Home Reisetips Naturperler i Norge du kan bruke gratis – her er 11 av disse

Naturperler i Norge du kan bruke gratis – her er 11 av disse

by Reiseliv
Naturperler i Norge

Naturperler i Norge som Statskog eier, kan du bruke gratis. Alle vet at naturen er til fri bruk. Landets største grunneier, Statskog, som forvalter en femdel av Norges fastland, har mange hytter uten lås. Det er bare å gå inn og bruke hyttene gratis. Målet er å friste flere ut på tur.

Over hele landet er det flotte turområder som alle nordmenn faktisk er medeiere av. Reiseliv gir dg her tips om 12 av de flotteste områdene.

På lista står blant annet Børgefjell nasjonalpark, et høyfjellsområde i grenseområdet mellom Nordland, Nord-Trøndelag og Sverige.

Naturperler i Norge på rekke og rad

Naturperler i Norge

Børgefjell er et tur-eldorado som bør oppdages av flere som liker å vandre i flotte naturperler. Her er høye tinder, vidstrakte fjellvidder og vakre fossefall. Det er fjellet for dem som liker å stake ut sin egen kurs med telt i sekken. Området har få hytter og nesten ikke merkede stier.   

Det er gode muligheter for å få fisk i nasjonalparken.

Sør på Senja ligger Ånderdalen, den andre nasjonalparken som har kommet med på Statskogs liste. Området er vernet for å ta vare på et mangfoldig nordnorsk kystlandskap, med spisse fjell og sandstrender som passer på postkort. Rundt 90 fuglearter holder til i nasjonalparken.

Bynære strøk er også med. Finnemarka er et skogområde i Buskerud avgrenset av Tyrifjorden i nord, Lierdalen i øst og bebyggelsen langs Drammenselva i vest og sør.

Dette er villmark bare et steinkast fra byen. Sett deg på sykkelen, ta med fiskestang og unger og dra på tur.

På Statskogs grunn finnes det ikke mindre enn 60 000 fiskevann, alle dekkes av samme fiskekort. Grunneieren har 70 hytter til utleie rundt omkring, og rundt 100 koier som står åpne og er til fri bruk for alle.

Flotte naturperler – De 11 beste turforslagene

flotte naturperler
Gratis hytte: Slik ser det ut inni Vetlenesbua i Troms. Foto: Jan Erik Hansen/ @turfoto

Børgefjell nasjonalpark
Finnemarka
Finnskogen
Junkerdalsura
Hukkelvatna
Njardarheim
Rago
Reisa nasjonalpark
Senja
Saltfjellet-Svartisen
Svartisen


Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.