Home Reisetips Filippinene International Food Month inspirerer matkulturen hele året

Filippinene International Food Month inspirerer matkulturen hele året

by Reiseliv
Filippinene International Food

Filippinene International Food Month skjer nå i april. Landet rundt vil man hylle filippinsk matkultur. Men sannheten er jo at kulinariske opplevelser kan du få året rundt. For eksempel i Pampanga, på øya Bohol og i Manilas China Town-distrikt Binondo.  

I april hvert år feirer Filippinene International Food Month: En hel måned der den filippinske matkulturen hedres. Men for matelskere er Filippinene verdt et besøk året rundt. Her er noen av opplevelsene du ikke bør gå glipp av 

Filippinenes kulinariske hovedstad 

Filippinene International Food

Provinsen Pampanga, halvannen time fra Manila, er kjent som den kulinariske hovedstaden på Filippinene fordi mange av de beste filippinske rettene kommer derfra.

Samtidig er innbyggerne kjent for sin store lidenskap og unike ferdigheter innen matlaging. På restaurantene bør du bestille Bringhe, som er byens versjon av paella med ris, karri, kylling, grønnsaker og kokosmelk.

En annen populær rett er Sisig. Sisig er laget av svinekjaker, -hode og -lever og tilberedt med den filippinske sitrusfrukten calamansi, løk og chili. Retten nytes best med en kald øl. Restauranten Aling Lucing Sisig i Angeles City sies å være et av de beste stedene å nyte retten. 

Jordbærgård og delikatesser på Bohol

På øya Bohol kan du oppleve filippinsk landbruk på Bohol Organic & Strawberry Farm. I tillegg til jordbær, som du kan plukke selv, dyrkes det blant annet salat, paprika og tomater her. 

Under oppholdet på Bohol bør du også smake på øyas delikatesser. En av disse er halang-halang, som er en suppe med kylling kokt i kremet kokosmelk med chili.

Er du glad i søtsaker, bør du også smake på den søte, klissete delikatessen calamay, som er laget av klebrig ris, kokosmelk og brunt sukker og serveres i en kokosnøtt. I følge lokalbefolkningen finnes den beste calamayen i byen Jagna.  

Binondo Food Crawl

Filippinene International Food

Manilas China Town-distrikt, også kalt Binondo, er blant de eldste China Townene i verden. I løpet av årene har Binondo utviklet seg til et matmekka med et mangfoldig kjøkken som blander filippinske, spanske og kinesiske smaker.

Ingen tur til Binondo er komplett uten det lokalbefolkningen kaller en Binondo Food Crawl, hvor du går fra sted til sted og smaker på de lokale delikatessene.

Disse omfatter blant annet noen av landets beste siopao, som er en hvit dampet bolle med søt svinekjøtt, samt risretten kiampong med svinekjøtt, pølser, eddik, hvitløk, pepper og soyasaus. 

Et mekka for fiskeretter

Mens Pampanga er kjent som Filippinens kulinariske hovedstad, er Roxas på Panay Island kjent som Filippinenes sjømathovedstad.

Her kan du skjemme bort smaksløkene med spesialiteter som bakte østers, blåskjell med hvitløkssmør og «coco loco prawns», som er reker kokt i kokosmelk med chili og sitrongress.

Du kan også smake på den filippinske lapskausen kare-kare, som tradisjonelt er en tykk peanøttsaus servert med kjøtt. Men i Roxas serveres den med fersk sjømat i stedet.

Kokos og chili i lange baner i Bicol

Filippinene International Food
Foto: Erwin Lim, Department of Tourism

Bicol-regionen, som ligger i den sørlige delen av øya Luzon, er kjent på Filippinene for sin karakteristiske bruk av kokos og chili i filippinske retter.

En av områdets mest populære retter er Bicol Express, som er en lapskaus laget med kokos, chili, rekepasta og biter av svinekjøtt eller reker.

Også retten laing er karakteristisk for regionen. Denne retten består av kjøtt, kokos, chili og tørkede taroblader, som har en mild nøtteaktig smak. 

Les mer om Filippinene her: philippines.travel 

Fakta om Filippinene

Filippinene består av 7 641 øyer. Her er noen fakta om landet:

Hovedstaden er Manila, og landet har en befolkning på over 108 millioner mennesker. Offisielle språk er filipino og engelsk, men det finnes også over 170 andre språk og dialekter som snakkes i landet.

Landet har en rik kultur og historie som strekker seg tilbake til forhistorisk tid, og har blitt påvirket av ulike kolonier, inkludert Spania og USA.

Filipinere er kjent for å være vennlige og gjestfrie mot besøkende.

Landet er kjent for sine vakre strender, øyer og naturattraksjoner, inkludert Banaue-ris-terrassene, Palawan-øyene og Boracay Island.

Filippinene er en av verdens største produsenter av kokosnøtter, og er også en stor eksportør av elektronikk og tekstiler.

Landet har opplevd politisk uro og konflikter, inkludert separatistbevegelser i sør og en pågående krig mot narkotika.

Filipinere er overveiende katolske, og religion spiller en stor rolle i landets kultur og samfunnsliv.

Dette er noen av de grunnleggende faktaene om Filipinnene, men landet har også mange andre kulturelle, historiske (12 min Youtube) og økonomiske trekk som gjør det unikt.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.