Home Reisetips Bagasje – tips hvordan unngå å miste den på flyreisen

Bagasje – tips hvordan unngå å miste den på flyreisen

by Reiseliv

Bagasje du sjekker inn – lite er mer irriterende enn å miste bagasjen når du er på reise. Reiseliv gir deg tips til hvordan du kan redusere risikoen for at kofferten ikke kommer frem til feriemålet.

Bagasje du sjekker inn er stress som hverken passasjerer eller flyselskapene ønsker. Kommer den frem? Blir den lempet inn på samme fly som meg? Mange reisende opplever at bagasjen forsvinner under reisen.

Ifølge en undersøkelse utført av KLM svarer nesten halvparten av respondentene at For mange er tanken på at bagasjen ikke er kommet frem, er en stressfaktor på reisen.

Svært mange har opplevd at bagasjen ikke er kommet frem. Og mange opplever at det gjerne kan ta mer enn et døgn å få den tilbake.

For de reisende finnes det imidlertid flere handlinger som kan bidra til å redusere risikoen for at kofferten forsvinner under reisen. Nedenfor gir KLM syv tips til hvordan du best kan ha kontroll på bagasjen under ferie- eller forretningsreisen:

  1. Skriv navnet ditt på bagasjen.

Skriv alltid navn og telefonnummer, og gjerne flynummeret for reisen, på bagasjen. Det hender at bagasjeetikketen rives av, og om personalet da har tilgang på navn og flynummer kan de spore destinasjonen mye enklere.

Om de ikke lykkes med å spore bookingen, kan telefonnummeret brukes for å ringe og spørre om hvor kofferten skal sendes.

For å være helt på den sikre siden kan det også være lurt å skrive navn og telefonnummer på innsiden av bagasjen – i tilfelle også navnlappen på kofferten skulle forsvinne.

  1. Ta bort gamle bagasjeetiketter.

Reiser du mye og er slapp med å ta av bagasjeetikettene på kofferten? Det kan kanskje gi noen misunnelige blikk på flyplassen, men det er ingen god idé siden det kan skape forvirring for bagasjesystemet som ikke forstår hvilken etikett den skal lese av.

  1. Ikke ha løse deler på bagasjen.

Pass på at kofferten er i god stand og unngå å reise med en koffert som har vanskelig lås eller glidelås. Dersom kofferten har løse håndtak kan det være lurt å pakke den inn.

Når bagasjen sjekkes inn og går inn i sorteringssystemet er det nemlig en mulighet for at løse håndtak setter seg fast i kanter og slites av – sammen med bagasjeetiketten som er festet på håndtaket.

  1. Reis med en koffert som stikker seg ut.

Reis med bagasje som er lett å kjenne igjen – ikke bare for deg selv, men også for andre. Det er ikke uvanlig at reisende forveksler en annens bagasje med sin egen, spesielt om man reiser med en standard svart koffert.

Overvei derfor å markere bagasjen din, enten med et stort klistremerke eller et annet kjennetegn som skriker ”denne kofferten er min”.

  1. Dobbeltsjekk at bagasjen er innsjekket til endedestinasjonen.

Dersom du har bestilt en reise med én eller flere mellomlandinger er det smart å stille et kontrollspørsmål ved innsjekkingen om bagasjen er sjekket inn til endedestinasjonen.

Det er ikke alltid selvsagt at bagasjen sjekkes inn hele veien, og derfor er det bedre å være føre var fremfor å oppdage i etterkant at bagasjen bare har blitt med på halve reisen.

  1. Beregn tilstrekkelig med tid for transfer.

Dersom bagasjen ikke er sjekket inn til endedestinasjonen og du må hente den ut ved en mellomlanding, er det viktig at du har avsatt tilstrekkelig med tid for transfer.

Selv du kan løpe i et rasende tempo gjennom flyplassen for å rekke neste fly, er det ikke sikkert det går like fort med bagasjen.

       7. Skal du til USA? Ikke lås bagasjen.

Ikke lås kofferten din om du skal reise til eller gjennom USA. Sikkerhetsrestriksjonene innebærer blant annet at passasjerene ikke får dra gjennom USA med låst bagasje.

Om det ikke går an å åpne kofferten ved en eventuell inspeksjon, er det en risiko for at den ikke får lov til å reise videre eller kan hentes ut på rullebåndet.

Det finnes imidlertid et smutthull for deg som vil låse kofferten selv om du skal til USA – du kan bruke en TSA-lås som kan åpnes av personalet på flyplassen i USA ved hjelp av en spesiell nøkkel.

10 tips til behagelig flyreise

Finnes det noen gode råd for å gjøre flyreisen mest mulig behagelig? Selvfølgelig! Her er 10 gode råd for å gjøre flyreisen din så komfortabel og stressfri som mulig:

Planlegg i god tid: Sørg for å bestille billetter og sjekke inn på forhånd for å unngå stress og køer på flyplassen.

Pakk smart: Sørg for å pakke lett og effektivt. Husk å sjekke regler for håndbagasje og innsjekket bagasje på forhånd.

Sitt komfortabelt: Velg et sete som passer deg og dine behov. Hvis du er høy eller har lang bein, kan det være lurt å velge et sete med ekstra beinplass.

Drikk vann: Det er viktig å holde seg hydrert på flyet, så drikk rikelig med vann og unngå alkohol og koffein.

Beveg deg: Sitt ikke stille hele flyturen. Reis deg opp og gå rundt i kabinen for å øke blodsirkulasjonen og unngå stivhet.

Ta med underholdning: Ta med en bok, en film eller noe annet å underholde deg med på flyet.

Vær forberedt på endringer: Vær forberedt på at flyet kan bli forsinket eller kansellert, og ha en backup-plan i tilfelle dette skjer.

Vær høflig og respektfull: Behandle andre passasjerer og besetningsmedlemmer med respekt og høflighet for å gjøre flyturen mer behagelig for alle.

Ta vare på helsen din: Husk å bruke håndsprit og ta andre nødvendige forholdsregler for å beskytte helsen din og andre passasjerer på flyet.

Slapp av og nyt turen: Til slutt, husk å slappe av og nyt flyturen. Se på det som en del av reiseopplevelsen og ikke bare en transportetappe.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.