Home Reisetips Filippinene har 7107 øyer, det er bare å velge opplevelser

Filippinene har 7107 øyer, det er bare å velge opplevelser

by Reiseliv
Filippinene 7107 øyer

Filippinene har 7107 øyer med et stort valg av opplevelser. Er du glad i naturen, så finner du unike opplevelser. Du kan dra på en skreddersydd båttur med lokal guide eller ta et overlevelseskurs med Aeta-folket i jungelen.

Aeta-folket var blant de første innbyggerne på Filippinene. I årtusener bodde de på Pinaturbo-fjellet sentralt i Luzon, men i 1991, etter et vulkanutbrudd, reiste de til områdene rundt.

I dag bor de i regnskogen rundt Subic Bay, to timers kjøring fra Manila, hvor de fortsatt har fokus på å bevare kulturen sin og leve uavhengig og bærekraftig som sine forfedre.

Hvis du ønsker å lære mer om levesettet deres, kan du være med på et overlevelseskurs og blant annet lære det grunnleggende om å lage bål og skyte med pil og bue.

Inntektene fra turistene hjelper folket med å opprettholde sin tradisjonelle livsstil og kulturelle praksis.

Et mangfoldig dyreliv

Pinatubo-fjellet er en aktiv stratovulkan på Filippinene og ligger sentralt på øya Luzon. Selv om området rundt fjellet opprinnelig var kjent for å være tynt befolket og var relativt isolert, har turismen gradvis økt etter utbruddet i 1991. Likevel er fjellet og omkringliggende områder fortsatt hjem for et variert dyreliv.

I lavlandet og skråningene rundt Pinatubo-fjellet finnes det en rekke økosystemer, inkludert regnskog, skogkledde åser og jordbruksområder. Dette gir en god variasjon i plante- og dyreliv.

Når det gjelder pattedyr, finnes det en rekke arter som kan bli funnet i området, inkludert hjorter, villsvin, asiatisk svartbjørn, røyskatt og flere gnagere. Det er også en rekke arter av flaggermus som lever i grottene rundt fjellet.

Fuglelivet i Pinatubo-området er også mangfoldig. Det er registrert mer enn 150 fuglearter, inkludert endemiske arter som Luzon-hornskrikfugl, Filippinsk ørnerikse og Filippinsk månefugl. Andre fugler som kan bli sett i området inkluderer duefugler, spurvefugler, skrikfugler og rovfugler.

I tillegg til pattedyr og fugler finnes det også et variert utvalg av reptiler, amfibier og insekter i Pinatubo-området. Dette inkluderer forskjellige slanger, frosker, gekkoer, sommerfugler og biller.

Selv om det er et variert dyreliv i Pinatubo-området, er det viktig å merke seg at påvirkningen fra menneskelig aktivitet, som skoghogst og landbruk, samt utbrudd og vulkansk aktivitet, kan ha negativ innvirkning på noen arter. Det er derfor viktig å ta hensyn til bevaring og bærekraftige tiltak for å opprettholde dette unike økosystemet.

De spennende opplevelsene etter vulkanutbrudd

Filippinene 7107 øyer

Pinatubo-fjellet og området rundt har blitt en populær turistdestinasjon på Filippinene etter utbruddet i 1991. Det tilbyr unike naturskjønne opplevelser og utendørsaktiviteter for besøkende. Her er noen av de attraksjonene og aktivitetene som kan gjøre ferien i Pinatubo-fjellet interessant:

Fottur til krateret: En av de mest populære aktivitetene er å ta en fottur til Pinatubo-krateret. Turen begynner vanligvis med en 4×4-kjøretur gjennom en naturskjønn rute, etterfulgt av en fottur på omtrent 2-3 timer til selve krateret. Utsikten fra krateret er spektakulær, med en innsjø omgitt av klare blågrønne vann og dramatiske vulkanske landskaper.

Fossiltrekking: Området rundt Pinatubo-fjellet har også vakre fossefall og elver som kan utforskes. Fossiltrekking er en populær aktivitet der besøkende kan nyte naturlige bassenger, ta en forfriskende dukkert og nyte den naturskjønne skjønnheten.

Grotteturer: Det er flere grotter i Pinatubo-området som kan utforskes. Guidede turer til grottene gir deg muligheten til å oppleve spektakulære stalaktitter og stalagmitter, samt å lære om den geologiske historien til området.

Kulturopplevelser: Det er også muligheter for å oppleve den lokale kulturen og samhandle med lokalbefolkningen i nærliggende landsbyer. Du kan få innsikt i tradisjonell filippinsk livsstil, prøve lokal mat og delta i kulturelle aktiviteter.

Det er viktig å merke seg at ferieopplevelsen kan variere avhengig av sesong og værforhold. Det anbefales å planlegge turen nøye og søke veiledning fra lokale turoperatører for å sikre en trygg og hyggelig opplevelse.

Ikke glem å oppleve rismarker i Ifugao

Filippinene 7107 øyer

De UNESCO-anerkjente Bastad-risterrassene i Ifugao er blant verdens mest imponerende og godt bevarte risterrasser.

De i alt 48 risterrassene langs Cordilleras-fjellkjeden ble gravd ut for hånd for flere tusen år siden – og i dag dyrkes det fortsatt ris på samme måte som da. Med de buede formene kan utsikten over terrassene minne om et amfiteater.

Området kan bare oppleves til fots, og det anbefales å leie en guide. For en fullstendig autentisk opplevelse bør du overnatte på et såkalt homestay i de vakre omgivelsene. Området er en ni timers kjøretur fra Manila.

Fra den postkortvakre øya Palawan er det rikelig med muligheter til å dra på båttur til omkringliggende mindre øyer.

Og med Tao Philippines kan du dra på båttur i en tradisjonell Paraw-båt – med en lokal fisker som guide. Utenfor øyene kan du utforske både fargerike korallrev, mytiske skipsvrak og turkise laguner – og inne på de små øyene kan du overnatte i minimalistiske bambushytter på stranden.

Båtturene med lokale fiskere er et av flere initiativer som er skapt for å støtte de små lokalsamfunnene.

Dyrerik nasjonalpark

Nasjonalparken Mt Iglit-Baco National Park på øya Mindoro er hjemsted for flere truede dyrearter.

For eksempel kan du være så heldig å få øye på den utrydningstruede pygmébøffelen tamarau, den filippinske hjorten, den endemiske Mindoro-keiserduen og den endemiske Mindoro-dverghornuglen.

Det er størst sannsynlighet for å få øye på dyrene rundt solnedgang og soloppgang, derfor anbefales det å slå leir for natten på fjellet hvis man ønsker å oppleve dyrene.

Det lokale turistkontoret, Sablayan Tourism Office, kan hjelpe til med å arrangere turer i nasjonalparken.

Mangroveskogen på øya Panay

I Bakhawan EcoPark på øya Panay kan du vandre gjennom 220 hektar med mangroveskog – for eksempel langs den 1,3 kilometer lange bambusbroen som går langs og over elver. Ved enden av broen kommer du til en lagune hvor du kan se Kalibo-elven møte Sibuyanhavet.

Skogen er et resultat av et gjenplantingsprosjekt som startet på 1980-tallet og har fått skogen til å vokse seg mer enn fire ganger så stor som den gangen.

I dag finnes det mer enn 20 forskjellige typer mangrovetrær her, samt et rikt fugle- og undervannsliv. Parken ligger i nærheten av byen Kalibo, en times flytur fra Manila.

Filippinene består av 7107 øyer som byr på alt fra hvite strender og frodig jungel til vulkaner, majestetiske kalksteinsklipper og gode dykkesteder. Filippinene kalles også «de glade menneskers land», siden folk har lett for å smile og være vennlige og imøtekommende. I tillegg har landet en rik kultur med musikk og mat.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.