Home Reisetips Ferie i Irland, her er 6 tips til hva du kan gjøre

Ferie i Irland, her er 6 tips til hva du kan gjøre

Og spesielle overnattingssteder

by Reiseliv
Ferie Irland tips

Ferie i Irland i år? Da er det greit med noen tips, blant annet overnatte i en vakker georgiansk bygning fra 1846, hvor ligger det gode spisesteder, vandreruter og ikke minst oppleve festivaler samtidig.

Helt spesielle overnattingssteder

Enten du drømmer om et historisk boutiquehotell, en naturskjønn hytte, et spa eller et sjarmerende leilighetshotell, finner du det i Irland – og det kommer stadig nye overnattingssteder. I det sørlige Belfast i Nord-Irland har for eksempel en vakker georgiansk bygning fra 1846 blitt omgjort til et luksushotell ved navn The Regency, som har seks stilige leiligheter.

Omtrent en times kjøring fra Belfast by kan du også sjekke inn i to nye trekantede luksushytter, Letteran Lodges, ved foten av fjellet Slieve Gallion. Hver hytte har plass til to personer og har i tillegg til utendørs badestamp og vedovn også en fantastisk utsikt over naturen og stjernehimmelen.

Området er lett å utforske på fotturer. Langs Causeway Coastal Route har det fire-stjerners familieeide boutiquehotellet Elephant Rock åpnet dørene etter en oppussing. Hotellet har 18 rom og en ny restaurant, nå også med terrasse og cocktailbar.

Denne våren får Belfast også et nytt leilighetshotell med 175 studioleiligheter. Hotellet Room2 Belfast blir helt CO2-nøytralt – både selve byggingen og i den daglige driften. Her kan gjestene nyte både et kaffebrenneri, en butikk, en restaurant og en bar.

Spisesteder som nettopp har åpnet i Dublin

Planlegger du en storbyferie til Dublin i 2023, er det flere nyåpnede spisesteder som er verdt et besøk. Blant de nye hippe stedene kan vi nevne Library Street, som serverer enkel og velsmakende delemat, mens Orwell Road er en avslappet lokal restaurant med fokus på de små detaljene. 

Margadh RHA er kafé om dagen og vinbar på kvelden, mens det på Wildflower er fokus på bærekraft, gjæring og lokale råvarer. All Bar Chicken kombinerer drinker, musikk og mat. Her står kylling på menyen i flere varianter: burgere, wraps, salat osv.

Snart åpner også den australske temarestauranten Karen’s Diner, hvor personalet er bevisst frekke og fornærmende, i Dublin.

Sentrale Irland har flotte vandreruter

Det sentrale Irland, også kjent som Ireland’s Hidden Heartlands, er et mekka for alle som liker å gå tur. Her er det mange turveier og stier gjennom idylliske landskap.

Du kan for eksempel gå langs den historiske Beara Breifne Way,

som med sine 500 km er Irlands lengste turvei. Ruten følger den legendariske 14-dagersmarsjen som ble utført av høvdingen Dónal Cam O’Sullivan Beare og hans tusenvis av støttespillere i 1603. Ruten er delt inn i 12 deler.

Du kan også gå eller sykle langs den historiske jernbanetraseen Old Rail Trail Greenway,

som strekker seg 42 km fra Athlone til Mullingar – forbi renoverte stasjonsbygninger og under steinbroer. Underveis kan du oppleve både natur og kultur.

Hvis du elsker geologi, bør du ikke gå glipp av et besøk til Cavan Burren, som er en del av Cuilcagh Lakelands Global Geopark. Her kan du gå på guidede turer og lære om områdets geologiske historie, som kan spores mer enn 895 millioner år tilbake. Se her

Tretopp-vandring – har du prøvd det?

I Country Wicklow sør for Dublin kan du nå gå 38 meter over bakken på den nye Treetop Walk i Avondale House and Forest Park. Fra den 1,4 km lange turstien har du en fantastisk utsikt over tretoppene og naturen rundt.

Stedet er på National Geographics Best of the World for 2023, en liste over severdigheter. Magasinet fremhever også regionen for sine fjellstier for turgåere og syklister, stilige overnattingssteder, ville fosser og undervurderte kystlinje. Mer her

Festivaler du kan snuble innom

I Irland er det festivaler hele året. Fra den ikoniske St Patrick’s Festival, , som maler gatene grønne på landets nasjonaldag, 17. mars, til eventyr- og velværefestivalen Wander Wild Festival nær innsjøene og fjellene i Killarney nasjonalpark, som finner sted 24.-26 mars.

Irland er også vertskap for en av Europas største korfestivaler, Cork International Choral Festival, som går av stabelen 26.-30. april. Og i Belfast kan du nyte musikk, komedie, teater, kunst og litteratur under de to populære kunstfestivalene Out To Lunch og The Cathedral Quarter Arts Festival i januar og mai. Les mer 

Og endelig – overnattingssteder med bærekraftig i Nord-Irland

Irland har nylig fått flere overnattingssteder med fokus på bærekraft. En av dem er The Salthouse, som er et CO2-nøytralt feriested langs den berømte Causeway Coastal Route.

Her er det 24 rom og seks hytter – med fantastisk utsikt over Atlanterhavet. Her er det ikke engangsplast, og hotellet har egen brønn, vindmølle og solcelleanlegg. I Morne Mountains i County Down finner du hytta Birch Eco Cottage, som også er CO2-nøytral. Her bor du omgitt av vakker utsikt, ren luft og plystrende fugler – kun 45 minutters kjøring fra Belfast.

Området forsynes utelukkende med sol- og vindenergi og har bare lavspent strøm. Så du kan lade telefonen, men ikke mer enn det. Stedet er et åpenbart utgangspunkt for å utforske de nord-irske skoger, fjell og strender. Du finner flere steder her 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.