Home Reisetips 10 apper vi bruker når vi er på reise eller ferie

10 apper vi bruker når vi er på reise eller ferie

by Reiseliv
10 apper

10 apper: Åtte av ti bruker en eller annen app når vi er på reise eller ferie i utlandet. Mest populært er apper med ulike karttjenester som Google Maps, etterfulgt av Facebook og vær-apper. Men ikke alle bruker en app i løpet av ferien.

Å bruke apper har blitt en del av hverdagen for de fleste av oss – og 85 prosent velger å bruke apper også når de er på ferie utenlands. Karttjenester, som populære Google Maps, er klart mest populært (55 prosent). Menn tenderer i større utstrekning enn kvinner til å bruke karttjenester (hhv 64 prosent og 50 prosent).

En Kantar Sifo-undersøkelse viser at 64 prosent liker å bruke beina for å oppleve reisemålet på ferie. Karttjenester som Google Maps er da et perfekt verktøy for bedre å utforske stedet man besøker, uten å risikere å gå seg vill.

App-bruken i ferien er forskjellig mellom de ulike aldersgruppene. Blant de yngste (18-30 år) er det bare tre prosent som ikke bruker app når de er på reise. Dette tallet stiger suksessivt. Blant seniorene i alderen 66-79 år er det 26 prosent som overhode ikke bruker apper når de ferierer utenlands.

Blant de som bruker apper på ferien er, foruten karttjenester og vær-apper, så er sosiale medier som Facebook og Snapchat mest populært. Bruk av enkelte apper skiller menn og kvinner. 17 prosent av kvinner som bruker app på ferie velger Instagram, mens det tilsvarende tallet for menn er ni prosent. Derimot logger 16 prosent av menn og syv prosent kvinner seg inn på Spotify.

Hvilken app som brukes skiller også på aldersgruppene. Av 18-30 åringene bruker 25 prosent Spotify i løpet av ferien, noe som er klart er enn de øvrige aldersgruppene. Snapchat er også størst for 18-30 åringene (52 prosent), mens Facebook er mest populært blant 41-50-åringene (47 prosent). Blant de eldste (66-79 år) så brukte 36 prosent Facebook på den siste utenlandsreisen, mens tilsvarende tall fot 18-30 år bare var 25 prosent.

10 apper som brukes flittigst

 1. Karttjenester, f.eks. Google Maps, 55 prosent
 2. Facebook, 43 prosent
 3. Vær-app, eks YR, 38 prosent
 4. Snapchat, 36 prosent
 5. Messenger, 25 prosent
 6. Instagram, 13 prosent
 7. Spotify, 13 prosent
 8. WhatsApp, 6 prosent
 9. Netflix/HBO/annen film- eller serieapp, 5 prosent
 10. Annen app 9 prosent
 11. Usikker, vet ikke, 3 prosent
 12. Jeg bruker ikke app på ferie, 12 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo-undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om 10 apper, så gi oss like på Facebook


Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Håndlaget sko og de 100 byene i La Marche, Italia

Håndlaget sko

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.