Home Historisk artikkelarkiv Surfeferie i Mexico

Surfeferie i Mexico

by Susanne Fagervik
2013-04-04 Surfeferie Mexico.jpg

Surfeferie i Mexico: Mexico er kanskje ikke det første landet man tenker på når man begynner å planlegge neste surfetur, men det er virkelig verdt å sjekke ut. Noen av verdens beste surfestrender ligger nemlig her.

På en tur til Mexico vil du i tillegg oppdage og møte fantastiske og gjestfrie mexicanere, en rik kultur og utrolig god mat, og du er garantert en ferie du sent vil glemme. Her er noen tips til steder det er verdt å sjekke ut!

Puerto Escondido

Den såkalte «Mexican Pipeline» sies å være en av de beste surfebølgene i verden, og den kan finnes i Puerto Escondido i delstaten Oaxaca i Mexico. Her arrangeres et flertall internasjonale surfekonkurranser, spesielt i månedene august og november. 


Dette stedet, på vestkysten av Mexico, regnes som å være et av de ti beste surfesteden i verden. Men det som kanskje er det beste med Puerto Escondido er at masseturismen enda ikke har nådd hit.

Så her kan du slappe av på de kilimeterlange hvite strendene, drikke Corona og ta deg en god fest med de hyggelige og imøtekommende Mexicanerne. Det er noe spesielt med stemningen i byen.

Det er avslappende og behagelig her, og du kan føle på deg at du har havnet mitt i en Bob Marley-sang. Surferne som kommer hit fra hele verden gir også stedet et herlig internasjonalt preg. Pakk ned surfeshortsen og flip flops og gjør deg klar for en tur du IKKE vil angre på.

Puerto Vallarta

Surfing er en av de mest populære utendørsaktivitetene som trekker turister tilbake til Puerto Vallartas mange strender, om og om igjen. 
Strendene Punta Mita og Sayulita får mye skryt av de som har vært der, og er virkelig verdt et besøk.

Sayulita beach nord for byen Puerto Vallarta er kjent som et av Mexicos mest hippie surfesteder, og vil gi deg mange gode vibber og bølger. Når kroppen trenger hvile etter å ha ridd bølge etter bølge, er det perfekt å legge seg godt til rette i en hengekøye under en kokospalme.

Boca de Pascuales

I den lille staten Colima finnes stranden Boca de Pascuales, som omtales som et legendarisk monster av tubes. De bryter gjerne både fra høyre og venstre, og kan nå høyder opp til 10 meter. Disse bølgene passer best for de mer erfarne surferne.


Dette er et lite sted som få har hørt om, så her kan man forvente svært lave priser, hyggelige mennesker og lokal mat som du kommer til å elske.

Baja California

Kyststrekningen mellom Los Cabos og Todos Santos er vel kjent for surfing i verdensklasse. 
Her er det flere internasjonale turister, så man må regne med flere folk rundt seg. De imponerende svellene trekker folkemengder til San Pedrito i sommer månedene.

Her finner man store bølger og action. Ellers er vakre Playa Los Cerritos svært populært blant campende surfere. 
Bor du i Cabo San Lucas eller San José del Cabo, har du også tilgang til nydelige, kritthvite strender de dagene du bare vil slappe av, i tillegg til mange aktiviteter og et yrende natteliv.

Liker du artikkelen Surfeferie i Mexico?

Liker du artikkelen Surfeferie i Mexico, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.