Home Reisetips Enkle pakketips til ferien, enklere enn du tror

Enkle pakketips til ferien, enklere enn du tror

by Per Henriksen
Enkle pakketips til ferien

Enkle pakketips til ferien er enklere enn du tror – faktisk. Skal du på biltur er pakking litt sånn hatt det og det er kjekt å ha med, plass i massevis. Skal du bruke tog bør du nok være litt mer omtenksom for din egen del. Med tog er det ingen bagasjeregler. Men skal du med fly, da er regelverket viktig å følge. Da handler det om både vekt og volum.

100 ml

Skal du ombord på fly, så vet du at du ikke kan ta med deg vannflasken gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.  men likevel er det alltid noen som prøver seg og får køen til å stoppe opp. Paneuropeiske bagasjeforskrifter sier at du ikke kan ha væskebeholdere på mer enn 100 ml med deg i håndbagasjen. De må du legge i en 1-liters gjennomsiktig plastpose som du vanligvis finner rett før sikkerhetskontrollen. Hvis du har med deg større væskebeholdere, må den pakkes i bagasjen som du sjekker inn. Og da må du være sikker på at den ikke ryker eller at innholdet på annen måte lekker ut.

Apotek

Det er kjekt med et lite førstehjelpsskrin, bare de aller nødvendigste tingene for et kutt, slik at du stopper blødninger. Kjører du bil, så har du selvfølgelig alltid et førstehjelpsskrin liggende der.  Husk pillene og medisinene som du kan komme til å trenge. Det er ingen som vil gå rundt med dundrende hodepine, feber, mageproblemer eller alt dette i ferien. Det er lettere å kjøpe medisinene du trenger, før du reiser. I landet du besøker, kan det godt hende at medisinene er reseptbelagte. Det gjelder også allergitabletter og astmamedisin – ta dem med! De viktigste medisinene tar du med i håndbagasjen!

Greit å sette navnelapper på kofferten når du sender den med fly. Det skjer at den kommer for sent frem.

Bagasjebegrensninger

Da du kjøpte flybilletter fikk du også informasjon om maksimum vekt av innsjekket bagasje og håndbagasje. Du skaper bare problemer for deg selv om du ikke følger disse reglene fra flyselskapet. Hvis flyselskapet oppgir 23 kg, så mener de 23 kg! Vei bagasjen din før du drar til flyplassen og pass på at du holder deg innenfor grensen. Ellers kan du måtte punge ut ekstra på flyplassen, eller bli stående å pakke frenetisk om i alles påsyn for å prøve å omfordele vekten mellom håndbagasjen og bagasjen du skal sjekke inn. Mange selskaper har begynt å veie håndbagasjen, og er den for tung koster det deg dyrt.

Fottøy

Hvor mange par med sko du bør ta med deg? Dette kommer an på hvor lenge du skal være borte og hva slags aktiviteter du skal drive med. Men om de reiser med tre par bør dette holde godt til et par ukers ferie. Velg skopar til planlagte aktiviteter. Ha det tyngste paret på deg på flyet, og stapp sokkene dine i resten, så sparer du enda mer plass. Og legg hver sko/støvel i en plastpose så skitt eller skokrem ikke gnis på rent tøy.

Solkrem

God planlegging av hva du virkelig trenger på reise, gir deg mange fordeler både under reisen og under ferien.

Populære sjampo- eller solkremmerker kan du kjøpe i nesten alle verdenshjørner. Hvis du virkelig ikke kan leve uten den spesielle ansiktskremen, prøv å bare ta med deg så mye som du trenger til turen, ikke mer. Dermed kan du kaste de tomme beholderne og få ekstra plass i bagasjen til hjemturen.

Så en enkel huskelapp for pakking:

Lommebok med alle kreditt/debetkort
Mobiltelefon og lader
Pass (du har vel husket eventuelt visum?)
Billetter i papir eller på mobil
El-adaptere tilpasset landet du skal til.
Ha god plass i bagasjen når du reiser ut, du kommer helt sikkert til å kjøpe noe i løpet av ferien.
Alle verdisaker skal i håndbagasjen
Ha med deg et ekstra sett med klær ombord. Hvis du har plass i håndbagasjen, er det alltid lurt å ta med et rent sett med undertøy og klær, i tilfelle bagasjen din kommer på avveie eller flyet er forsinket og du må tilbringe natten på flyplassen eller på et hotell i nærheten.

Liker du artikkelen Enkle pakketips til ferien?

Liker du artikkelen Enkle pakketips til ferien, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Bilferie året rundt? God idé, og slik velger du leiebil

Bilferie året rundt

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.