Home Reisetips Besøk hemmelige hager i Storbritannia – de er vakre og historiske

Besøk hemmelige hager i Storbritannia – de er vakre og historiske

by Reiseliv .
Besøk hemmelige hager

Storbritannia er fullt av fargerike og naturskjønne hager og parker. Disse er enda vakrere om våren. Blant de mindre kjente oasene er en islamsk-inspirert hage laget for dronning Elizabeth IIs mor.

Hagen er kjent fra filmen The Secret Garden og er en hemmelig piknikplass gjemt i travle London.

Besøker du Storbritannia når det er vår, er det nærliggende å stikke innom en av de mange vakre parkene og fredelige hagene som ligger gjemt både i byene og på landet.

Og mens hagene ved Royal Botanic Gardens og Blenheim Palace and Gardens er velkjente og godt besøkte, finnes det også flere mindre kjente oaser.

Er du glad i hager, er det ingen vei utenom den engelske byen Kent, som er kjent som «Englands hage». På Walmer Castle and Gardens kan du i tillegg til et historisk slott også utforske flere fortryllende hager.

Blant høydepunktene er Broadwalk Garden, hvor du rusler langs en sandsti forbi urtelignende planter, fargerike blomster og bølgende hekker. 

Gave til dronning Elizabeth II

Besøk hemmelige hager

Ved det samme slottet ligger også Queen Mother’s Garden, som ble gitt til dronning Elizabeth IIs mor på hennes 95-årsdag. Hagen er designet av hagedesigner Penelope Hobhouse og gjenspeiler med sitt rektangulære design og frodige beplantning interessen hennes for islamske hager.

I vårmånedene kan du glede deg til å se fargerike tulipaner og iøynefallende hagtorn. Ved hagene er det også mulig å delta på blant annet yoga, meditasjon og mindfulness-gåturer.

En times kjøretur fra Kent, i Surrey, ligger hagen RHS Garden Wisley. Her finner du en av verdens største plantesamlinger. Et av høydepunktene er hagens glasshus, som er på størrelse med ti tennisbaner.

The Secret Garden

Besøk hemmelige hager

Her kan du utforske ulike klimasoner og gå blant palmer, banantrær og sørafrikanske liljer. Ved siden av ligger RHS Hilltop – Home of Gardening Science – som er Storbritannias første hageforskningssenter.

Det er åpent for publikum og åpnet dørene i 2021. Her kan du lære om ulike planter og forskningsprosjekter samt se botanisk kunst.

Hvis du skal innom York i Nord-England, kan du utforske Halmsley Walled Garden, som er med i filmatiseringen av Frances Hodgsons fortryllende roman The Secret Garden.

Hagen er full av blomster i sprudlende farger og har flere små kroker hvor du uforstyrret kan nyte de vakre omgivelsene. Hagen har også en frukt- og grønnsakshage, samt et område fylt med spiselige blomster.

Magiske grønne hager

Besøk hemmelige hager

Er du på storbyferie i London, vil du også ha rikelig med muligheter for å ta en pause fra storbyen i magiske grønne hager.

Du kan for eksempel besøke Phoenix Garden, som er skjult bak Charing Cross Road. Denne lille og gjengrodde hagen vedlikeholdes av frivillige, bugner av planter og blomster og huser også blant annet spurver og frosker.

I nærheten av hagen ligger matmarkedet på St Giles in the Fields, så det passer fint å bruke hagen som rasteplass. 

Les mer her og på www.visitbritain.com. Les også her på Reiseliv om London utenfor turisttråkket.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.