Hjem Konkurranser Mobil, bærbar PC eller nettbrett på ferie?

Mobil, bærbar PC eller nettbrett på ferie?

av Reiseliv

Mobil, eller smarttelefon som det heter, er en selvfølge når du er på farten, uansett hva slags reise, jobb, besøk eller ferie. En bærbar PC er jo bedre når du skal se på filmer, jobbe litt eller se på bildene du tok i løpet av dagen, enn en liten mobilskjerm. Men så er det det da, å dra rundt på en bærbar PC er vel et ork for de fleste.

Mellomløsningen er et nettbrett, et tilskudd til mobilen som slenger i lomma di døgnet rundt og den bærbare som du føler er selve proffen, men mye å dra rundt på. Særlig på ferie.

Nettbrettet er lett, det har stor skjerm, utmerket for Netflix, Youtube og andre videoer. Kanskje du lager videoer selv? Noen er flinke med fingrene og produserer videsnutter på mobilen med for eksempel programmet Kinemaster. Men med nettbrett får du mer oversikt og det er lettere å orientere seg.

Så har vi selvfølgelig e-bøker, eller digitale bøker som de også kalles. Det er mye lettere å lese på nettbrett enn mobil. Du kan justere større eller mindre skrifttyper og allikevel føle at du har hele siden foran deg, som i en papirbok.

Kameraene i nettbrettene har like høy kvalitet som smarttelefoner. Og du får en mye bedre opplevelse når du ser på bildene etter hvert som du fotograferer, fordi skjermen er mye større, nær opp mot den du har på din bærbare PC.

Når dette er sagt, så ender vi opp med tre forskjellige computere faktisk, tre ulike verktøy som vi kan kalle disse. Er det nødvendig?

Svaret er nei, det behøver du ikke. Du behøver ikke en bærbar PC, ikke en på skrivebordet hjemme heller. Og du behøver ikke smarttelefon. Skal du ringe går det fint å bruke en god gammeldags Nokia med kun en liten rute som viser hvilket nummer du skal ringe til. Smarttelefonen er et overflødighetshorn, fullt av mange muligheter i en moderne verden.

Sånn er det også med nettbrettet, bare i mye større format. Men allikevel ikke for stort og tungt å drasse på når du er på farten eller ferie.

Reiselivs konkurranse denne gangen har en Lenovo Tab M10 HD, kalt familienettbrett til underholdning.

Lenovo Tab M10 HD er et 2. generasjons HD-nettbrett på 10,1 tommer som har en rekke funksjoner, i et førsteklasses metalldesign. Det har flott lyd og legger til en rekke familievennlige funksjoner som samlet innhold til barna, sperrefunksjoner og TÜV Rheinland-sertifisert øyebeskyttelse.

Lenovo Tab M10 HD (2. generasjon) har et luksuriøst, glatt deksel i helmetall og har et skjerm-til-skjerm-forhold på 85 %. Det er et stilig, men holdbart nettbrett som alle i familien vil ønske å bruke.

Dette nettbrettet veier kun 420 gram! Du kan lese alle spesifikasjoner her.

Premien denne gang har en verdi av kroner 2199,-.

Konkurransen er da: Hva slags skulptur av et dyr finner du i artikkelen her på Reiseliv: Spennende feriebilder, fine eller standard kjedelige? Løve, lundefugl, tiger eller hund?

Gå til konkurransen her, fyll inn epostadresse, navn og helst riktig dyr! Sjekk her først!

Vil du ha ideer til å ta spennende feriebilder? På Reiseliv.no er det flere artikler om dette.

Konkurransen ble avsluttet 10. desember.

Vinner er Malin, 3182 Horten. Hun er blitt tilskrevet om dette på epost.

Du vil sikkert like disse artiklene også