Home Reisetips Fargerikt karneval på St. Maarten når du hutrer i kaldt vårvær

Fargerikt karneval på St. Maarten når du hutrer i kaldt vårvær

by Reiseliv

Fargerikt karneval i Det karibiske hav. Her er det allerede sommer i mars, og du kan nyte hvite korallstrender dagen lang. Om kvelden kan du henge ute med lokalbefolkningen og oppleve konserter med internasjonale stjerner.

Særlig våren på St. Maarten under karnevalukene hver vår sammen med uforglemmelige konserter i verdensklasse, fargerike parader, kulinariske herligheter og en unik opplevelse du aldri vil glemme.

I flere tiår har karnevalet på St. Maarten vært en kombinasjon av en kulinarisk, kulturell og musikkfestival som både lokalbefolkningen og besøkende nyter sammen.

Lokalbefolkningen ser frem til denne begivenheten og begynner å designe karnevalkostymene sine mange måneder i forveien.

Det er noe nytt å oppleve hver eneste dag i karnevals perioden. Den ene dagen er det en skjønnhetskonkurranse, den neste dagen en opptreden av en internasjonal hiphop-artist.

Når du fester på øya, kommer du automatisk i kontakt med den vennlige lokalbefolkningen, som gjerne deler sine tradisjoner.

Konsert i Carnival Village

Hvis du er interessert i musikk, må du besøke Carnival Village på kveldene. Dette stadion lignende område er episenteret for St. Maartens karneval.

Du vil ikke finne et slikt område på noen annen karibisk øy som er spesielt designet for et karneval.

I sentrum er det en stor scene hvor du kan oppleve livekonserter på kveldstid. Musikkstilene varierer fra reggae til latin, og fra soca til hip-hop.

Hvert år opptrer minst fem internasjonalt kjente artister og andre konserter fremføres av lokale artister og artister fra naboøyene. Det er en fargerik opplevelse og festen går ofte langt utover morgenen.

Mat fra hele verden

Rundt den sentrale scenen i Carnival Village er det 79 sammenhengende boder, noen av disse bodene er en restaurant i barstil. De fargerike drinkene matcher festtøyet til de besøkende, men du kan også smake på lokalprodusert øl.

På restaurantene tilberedes retter fra hele verden – noe for enhver smak. I standen med St. Maartens spesialiteter bakes det blant annet «Johnny cakes» (en type stekt sandwich), BBQ kylling og dumplings.

På andre boder kan du kjøpe delikatesser fra for eksempel Surinam, India eller Trinidad. I Carnival Village finner du også boder med lokalproduserte produkter, barneleker og lotterier, og det er til og med egen politistasjon.

Wow! For noen fargerike parader!

Høydepunktet på karnevalet på St. Maarten er selvsagt de fargerike karnevalsparadene. Under paradene er det gjennomsnittlig 25 000 mennesker langs gatene for å heie på de fargerike prosesjonene som går hele veien til Carnival Village.

I hver av karnevals periodene går en parade gjennom byen, med grupper på opptil 500 karnevalsklare deltakere.

På en 12 meter lang karnevalsflåte spiller et band fengende musikk som kan høres over hele øya. Paradene varer rundt syv timer, hvoretter festen fortsetter i landsbyen.

I år kan du også oppleve en parade med deltakere som har produsert kostymer med innebygd lys. Og har du med deg barn, er det også en egen parade for barn.

Les også:

Aruba – en etterlengtet langtur etter sol og varme

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.