Home Historisk artikkelarkiv Sykkelferie i Tsjekkia i høstferien

Sykkelferie i Tsjekkia i høstferien

by Reiseliv
Sykkelferie i Tsjekkia i høstferien: Høstkulden presser seg på, og mange familier planlegger høstferien sin. Hvis ferien skal være aktiv...

Sykkelferie i Tsjekkia i høstferien: Høstkulden presser seg på, og mange familier planlegger høstferien sin. Hvis ferien skal være aktiv, noe stadig flere ønsker, er en sykkelferie i Tsjekkia et åpenbart valg.

I tillegg til at det er billig i Tsjekkia, og kort avstand fra Norge, finner du en mengde trygge og severdige sykkelruter der som tar deg gjennom vakker natur og forbi fredede bygninger. Samtidig kan du nyte sol og varme i Babí léto – Tsjekkias egen indian summer.

Stadig flere ønsker en aktiv ferie istedenfor å sløve ved bassenget. Mange nordmenn vil ut og tråkke på pedalene og oppleve ting mens de får luft i håret. Tsjekkia er ett av landene som tiltrekker seg mange sykkelturister, deriblant nordmenn.

Det skyldes ikke minst det lave prisnivået i landet, men også den korte avstanden til Norge, og at landet har et stort sti- og sykkelnett som lokker med både severdige og trygge sykkelruter. Det er også en av grunnene til at Tsjekkia er godt representert på EuroVelo, EUs liste over spennende europeiske sykkelruter.

Flere av de nasjonale rutene går gjennom de sentral-europeiske landene, blant annet rute 7 som går fra Nordkapp til Malta.

Nyt sykkelturen og temperaturen

Høstferien er et spesielt godt tidspunkt for å dra til Tsjekkia på sykkelferie. Oktober kan være både kald, våt og forblåst i Norge, men slik er det vanligvis ikke i Tsjekkia.

Der opplever du en form for indian summer fra september og langt inn i oktober. Fenomenet byr på deilig lune og solrike dager og er så utbredt at tsjekkerne har sitt eget uttrykk for det: Babí léto.I tillegg byr høsten på et vell av forskjellige farger og nyanser i det tsjekkiske landskapet.

Du finner alt fra åpent lende og store skoger, til imponerende fjellområder. Og på sykkel kommer du tett på opplevelsene.

280 000 m2 romantisk stemning

Ett av områdene det er mest populært å oppleve fra sykkelsetet, er Moravia i Sør-Tsjekkia. Der er klimaet enda bedre enn i Praha, og i det kuperte terrenget kan både familien og sykkelentusiasten finne utfordringer.

I Moravia kan du besøke Lednice-Valtice-komplekset, et imponerende slottsanlegg på over 280 000 kvadratmeter mellom byene Lednice og Valtice. Komplekset står på UNESCOs verdensarvliste og omfatter et slott, en mengde annekser, hagehus, statuer, monumenter, og en praktfull naturpark med innsjøer, skoger og velstelte parkarealer.

Når du vil se og oppleve områdets romantiske stemning, er sykkelen det perfekte fremkomstmiddelet.Hvis du ikke tar med deg sykkel selv, finnes det en rekke muligheter for sykkelleie i Tsjekkia.

Leieprisen er meget fornuftig, i likhet med det generelle prisnivået i Tsjekkia. Du kan fint leie en god mountainbike for 100 kroner døgnet.

Om Tsjekkia

Tsjekkia ble dannet i 1993, men landet har en lang og begivenhetsrik historie gjennom sin plassering i hjertet av Europa. Landet smykkes av hundrevis av gamle slott, klostre og herregårder samt vakre skoger og fjell. I tillegg har Tsjekkia en tradisjonsrik mat- og ølkultur samt hele 12 UNESCO-severdigheter.

Hvert år arrangeres det en rekke festivaler med temaer som musikk, mat og øl, og landet kan dessuten by på mange kursteder og spaanlegg samt hele 90 golfbaner.

Tsjekkia er ikke minst kjent for hovedstaden Praha – eller «Byen med de 1000 spir» – med sine romantiske bydeler, glitrende gater og den gamle, sjarmerende Karlsbroen. Den korte avstanden fra Norge og det fornuftige prisnivået har gjort Tsjekkia til et populært reisemål både for familieferier, ovale helger og aktive ferier året rundt.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.