Home Historisk artikkelarkiv Ville og vakre vinteropplevelser i nord

Ville og vakre vinteropplevelser i nord

by Reiseliv

Ville og vakre vinteropplevelser i nord: Denne vinteren sies å bli den store nordlysvinteren, og Nord-Norge er et av de aller beste stedene å oppleve det spektakulære værfenomenet. Dra på opplevelsesferie med nordlyset som utgangspunkt!

Nord-Norge byr på storslagne naturopplevelser og mange muligheter til å få blodet til å bruse i årene. Hva med arktisk surfing, polardykking eller hvalsafari? Og skulle nordlyset bestemme seg for å danse, er du garantert en uforglemmelig opplevelse!

Lofoten – Skieldorado og surfeparadis
Spektakulære Lofoten er et flott reisemål, også om vinteren! Lofoten byr på et fantastisk skiterreng, ypperlig for alle som liker å kjøre telemark og som vil tilbringe minst mulig tid i heiskø.

Det finnes lysløyper velegnet for familieutflukter, i tillegg til at det finnes to fantastiske alpinbakker, én i Svolvær og én i Stamsund.

Surfing på Unstad
Lofoten er også en av landets beste arenaer for surfing. På Unstad på Vestvågøy surfes det sommer som vinter på en 200 meter lang strand med rullesteiner i begge ender, omkranset av høye, dramatiske fjell.

Helt siden sjømennene Hans Krane og Thor Franzen kom hjem fra Australia på 60 tallet, har det vært surfet her. Bølgene ruller inn stort sett hele tiden.

Alt fra gigantiske bølger, til fine små ”nybegynner”-bølger. Beliggenheten er nemlig slik at det kommer inn bølger fra sør til nord, så her kan de operere med bølgegaranti.

Les mer på http://www.unstadcamping.com/unstad/Surfing.html

Havrafting i Lofoten
Bli med på havrafting i Lofoten! Det åpne havet, de bratte fjellene, smale sund og frodige holmer. Lyset som skifter, krystallklart vann. En opplevelse som aldri slipper, og som gir selv de med tynn pannelugg bakoversveis. Gummibåtene er ekstremt sjødyktige, og tar deg med ut på nye høyder.

Les mer på http://www.lofoten.info/article.php?id=591

Vinterhvalsafari på Stø
Stø er et velkjent utgangspunkt for hvalsafari og den første hvalsafarien fra Stø ble arrangert allerede i 1994. Dette lille, men aktive, fiskeværet ligger ut mot havet, ikke langt fra kontinentalsokkelen og et dypvannsområde kalt Bleikdypet.

I dette området presses kaldt vann fra dype farvann opp, noe som tar med seg næringsrikt vann som blir blandet med vannet på havoverflaten.

Dette gir opphav til en veldig rik oppblomstring av havplankton som igjen danner et godt leveområde for et mangfold av marint dyreliv som sjøfugler, sel og hvaler som kommer til området etter næring.

Den vanligste hvalarten i området er spermasetthvalen.

Les mer her: http://www.arcticwhaletours.no/safari/nyhet!-vinter-hvalsafari

Liker du artikkelen Ville og vakre vinteropplevelser i nord?

Liker du artikkelen om Ville og vakre vinteropplevelser i nord, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.