Home Reisetips Japan er et fantastisk ferieland med rik kultur, vakkert landskap og deilig mat

Japan er et fantastisk ferieland med rik kultur, vakkert landskap og deilig mat

by Reiseliv
Japan fantastisk ferieland

Japan er et fantastisk ferieland med en rik kultur, vakre naturlige landskap, deilig mat, og en blanding av moderne og tradisjonell atmosfære. Du bør utforske de vakre buddhistiske og shintoistiske templer som Kinkaku-ji (Den gylne paviljongen) i Kyoto eller Meiji-jingu i Tokyo. Du bør også delta i en autentisk japansk te-seremoni for å lære om teens betydning i japansk kultur. Her er mange forslag til hva du kan gjøre når du besøker Japan.

Foto: Kaori Chin

Ikke glem å besøke Gion-distriktet i Kyoto for å se geishaer, eller delta i en geisha-opplevelse der du kan lære om deres kunst og tradisjoner.

Det berømte Cherry Blossom (Sakura) må du oppleve hvis du besøker Japan i løpet av våren. Denne vakre sakura-sesongen skjer spesielt i byer som Kyoto og Tokyo.

Fjellvandring kan være en fantastisk oppleve i Japans vakre naturlige landskap ved å vandre i fjellkjeder som de japanske alpene eller Chugoku-fjellene.

Onsen (varme kilder) er også noe du bør få med deg. Dette ert å slappe av i en tradisjonell japansk varm kilde og nyt vakre naturskjønnheter, for eksempel i Hakone eller Beppu.

Så har du japanske matopplevelser med sushi og sashimi. Det vil si å nyte deilige, ferske sjømatretter, inkludert sushi og sashimi. Ramen er også du må smake på, en japansk nudelsuppe, som varierer fra region til region.

Kaiseki er en tradisjonell japansk multi-retters måltid, ofte servert i ryokan (tradisjonelle gjestehus).

Du bør også utforske Akihabara-distriktet i Tokyo, kjent for elektronikk og populærkultur.

Ikke glem å ta et bilde av det berømte Shibuya-krysset, et ikonisk bilde av moderne Tokyo.

Historiske steder er blant annret Hiroshima Peace Memorial. Her kan du lære om historien bak atombomben og fredsmuseet.

Himeji-slottet, dette fantastiske hvite slottet, er en av Japans mest ikoniske borger. Så har du Nara-parken, som du også bør besøke for å møte hjortene som streifer fritt rundt i byen og se Todai-ji-tempelet, som huser verdens største bronsestatue av Buddha.

Er du glad i shopping, da er dette et par forslag

Ginza i Tokyo: Finn eksklusive butikker og luksuriøse varehus i Ginza-distriktet.

Osaka Shinsaibashi: Gå shopping i Shinsaibashi-suji, en av Osakas mest populære handlegater.

Hemmelige natur- og kulturoplevelser i Japan

Hvis du har lyst til å oppleve andre sider av Japan enn hva de fleste turister gjør, må du se utenfor storbyene. I mindre kjente landlige områder og på avsidesliggende øyer kan du for eksempel prøve livet som sakebrygger i noen dager, dra på kanopadling og snorkling på vakre UNESCO-steder, ta del i dagliglivet i en lokal landsby og være med på en guidet sykkeltur i en populær onsen-by.

Er du en av de mange som har fått øynene opp for japansk sake de siste årene, bør du besøke den japanske regionen Saku i Nagano prefektur. Her er det hele 13 sakebryggerier. Og med det nye overnattingsalternativet Kurabito Stay («kurabito» er japansk for «sakebrygger») kan du prøve deg på livet som sakebrygger i noen dager – med to eller tre overnattinger. På dagtid får du kyndig veiledning i å lage sake på et sakebryggeri med over 300 års erfaring, mens du om kvelden kan krype til køys i den over 100 år gamle renoverte bygningen, hvor bryggerne sov i travle perioder. I tillegg til å lære om selve bryggemetodene og hva som kjennetegner en god sake, får du også muligheten til å spise på noen av områdets lokale restauranter, hvor maten selvsagt er kombinert med nøye utvalgt sake.

I kajakk og å skkeltur

Vil du kombinere vakre naturopplevelser med fysisk trening, kan du padle i kano langs den ti kilometer lange Byobugaura-kysten i Chiba prefektur. Kystlinjen kalles også «Østens Dover» fordi steinene – som ble dannet for mer enn 300 millioner år siden – minner om de hvite stupene ved Dover i Storbritannia. Kajakkturene arrangeres av guideselskapet Choshi Kayaks, og både nybegynnere og erfarne padlere kan være med (barn må være over 4 år).

Byen Togura Kamiyamada Onsen i Nagano prefektur er kjent for sine varme kilder og ryokaner – tradisjonelle japanske vertshus. Hvis du vil lære mer om områdets kultur og historie, kan du være med på en to timers guidet sykkeltur gjennom byen og langs frukthager og rismarker utenfor byen. Sykkelturen tilpasses årstiden, men det gjøres vanligvis et stopp hos en lokal fruktdyrker eller risbonde for å lære mer om teknikkene.

Øygruppen Okinawa er kjent som «Japans Hawaii». Øyene er et sant paradis for alle som elsker natur og dyreliv. Og også under havoverflaten vrimler øyene av liv som kan oppleves på dykke- og snorkleturer. Vil du også lære mer om det tropiske undervannslivet og økosystemet der, kan du være med på tur med guideselskapet Natural Blue. I fjor mottok selskapet en Ecotourism Award fra Miljøverndepartementet for sitt bidrag til å fremme miljøvennlig turisme og regional integrasjon; inkludert for engasjementet sitt i FNs globale mål for bærekraftig utvikling, kunnskap om havet og initiativer for tilgjengelig turisme.

Nord for Okinawa ligger øya Amami Ōshima, som på grunn av sin isolerte beliggenhet også har et helt spesielt marint økosystem. Av samme grunn er området også et av UNESCOs verdensarvsteder. Her kan du for eksempel dra på kanotur gjennom mangroveskogene i parken Kuroshio-no-mori, som blant annet er hjemsted for flere sjeldne fugle- og uglearter. Du kan også gå på en vakker fottur til toppen av Yuwan-fjellet eller vandre langs Sumiyo-elven.

Bo på en historisk gård

Hvis du heller vil tilbringe ferien på en japansk gård, kan du ved foten av Yatsugatake-fjellene i Nagano prefektur sjekke inn på Yamaura Stay. Den hundre år gamle gården er nøye restaurert av en ekspert og har derfor blant annet beholdt de originale søylene og bjelkene, mens bygningen er forvandlet til moderne bolig. Under besøket kan du ta del i det daglige livet i bygda og for eksempel gå på tur i byen med en lokal bestefar, lage miso og sylte grønnsaker med lokale bestemødre eller hjelpe bonden med innhøstingen. Du kan selvfølgelig også bare nyte byens eventyrlige stemning.

Lag vakkert japansk papir

Langt oppe i de pittoreske fjellene i Kochi prefektur ligger det familieeide overnattingsstedet Kamikoya. Stedet er spesielt kjent for sine verksteder innen produksjon av tradisjonelt japansk papir, som blant annet utsmykkes med lokale planter og blomster. Rommene er også dekorert med tapet og lamper laget av den vakre, særegne papirtypen. Du kan også bestille workshops uten overnatting.

Japan er et variert og spennende reisemål med noe for enhver smak. Uansett om du er interessert i kultur, natur, mat eller moderne opplevelser, vil du finne mye å utforske og oppleve i dette fascinerende landet.


JAPANSK KELNER SKAL DU IKKE FORNÆRME! MANGE TIPS OM Å TIPSE

Tips restauranter

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.