Home Historisk artikkelarkiv Sommeraktiviteter på Hamsunsentret

Sommeraktiviteter på Hamsunsentret

by Trym Myrvang
201'3-04-16 Hamsunsentret.jpg

Sommeraktiviteter på Hamsunsentret: Med kunnskap fra fjoråret satser Hamsunsenteret på sommersesongen som aldri før. Daglige arkitekturvandringer i et av Norges mest spektakulære bygg er fascinerende opplevelse. Og barna blir kjent med «Papst» fra Landstrykere.

Sommersesongen nærmer seg med stormskritt, og litteraturformidlerne på Hamsunsenteret, Andreas Lødemel og Solveig Hirsch, lover spennende oppleveleser for hele familien.

– Fjoråret gikk over all forventning, og vi ser ingen grunn til at årets sommer skal bli noe dårligere, sier Hirsch.

Holder på suksesseneSom i fjor vil det være et daglig miniforedrag i senterets bibliotek. Foredraget på femten minutter vil i sommer ta for seg boka «Pan», samt morsomme historier fra Hamsuns liv. I tillegg videreføres Æventuren.

Turen er i likhet med miniforedraget helt gratis, og vil ta gjestene med på en vandring i den flotte naturen som omkranser Hamsunsenteret, samt gi litterære smakebiter fra «Pan». Lødemel forteller at de i år har en rød tråd gjennom de ulike aktivitetstilbudene.

– Med utgangspunkt i Hamsuns kanskje viktigste natur-roman «Pan», vil blant annet karakteren Edvarda dukke opp på Æventuren, sier han.

Mer arkitekturvandringNytt av året er at det vil bli to daglige arkitekturvandringer i et av Norges mest spektakulære bygg. Vandringen bygger på arkitekt Steven Holls idé om at bygget er formet som en litterærer romankarakter fra Hamsuns 1890-tallsbøker.

– Vandringen er noe av det viktigste vi gjør innen formidling, for våre erfaringer tilsier at folk blir svært fascinert etter å ha fått oppleve den spennende arkitekturen, sier Hirsch.

For hele familienI fjor sommer merket litteraturformidlerne fraværet av barn på Hamsunsenteret, noe de har tatt med seg i år. Barna vil få rikelig med aktivitetstilbud.

– Vi har et helt nytt opplegg for barn hvor man blir kjent med figuren «Papst» fra Hamsuns «Landstrykere», sier Hirsch.

Hamsunsenterets uteområde vil bli omgjort til en løype, hvor barna skal være detektiver med ulike oppdrag. I tillegg vil et «ordlaboratorium» være plassert i biblioteket. Her trenger professor Æ og Å hjelp fra barna til å skape nye ord som ennå ikke er funnet opp!

Vil bruke jungeltelegrafenHirsch og Lødemel forteller at alle tilbudene er gratis for de som betaler inngang på senteret. Senteret er i en tidlig fase, kun er 3 år gammelt til sommeren.

– Vi vil tilby muligheten for en god heldags opplevelse, og ikke bare et vanlig museumsbesøk. Hvis gjestene liker det de har opplevd, forteller de det videre til andre. Det er viktig for oss, sier duoen.

Liker du artikkelen Sommeraktiviteter på Hamsunsentret?

Liker du artikkelen Sommeraktiviteter på Hamsunsentret, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.