Home Historisk artikkelarkiv Thailands utømmelige shoppinggryte

Thailands utømmelige shoppinggryte

by Gunnhild Bjørnsti
Thailands utømmelige shoppinggryte

Thailands utømmelige shoppinggryte: Farger, folkeliv, fest! Storbyen Bangkok innfrir alle forventninger. Reiselivs reporter Gunnhild Bjørnsti gir deg gode tips.

Bangkok er kjent for sine enorme varehus, skreddere og markeder. Be om et kart i hotellresepsjonen, og få krysset av de stedene du vil besøke. Opplev vennlige mennesker, templer og yrende folkeliv, samtidig som du gjør gode kjøp.

Shoppingsentrene er et godt sted å starte, her er mye under samme tak.

MBK er en del av Thailands utømmelige shoppinggryte

MBK (Maboohkong) i åtte etasjer er det mest kjente varehuset i Bangkok. Det er enormt og her finner du varer i den rimeligere prisklassen. Du kan også be om god pris når du kjøper flere varer eller prute. MBK har alt – sko, herre- og dameklær, pashmina sjal, og tilbehør.

Her finner du alle gavene du skal ha med hjem. Til deg selv, prøv gjerne forretning Oh! La La by Thanit hvor de syr kjoler på stedet. Denne butikken er ikke av de aller billigste men så får du vakre stoffer, tyll, broderier og perle/glitterbesetninger i en fasong tilpasset deg. www.ohlalacustomer.com/

Vil du fiffe deg opp til kvelden, finnes flere frisørsalonger, parykkmakere skjønnhetssalonger, negle- og tatoveringsstudio og mulighet for massasje. Det positive med Bangkok er de mange ansatte, så man trenger aldri lure på om det er ledig time. Det sitter alltid en mengde terapeuter og spesialister klare til å motta deg som kunde med et smil.

Blir du sulten på din vandring i MBK’s etasjer, kan du spise på en av de mange restaurantene. Her er alt fra thairetter, japansk til indisk, kinesisk og vestlig mat. Pluss for MBK: Lave priser. www.mbk-center.com/jp Siam Center

Mange store shoppingsentra

I samme område som MBK ligger Siam Center og Siam Paragon. Siam Center har mest utvalg på ungdomsbutikker, med både sporty merker, strandplagg, pentøy, og sko i alle farger og fasonger. Se gjerne etter disse thaimerkene som gir plaggene en litt annen stil, som absolutt er up to date: Issue, Exact, Duet, Keven. Pluss for Siam Center: Utvalg av ungdomsklær. www.siampiwat.com

Siam ParagonDette er Sørøst-Asias største shopping senter. Helt nytt og ultramoderne, med et flott utvalg butikker med elegant innredning. Se gjerne etter Pasaya, thailandsk innredningsbutikk med fantastisk utvalg i sengetøy. www.pasaya.com Her er franske spiserier som Lenôtre med supergod kaffe, fargerike makroner, deilige kaker og nylaget sjokolade. Perfekt sted for en pause.

Skal du imidlertid spise lunch eller middag, har også Paragon Thailands største foodcourt. Spiseavdelingen er enorm, med restauranter fra uttalige lands kjøkken. Det er bare å velge om dere vil ha japansk (prøv Aoi – en av de beste i byen), kinesisk (Crystal Jade for dim sum) eller thaimat. Servicen er rask, her skal det gå unna.

Tips: Singha øl er det mange som drikker til maten, men det har faktisk kommet thaiviner som smaker bra. Se etter vinmerker som bla. Granmonte. Deres rosévin spesielt, passer til asiatiske retter. Pluss for Paragon: Fantastisk utvalg, elegante omgivelser. www.siamparagon.co.th

Gaysorn med de beste designermerkene

For de aller beste designermerkene, både europeisk og thai, er Gaysorn stedet. Du finner Gucci, Prada, Dior; Celine, Fendi og Louis Vuitton, og ser de enorme vindusutstillingene på lang avstand. Inne er det stor plass, og ikke så mye hektisk som i de andre sentraene.

Av thaimerker, se etter Senada Theory, Sretsis og for vesker GGUB og Tango. Her er også en utmerket Apple store og prisene er ned til det halve mot i Norge. Trenger du hjelp for å orientere deg, kan du be om en shoppingkonsulent. I tillegg til Gaysorn, finnes Emporium i samme gate (hovedgaten Sukhumvit) som konkurrerer om å være eksklusive varemagasiner. www.gaysorn.com

IT varehus: Er du interessert i tekniske duppeditter, med PC’er, mobiltelefoner, dataspill – ja alt du kan drømme om og mer, gå til disse varehusene: Pantip Plaza og Fortune Town.

Platinum Plaza: (ved Pantip Plaza) er et såkalt Wholesale senter hvor butikkene gir mer rabatt dess mer du handler. Her kan du over 5 etasjer handle sko, vesker, klær og smykker. www.platinumfashionmall.com

Skreddere: I hovedgaten Sukhumvit ligger en rekke dyktige skreddere, mange av indisk herkomst. Her sys etter mål både skjorter, herredresser og dametøy raskt og rimelig. Hva med en spesialsydd dress til under tusenlappen og silkeskjorte til kr 200? Leveringen er fra den ene dagen til den andre. Vi prøvde Marty’s som fungerte utmerket. www.martynewfashion.com

Slangeskinnsvesker og suvenirer: Rett inn fra hovedgaten Sukhumvit ligger en elegant butikk La Sourire som har flotte vesker i Hermès stil à la Birkin, laget i strutseskinn. Her er også sko og flere vesker i bla slange- og krokodilleskinn. Adresse: 1025/3 Ploenchit Rd., Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330

I hovedgatene finnes gateselgere for billige vesker, T-skjorter, kopivarer og suvenirer. Her er det bare å prute med et smil.

Det helt spennende markedet Chatuchak

Chatuchak markedet i helgene er velkjent. Det er bare å gå rundt i en labyrint av butikker og boder, ca 15.000 totalt, dette er verdens største utendørsmarked. Hvis du er en dreven pruter, er du i paradis. Markedet er hovedsaklig for lokalbefolkningen, så prisene er lave.

Når du pruter, kan du gå ned til 50-70% av den første prisen. Her finner du det meste som klær, smykker, kunst, klokker, DVDer, håndlagete varer av f.eks thaisilke, og kopier av designerklær og vesker. Åpent lørdag og søndag fra kl 8-18.

Tips: Det er vanlig å handle til sent på kvelden i Bangkok, og det finnes nattmarkeder i områder som Patpong, Suan Luam på Sukhumvit ved Lumpini parken, Pratunam marked ved Pantip Plaza og på Khao San gaten.

Greit å vite om Detax: Handler du for over 5.000 baht i moderne butikker, får du 7% refusjon, såkalt detax. Husk å fylle ut skjema i butikken. Valuta: 100 NOK = ca 500 baht. Transport: Skytrain er enkelt å bruke, har kun to linjer, og stopper ved alle kjente steder. Taxi er også billig, du kommer sjeldent over 100 baht. Bare vær obs på mye trafikk, så Skytrain er ofte raskere å bruke.

Hvor kan du bo i Bangkok?

Rembrandt hotell ligger praktisk til ved Sukhumvit, i gangavstand til skreddere og varehus, og like ved en Skytrain stasjon. Rembrandt hotell benyttes av SAS personale og mange skandinaver. Direktøren er svensk, Eric Hallin, og han tar seg hjertelig av nordiske gjester.

Hotellet har spaavdeling (deilig etter hektiske dager), treningsrom, utendørsbasseng med utsikt over storbyens tak, flere restauranter (bla den beste marokkanske i byen), god thairestaurant på andre siden av gaten og en skandinavisk matforretning Scan Deli som nabo hvis du savner kaviar og knekkebrød. www.rembrandtbkk.com

Utflukt: Bli med på en båttur på elven og se vakre templer som Grand Palace, Wat Phra Kaew, og Wat Pho fra sjøsiden. Dra også til Chinatown for å oppleve en annen stemning. Der finnes det gode muligheter for kupp på sølvvarer. Liker du blomster, er blomstermarkedet Pak Khlong Talat ved Chao Praya elven stedet.

Ut på byen? Vertigo restaurant og bar ligger på toppen av Banyan Tree hotell med en helt gedigen utsikt over storbynatten. Et ”must”. www.BanyanTree.com/Bangkok Bed Supperclub er trendy utested, innredet som et romskip.

www.bedsupperclub.com/bangkok Ellers finnes Q Bar, en New York-inspirerert club. www.qbarbangkok.com Trenger du å kjøles ned, har Absolut Vodka åpnet Ice bar på nr 5, Silom Road.

Kombiner Bangkok med ferie på et resort

Mange kjenner til feriesteder som Hua Hin, Phuket og Koh Samui, men prøv gjerne Kood, Thailands 4. største øy. Her ligger Soneva Kiri, et nytt resort i en tropisk skog og med vakker strand. Gjestene bor i villaer med utendørsbasseng, -dusj og –badekar. Hva med en svømmetur under stjernene?

Her er flere restauranter, godt vinkart, spa, treningsrom og uendelige muligheter for å snorkle, dykke og dra på sightseeing. Med andre ord, et oppnåelig Paradis. For mer informasjon: www.sixsenses.com/soneva-kiriwww.tourismthailand.org/ www.thebangkokshoppingguide.com 

Liker du artikkelen Thailands utømmelige shoppinggryte?

Liker du artikkelen Thailands utømmelige shoppinggryte, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.