet Siam Paragon i Bangkok hvor også spanske Zara ligger. Her finner man også butikken Code 10 som selger klær fra flere thailandske motedesignere. Central World har en hel etasje med thailandske motedesignere og Siam Center tilbyr også et stort utvalg.

Siam Paragon, BTS Siam.
Siam Center, BTS Siam Station.
www.siamparagon.co.th.
Se
også www.siamcenter.co.th
og Central World www.centralworld.co.th

Jorden rundt på nye Terminal 21

Det luftkondisjonerte seks-etasjers markedet Terminal 21 på Sukhumvit som ble åpnet i vår, er designet for å gi en helt spesiell shoppingopplevelse. Med en fasade i glass og stål ligner bygningen en flyplass og reisetemaet fortsetter innenfor med ulike avdelinger som er oppkalt etter byer som San Francisco, Tokyo, Roma og Paris. Etasjen med smykker og accessoirer ligner for eksempel på Istanbuls Grand Bazaar. Her finnes det omtrent 600 butikker som selger alt fra teknikk til mote i alle prisklasser. I tillegg finner man et matmarked, kinoer og to etasjer med restauranter. BTS Asoke, MRT Sukhumvit – www.terminal21.co.th

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.