Hjem Reisetips Bagasje – Gjør du vanlig pakkefeil når reiser?

Bagasje – Gjør du vanlig pakkefeil når reiser?

av Per Henriksen

Pakker du mer bagasje til ferieturen enn det du har bruk for? Du er ikke alene om dette, halve befolkningen oppgir at de gjør dette på de fleste turene. Her er noen tips hvordan du holder koffertvekta lettere.

Bagasje – Tenk praktisk og reis lettere, råder eksperter.

– De fleste har nok opplevd at klær og andre ting har blitt liggende ubrukt i kofferten hele ferien. Svarene viser at dette er mer vanlig enn uvanlig, sier Pia Buen, Country Manager i Norge for Novasol, som er Europas største utleier av hytter og ferieboliger.

Det er Novasol som har tatt seg brydderiet med å finne ut av om vi drasser på for mye under ferien.

I følge en undersøkelse utført av YouGov for Novasol bekrefter 35 prosent at dette skjer fra tid til annen. Bare 15 prosent svarer nei eller vet ikke.

Målingen viser store kjønnsforskjeller. 61 prosent av kvinnene svarer at de som regel pakker med seg for mye, mens tilsvarende andel blant menn bare er 39 prosent.

Pia Buen mener en nøktern gjennomgang av hva vi kommer til å trenge ofte vil føre til at mer klær og utstyr blir liggende igjen hjemme.

– Det kan fort bli et stressmoment å drasse rundt på mye bagasje, særlig i forbindelse med selve transporten. Reisen kan bli fysisk tyngre enn nødvendig, og mer upraktisk, sier Buen.

Hennes råd er å reise så lett som mulig, særlig ved bruk av fly og andre offentlige transportmidler.

– Men også når man bruker bil er det smart å begrense seg. Mange lesser nok på litt for mye, slik at det blir trangt for passasjerene og vrient å finne igjen ting i bagasjerommet.

Når ferien skal tilbringes på en utleiehytte, bør man ifølge Pia Buen orientere seg best mulig om tilgjengelig utstyr på stedet, for å unngå at det blir dobbelt opp.

En vanlig pakkefeil er nok at man rett og slett fyller den plassen man har, uten å planlegge så nøye, tror Egil A. Gundersen, eier og daglig leder i Janic & Carlo AS. Firmaet leverer reiseartikler til butikker over hele landet, blant annet via kjedekonseptet Bagorama.

– Men økt salg av de minste koffertene, som er laget på mål for å romme maks tillatt håndbagasje på fly, tyder på at mange også pakker smart. Når man skal bo på hotell er det min erfaring at slik håndbagasje holder fint til en ukes reise.

Folk som trenger ny, stor koffert velger også annerledes enn før, ifølge Gundersen.

– De vil ha lettere materialer, slik at egenvekten blir lavest mulig. Mange etterspør også fargesterke varianter. Nordmenn liker å pynte seg litt med kofferten, på samme måte som med et fint klesplagg.

Les mer med mange tips på GoAsia.no om hvordan du pakker og sikrer bagasjen din – Hvert gram teller

Les også om regler for håndbagasje hos forskjellige flyselskaper

 

Du vil sikkert like disse artiklene også