Home Reisetips Filippinene en ukjent perle, her er fem øyer du bør vurdere

Filippinene en ukjent perle, her er fem øyer du bør vurdere

by Reiseliv
Filippinene ukjent perle

Filippinene en ukjent perle. Landet med mer enn 7100 øyer er et paradis for fantastisk dykking, fascinerende natur og fargerik matkultur. Her er fem øyer du bør vurdere.

Her kan du vandre langs rismarker, klatre opp vulkaner, utforske jungelen og besøke historiske byer. For ikke å snakke om lokalbefolkningen, som er kjent for sin ekstraordinære gjestfrihet, og de vakre strendene.

Her er fem øyer på Filippinene som er verdt et besøk med øyhopping.

Palawan

Filippinene ukjent perle

Øygruppen Palawan er kjent for sine praktfulle kalksteinsklipper, uberørte strender og tette regnskog. Her finner du også El Nido Marine Reserve Park, hvor du i tillegg til fargerike fisker også kan dykke med djevlerokker, hvalhaier og sjøkuer.

Det er også gode muligheter for å utforske undervannslivet med snorkel eller i kajakk.

På Palawan kan du også oppleve den underjordiske elven i Subterranean River National Park. Denne står på UNESCOs verdensarvliste. Elven strekker seg 1,5 kilometer gjennom underjordiske grotter. Dette gjør den til en av verdens lengste underjordiske elver.

Siargao

Filippinene ukjent perle

Øya Siargao er kjent som surfehovedstaden på Filippinene. Surfere og kitesurfere strømmer hit for å ri på bølgene på det berømte surfestedet Cloud 9. Dette som er på topp 10 av verdens beste bølger.

Hvis du ikke er interessert i surfing, kan du i stedet besøke ferskvannshullet Tayangban Cave Pools, hvor du kan gå eller svømme mellom steinene og grottene.

I 2019 ble Siargo kåret til Asias beste reisemål av det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler.

Boracay

Filippinene ukjent perle

Boracay er ikke større enn 10 kvadratkilometer, men til tross for sin lille størrelse har øya både jordbruk, skog og strender.

Øya er imidlertid først og fremst kjent for stranden White Beach, som er blitt kåret til verdens beste flere ganger. Stranden er fire km lang og delt inn i fire «stasjoner». Den første delen er kjent som den stille, men dyre enden. Det er også her sanden er best.

Den andre delen er mer livlig med suvenirbutikker, kafeer og barer, mens den tredje delen er roligere – og rimeligere enn den første.

Fjerde og siste del, også kalt Bulabag Beach, er den mest budsjettvennlige og ligger på motsatt side av øya. Her er det gode forhold for kitesurfing. Les mer om Boracay her.

Cebu

Filippinene ukjent perle

På øya Cebu kan du utforske de tre fossene Kawasan Falls. Fossene ligger ved foten av fjellkjeden Mantalongon og er kjent for sitt turkise vann.

Her kan du være med på en guidet tur i grottene – såkalt «canyoneering» – hvor man forflytter seg fra elven Kanlaob og ned langs fossene, blant annet via fjellhyller. Hvis du ikke er så sulten på adrenalin, er det også greit å bare bade i det klare vannet.

Etter en dag på farten kan du besøke Cebu City og utforske det brede utvalget av gatemat. Lokale spesialiteter omfatter ceviche, som er ris pakket inn i kokosblader, og søte mangoer med dampet riskake og varm kakao

Hundred Islands

Filippinene ukjent perle

Til tross for navnet består nasjonalparken Hundred Islands faktisk av 124 små øyer. Av disse er bare fire bebodd.

Nasjonalparken er best å utforske med øyhopping, hvor du kan nyte uberørt natur og dyreliv både over og under havoverflaten.

Undervannslivet kan beundres både med snorkler og dykkerutstyr, mens du på land kan gå på fottur – for eksempel til utsiktsplattformen på Governor Island, hvor du kan nyte utsikten over de mange øyene.

Les mer om Filippinene her: philippines.travel 

Filippinene, gode reiseråd og praktiske tips

Når du skal til Filippinene, bør du forberede deg på følgende måter:

Pass og visum: Sørg for at passet ditt er gyldig i minst seks måneder fra datoen du ankommer Filippinene. Du vil også trenge et visum, som du kan søke om på den filippinske ambassaden eller konsulatet i ditt land.

Vaksiner: Før du reiser til Filippinene, bør du sjekke om du trenger spesielle vaksiner eller medisiner. Ta kontakt med din lokale helseklinikk eller reisemedisinsk klinikk for råd og anbefalinger.

Reiseforsikring: Sørg for å skaffe deg en god reiseforsikring som dekker alle eventuelle uhell og sykdommer under oppholdet ditt.

Valuta: Filippinene bruker filippinsk peso (PHP) som valuta. Du kan veksle valuta på flyplassen eller hos banker og vekslingskontorer. Det er også vanlig å bruke kredittkort og minibanker.

Klima: Filippinene har et tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet. Sørg for å ta med lette klær og solkrem. Det kan også være lurt å ha med regnklær hvis du reiser i regntiden.

Sikkerhet: Filippinene kan være et ustabilt og farlig sted, spesielt i noen områder. Sjekk reiseråd fra din lokale myndighet og følg alltid anbefalte retningslinjer og sikkerhetsforholdsregler.

Elektronikk: Filippinene bruker 220V strøm. Du kan kjøpe adaptere på de fleste elektronikkbutikker eller på flyplassen.

Kommunikasjon: Filippinene har et godt utviklet mobiltelefonnettverk og du kan kjøpe en lokal SIM-kort for å ringe og bruke internett. WiFi er også tilgjengelig på mange hoteller og restauranter.

Språk: Filippinene har to offisielle språk, filippinsk og engelsk. De fleste filippinere snakker engelsk, så det skal ikke være noe problem å kommunisere.

Aktiviteter: Filippinene har mange aktiviteter å tilby, inkludert surfing, snorkling, dykking, fotturer, øyhopping og mye mer. Forskning og planlegg aktiviteter før du drar for å maksimere tiden din der.

Disse forberedelsene vil hjelpe deg med å ha en trygg og spennende ferie i Filippinene.

Vær oppmerksom på lokale skikker og kulturelle forskjeller, og respekter lokalbefolkningen og deres tradisjoner.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.