Home Historisk artikkelarkiv Toppjazz i Bremen på Jazzahead!

Toppjazz i Bremen på Jazzahead!

by Pelle Nilssen
2013-02-15 Jazz Bremen.jpg

Toppjazz i Bremen på Jazzahead! Den gemyttlige hansabyen Bremen er en særdeles aktiv kulturby og har blant annet befestet sitt ry som arrangør av den meget velrenommerte jazzfestivalen jazzahead!, en av Europas aller fremste.

I år foregår jazzahead! 25.-28. april. Det skjer innenfor rammen av en musikkfagmesse som trekker alt som betyr noe av jazzfagfolk fra alle deler av Europa. Utvalget av jazzkonserter med utøvere på toppnivå fra mange land er meget rikholdig.

De fleste fra Europa men også fra Brasil, Canada og USA. Hvert år har festivalen et partnerland. I år er det Israel, som blir representert med syv av sine beste jazzorkestre/-utøvere. Fra Norge deltar Helge Lien Trio.

Som hvert år kommer det også denne gang til å myldre med musikk og mennesker på en lang rekke steder til ulike tider av døgnet. Lørdag kveld spiller 16 europeiske band på samme scene, og for nattsvermere foregår det på 20 steder samtidig, og det blir skyttelservice, slik at de som har sikret seg en totalbillett kan få mange smaksretninger med seg utover den sene kvelden og inn i nattetimene.

Fagmessen foregår parallelt og tilbyr foredrag, workshops etc til musikere, kritikere og andre jazzinteresserte.

Turistkontoret, Bremen Tourism, (Bremer Touristik-Zentrale) selger flere billettvarianter for festivalen med hotell. Ryanair har direkte flyrute fra Torp til Bremen.

Se programmet og annen informasjon: http://www.jazzahead.de/festival/alle-kuenstler-a-z/

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.