Home Reisetips Camping og fotturer i Estland i sommer – helt gratis

Camping og fotturer i Estland i sommer – helt gratis

by Reiseliv
Camping og fotturer i Estland

I Estland kan du bevege deg fritt i naturen akkurat som i Norge.  Det er hundrevis av turstier å velge mellom, hvorav den lengste er 820 km lang og strekker seg over hele landet. Det er mulig å dra på dagsturer eller lengre turer med overnatting underveis, enten med overnatting i eget telt eller i små tømmerhytter som er gratis å bruke.

I tilknytning til vindskjulene og hyttene er det ofte peis, grillplass og toalett. 
Her foreslår vi fem turstier med gratis campingmuligheter – perfekt for de som ønsker en budsjettvennlig ferie. 

Lahemaa National Park og RMK Oandu Nature Centre
Lahemaa National Park ble grunnlagt i 1971 for å bevare, forske på og introdusere naturen, kulturarven, det biologiske mangfoldet, landskapet, den nasjonale kulturarven og naturvernet i Nord-Estland.

Lahemaa er et av Europas viktigste skogvernområder. På Oandu Nature Centre får du lære om naturen i Lahemaa National Park, hvordan du kan utforske naturen, samt bruk og dyrking av skog og tømmer gjennom tidene.

Fra natursenterets gårdsplass kan du gå til naturstien Oandu og turstien Võsu-Oandu. Du kan også bruke forbundne stier for å nå Koprarada (Beverstien) og studiestien Altja.

Turstien Peraküla – Aegviidu – Ähijärve
Den lengste turstien i Estland starter ved Nõva natursenter i Peraküla. Turstien Peraküla – Aegviidu – Ähijärve går gjennom ni fylker og en rekke beskyttede områder, og med sine 820 kilometer får den vist frem rikelig av Estlands fantastiske natur.

Stien er merket med hvite og grønne farger og skilt.

Tuhkana strand og rekreasjonsområde
Tuhkana-stranden i Nord-Saaremaa er et av de beste badestedene i Saaremaa. Den 500 meter brede sandstranden er ulik andre i Sør-Saaremaa, siden du ikke trenger å gå langt for å nå det dype vannet.

Den sterke nordavinden gjør strandens brusende bølger kraftigere, og med egen volleyballbane har stranden noe for enhver smak.

Strandpromenaden fra parkeringsplassen til stranden gjennom furuskogen er et bra sted for en spasertur, mens det i de andre skogene i nærheten av stranden er mulig for besøkende å plukke sopp og bær før de tar en pause ved RMK-rekreasjonsområdets piknikbord, informasjonsstand eller uthus.

Koiva Heritage Culture Trail
Denne 60 km lange sykkelstien og turstien ble fullført høsten 2010 og viser frem kulturelle steder langs bredden av Koiva-elven, som går langs grensen mellom Estland og Latvia i Valga fylke, tidligere en del av Livonia.

Den begynner ved Tellingumäe parkeringsplass, hvor det er et rekreasjonsområde og informasjonstavler med kart der den krysser grensen mellom de to landene.

Skilt langs veien hindrer at du går deg vill, selv når du utforsker steder utenfor hovedstien. Informasjonstavlene har informasjon på estisk, latvisk og engelsk.

Den samme parkeringsplassen er også utgangspunkt for en annen, 18 km lang sykkelsti.

Nõva Nature Reserve, RMK Recreation Area og besøkssenter
Nõva Recreation Area and Nature Reserve i lavlandet i Vest-Estland ble opprettet for å beskytte kystlandskapet og plantesamfunnene.

Området dekker store myrsletter, skoger og sandstrender. Innsjøene rundt landsbyen Peraküla er omgitt av 5 meter høye kystdyner.

På innsjøene vokser det hvite vannliljer og store starrer. Kystområdet fortryller både og surfere og andre på stranden. Skogene og myrene er fulle av bær og sopp.

Det er et informasjonspunkt, campingplasser og bålplasser i rekreasjonsområdet. Nõva Visitor Centre i Nõva RMK Recreation Area gir informasjon om områdets severdigheter og råd om valg av turstier.

Under her har du en tipsliste for utstyr når du skal campe, enten i Norge eller utlandet:

Campingutstyr og overnatting

Når du camper i utlandet, er det viktig å pakke med deg riktig utstyr for å sikre en trygg og behagelig opplevelse. Noe av det helt nødvendige å ta med deg er dette:

1. Telt: En av de viktigste tingene å ha med seg når du camper er et solid telt som er egnet for de værforholdene du vil møte. Velg et telt som passer til antall personer som skal bo der og sørg for at det er vanntett og godt ventilert.

2. Sovepose: En god sovepose som holder deg varm og tørr er viktig for en god natts søvn i naturen. Sørg for å velge en som er egnet for temperaturene du vil møte.

3. Liggeunderlag: Et godt liggeunderlag kan hjelpe deg med å isolere deg fra bakken og gi ekstra komfort når du sover. Velg en som passer til teltet ditt og sørg for at den gir god støtte.

4. Koketilbehør: Det er viktig å ha med seg koketilbehør som en kjele, en stekepanne og en gassbrenner eller brennstoff til å lage mat og koke vann. Sørg for å sjekke hva slags type brennstoff som er tilgjengelig der du skal campe.

5. Kjøleboks: En kjøleboks kan være nyttig for å holde mat og drikke kjølig og frisk. Velg en som passer til størrelsen på gruppen din og varigheten på turen.

6. Lommelykt eller hodelykt: En lommelykt eller hodelykt er viktig for å navigere i mørket og finne frem til toalettet eller andre fasiliteter i nærheten av campingen.

7. Insektmiddel: Insekter kan være en plage når du camper, så det er viktig å ha med seg et insektmiddel som kan beskytte deg mot mygg og andre insekter.

8. Kart og kompass: Hvis du skal campe i et område uten mobildekning, kan et kart og kompass være nyttig for å navigere og finne veien tilbake til campingen din.

10 tips for en vellykket fottur på ferie i Norge og utlandet

Når du skal ut på en fottur i naturen i utlandet, er det viktig å pakke med deg riktig utstyr for å sikre en trygg og komfortabel opplevelse. Noe viktig utstyr å ta med deg er dette:

1. Fottøy: En av de viktigste tingene å ha med seg når man skal på fottur i naturen er riktig fottøy. Velg et par gode tursko eller -støvler som er komfortable og gir støtte til føttene og ankelen.

2. Bekledning: Ta med deg passende bekledning til værforholdene i området du skal vandre i. Dette kan inkludere en vindtett jakke, varme klær, lue og hansker, og eventuelt solbriller.

3. Ryggsekk: En ryggsekk som er stor nok til å bære alt utstyret du trenger på turen er viktig. Sørg for å velge en som passer til kroppen din og gir god støtte til ryggen og skuldrene.

4. Mat og vann: Ta med nok mat og drikke til turen. Velg lettvektige matvarer som gir deg nok energi, som for eksempel energibarer, nøtter eller tørrmat. Husk også å ha med nok vann eller mulighet til å rense vann fra kilder i naturen.

5. Kart og kompass: Selv om du har en GPS-enhet eller mobiltelefon med kart, er det viktig å ha med et kart og kompass som backup i tilfelle teknologien svikter. Sørg for å øve deg på å bruke kompasset før du drar.

6. Førstehjelpsutstyr: Det er alltid lurt å ha med et førstehjelpsutstyr som inkluderer grunnleggende forsyninger som plaster, antiseptisk middel og smertestillende medisin.

7. Solkrem: Solen kan være sterk i mange deler av verden, så det er viktig å beskytte huden din med solkrem med høy SPF.

8. Insektmiddel: Insekter kan være en plage når du går på fottur, så det er viktig å ha med seg et insektmiddel som kan beskytte deg mot mygg og andre insekter.

9. Lommelykt eller hodelykt: En lommelykt eller hodelykt er viktig for å navigere i mørket og finne frem til campingen eller andre fasiliteter i nærheten av stien.

10. Ekstra batterier eller ladeenhet: Hvis du tar med deg elektroniske enheter som mobiltelefon, kamera eller GPS, sørg for å ha med ekstra batterier eller en ladeenhet for å holde enhetene dine ladet.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.