Home Aktuelt Klar for ferie? 5 tips for å finne gode tilbud på ferie

Klar for ferie? 5 tips for å finne gode tilbud på ferie

by Content Marketing
Ferie tilbud

Reise, ferie, avbrekk, langfri.. Uansett hva du vil kalle det, er det noe alle elsker. Gleden av å reise til nye land, utforske nye regioner, oppdage nye kulturer, og samtidig få en pause fra hverdagens mas og jag. Vi har samlet fem gode tips til hvordan du kan finne de beste tilbudene på en skikkelig ferie. Selv om det er klart at det koster penger å reise, er det likevel mluig å få til en ferie som ikke blir alt for dyr.

Foto: Unsplash

Finn gode tilbud på hotellopphold

Noe alle vet, men som vi likevel ikke holder oss veldig oppdatert på, er at alle nettsider sporer oss. Mange av oss godtar informasjonskapsler fra nettsider, slik at de kan optimalisere innholdet vi leser. Men visste du at det er en måte å skjule IP-adressen din på, slik at du kan finne lavere hotellpriser?

Ved å bruke en VPN når du surfer, kan du bytte den virtuelle plasseringen din til et land som gir lavere hotellpriser. Prøv det, og sjekk hvilke priser du får! Kort fortalt kan du bruke en

VPN-tjeneste for å endre IP-posisjonen din til et annet land for å finne bedre tilbud på det du har tenkt å kjøpe. Det er ganske sprøtt, men det fungerer. Når du har gjort denne endringen, kan du for eksempel besøke nettstedet Trivago og søke på stedet hvor du vil bestille hotellrom.

Boligbytte er den nye ferietypen

Er du åpen for å la andre bo i hjemmet ditt mens du låner boligen deres? Da bør du definitivt vurdere boligbytte! Slik fungerer boligbytte:

 • Meld deg inn i en boligbytteorganisasjon som boligbytte.com.
 • Søk på “boligbytte” på nettet, og finn andre som ønsker å bytte bolig.
 • Det kan være lurt å formulere noen ‘husregler’ til de som skal låne boligen din, som for eksempel vanning av blomster.

Det finnes boligbyttere over hele verden, så her ligger alt til rette for en vidunderlig og billig ferie. I Norge er dette fenomenet fortsatt ganske nytt, men det viser seg at flere og flere får opp øynene for denne muligheten.

Rimelig ferie med camping i Norge eller i utlandet

Er du friluftsentusiast? I så fall er camping i Norge et fantastisk alternativ som gir deg en rimelig sommerferie. Camping i Norge gir enkel tilgang til utrolig natur, muligheter for fugletitting og fisking, og sjansen til å utforske alt som norsk friluftsliv har å by på.

Norge har svært mange campingplasser med gode fasiliteter for deg som ønsker å slå opp teltet ditt eller parkere bobilen din. En rekke norske campingplasser har også små hytter til leie, som ofte gir deg tilgang til en liten kjøkkenkrok.

Hvis du ønsker å campe andre steder enn på campingplasser og benytte allemannsretten, er det noen enkle regler du må forholde deg til:

 • Du må holde deg minst 150 meter unna bebodd hus eller hytte. Hvis du skal campe mer enn to døgn på samme sted, må du be grunneieren om tillatelse. Men hvis du er langt fra bebyggelse eller på høyfjellet, er det ikke nødvendig med tillatelse fra grunneier.
 • Det er lov å plukke markbær og sopp overalt i Norge. Men vær ekstra forsiktig med å plukke sopp hvis du ikke har god kjennskap til alle soppartene.
 • Sjekk om det er lov til å tenne bål i området hvor du camper. Noen steder har restriksjoner mot dette for å beskytte skogområdet mot potensielle skogbranner.

Se etter gode tilbud på Airbnb

Det er mange fordeler ved å velge Airbnb i stedet for hotellopphold. Her får du mange flere steder å velge mellom, og hvis valget står mellom hotell og Airbnb, er Airbnb ofte det beste valget.

Noen fordeler med Airbnb:

 • Stort utvalg, som gjør at du kan finne et sted å bo nesten hvor som helst i verden.
 • Du kan ofte få større plass enn i et hotellrom. Dette er ypperlig hvis du reiser med familie eller vennegjeng.
 • Muligheter for mer privatliv, og fasiliteter som eget kjøkken.

Ha en fin ferie på et lavt budsjett

Mange har ikke det største budsjettet å rutte med i år, så vi har samlet noen tips til hvordan du kan få best utbytte av ferien.

 • Reis i lavsesongen, det vil si i månedene utenom juli og august.
 • Bruk god tid på å søke deg frem til destinasjoner og reisedatoer. Det er ofte store variasjoner i billettprisene.
 • Bo enkelt. Det er ikke fasilitetene på soverommet som gir deg en god ferie, men opplevelsene.
 • I storbyer er det mange flotte restauranter med lave priser. Her vil du ofte få en opplevelse utenom det vanlige, med nye kulturelle innspill.
 • Eurostat har en god oversikt over prisnivåene i de ulike europeiske landene. Der får du se hvor dyrt det er i landet du velger, og da blir det enklere å planlegge.
 • Island og Sveits er spesielt dyre land å reise til.
 • Nord-Makedonia er et flott og gjestfritt land som er billig å reise til. Wizz Air er et av flyselskapene du kan bruke for å komme deg dit.

Som du ser, er alternativene mange. Du kan også sjekke ut forskjellige turområder i de ulike landene du reiser til. Det er helt gratis, og det er også bading.

Hvor langt kommer jeg med et feriebudsjett på 50 000 kr?

Hvis dere er en familie på tre eller fire, holder det fint med 50 000 for en to-ukers ferie i Europa. Her er et forslag til hvordan du kan få en herlig ferietur til 50 000 for hele familien:

 • Bruk egen bil og reis på ferie i Europa.
 • Noen flotte reisemål kan være historiske småbyer i Tyskland, saksisk Sveits ved grensen mellom Tyskland og Tsjekkia, og Pilsen og Český Krumlov i Tsjekkia.
 • Kjør deretter en tur innom Alpene.
 • Nyt et bad i Gardasjøen og Iseosjøen.
 • Dere bør også ta en tur innom Liguria-kysten.
 • På tilbakeveien kan dere sjekke ut Rhindalen.

Dette var et forslag til en rimelig ferie, og det finnes mange andre europeiske småbyer som er verdt turen. Så det er absolutt mulig å finne gode tilbud for sommerferien!

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.