Home Reisetips Friluftsliv er tiltrekkende. Også som dating? Her er tipsene!

Friluftsliv er tiltrekkende. Også som dating? Her er tipsene!

by Reiseliv
Friluftsliv er tiltrekkende

Friluftsliv er tiltrekkende: Det å være et friluftsmenneske anses som attraktivt i datingmiljøet. Tre av fem bruker friluftsinteresser til å skaffe seg date.

Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår i form av datingapper, og det ser ut til at friluftslivet står høyt i kurs i søket etter en ny partner.

Så når man fremhever seg selv som friluftsinteressert, så er det jo for å signalisere til en mulig kjæreste at du liker å ta vare på helsa di og er glad i naturen.

Frulftsinteresser er tiltrekkende

Å fremstå som «friluftsfolk» ser ut til å virke tiltrekkende, og at det er viktig å ha et stempel som sunn og sporty i datingsammenheng.

En uhøytidelig gjennomgang av rundt 500 norske datingprofiler i alderen 19-50 år viser at nærmere 60 prosent fremhever friluftsliv i bilder eller informasjonen om seg selv. Andelen menn og kvinner som fremhever seg selv som friluftsinteressert er svært lik.

Mange foretrekker også å legge avtaler med sin date som en tur ut i naturen. Ofte går samtaler bedre når man er ute og gjør noe sammen. Hvorfor ikke invitere til en kajakktur, fjelltur eller kanskje fisketur på første date?

Er det trygt å date påinternett

Å date på internett kan være både trygt og utfordrende, avhengig av ulike faktorer. Her er noen punkter å vurdere for å øke sikkerheten når du dater på internett:

Velg anerkjente og pålitelige plattformer: Bruk anerkjente dating-apper eller nettsteder som har gode sikkerhetsfunksjoner og retningslinjer for personvern.

Beskytt personlig informasjon: Unngå å dele for mye personlig informasjon i begynnelsen. Vær forsiktig med å gi ut ditt fulle navn, adresse, telefonnummer eller annen sensitiv informasjon før du har etablert tillit med personen du snakker med.

Vær forsiktig med bilder: Vær oppmerksom på hvilke bilder du deler. Unngå å dele bilder som avslører din nøyaktige plassering eller annen informasjon som kan misbrukes.

Vær skeptisk: Vær oppmerksom på mulige tegn på svindel eller falske profiler. Vær skeptisk til personer som ber om penger eller forsøker å presse deg til å gjøre noe du ikke er komfortabel med. Rapporter eventuelle mistenkelige aktiviteter til plattformens administrasjon.

Møt på et offentlig sted: Hvis du bestemmer deg for å møte noen personlig, bør du alltid velge et offentlig sted og informere venner eller familie om møtet. Vær forsiktig og følg din egen intuisjon. Hvis du føler deg
ukomfortabel, bør du avslutte møtet.

Bygg tillit først: Ta deg tid til å bli kjent med personen du snakker med før du møter dem personlig. Dette kan bidra til å
etablere tillit og redusere risikoen for ubehagelige eller farlige situasjoner.

Husk at selv om det finnes risikoer ved å date på internett, er det også mange mennesker som har funnet lykke og suksess i online-dating.

Det er viktig å være oppmerksom, være forsiktig og stole på din egen dømmekraft når du engasjerer deg i online-dating.

Hvordan beskytte meg mot
svindel og kriminalitet når dater på internett?

Når du dater på internett, er det viktig å være oppmerksom og ta forholdsregler for å beskytte deg mot svindel og kriminalitet. Her er noen tips:

Vær skeptisk til mistenkelige profiler: Vær oppmerksom på unormale eller mistenkelige profiler. Vær forsiktig med personer som ber om penger, gir motstridende informasjon eller oppfører seg på en upassende eller aggressiv måte. Hvis noe virker for godt til å være sant, kan det være en indikasjon på svindel.

Gjør din egen forskning: Før du går inn i en dateringssituasjon, kan du gjøre en enkel bakgrunnssjekk ved å søke på personens navn på nettet. Se om du finner konsistens i informasjonen de har delt, og om det er noen røde flagg eller advarsler knyttet til deres navn eller bilder.

Hold personlig informasjon privat: Unngå å dele sensitiv informasjon tidlig i samtalen, for eksempel hjemmeadresse, personnummer eller detaljer om bankkontoen din. Vær forsiktig med å dele for mye på sosiale medier også, da dette kan gi svindlere mulighet til å samle informasjon om deg.

Vær forsiktig med økonomiske transaksjoner: Vær skeptisk til personer som ber om penger eller gir deg ukjente koblinger som kan være potensielle svindelforsøk. Unngå å sende penger til noen du ikke har møtt personlig og har
etablert tillit til.

Møt på offentlige steder: Når du bestemmer deg for å møte noen personlig, velg alltid et offentlig sted som er godt opplyst og travelt. Unngå å gå hjem til personen eller la dem komme hjem til deg før du har etablert et visst nivå av tillit.

Informer noen du stoler på: Gi beskjed til en venn eller et familiemedlem om dine datingplaner. Gi dem informasjon om hvor du skal møte personen og når du forventer å være tilbake. Det kan også være lurt å ha en»sjekk inn»-rutine, der du sender en melding eller ringer noen for å bekrefte at alt går bra.

Lytt til magefølelsen din: Tillit din egen intuisjon og følelser når du dater på nettet. Hvis noe føles galt eller ubehagelig, ikke nøl med å avslutte kontakten eller møtet.

Rapporter mistenkelig aktivitet: Hvis du opplever svindel, trakassering eller annen kriminell aktivitet, bør du rapportere det til plattformens administrasjon og eventuelt til lokale myndigheter. På den måten kan du bidra til å beskytte deg selv og andre mot potensielle farer.

Husk at det er viktig å være forsiktig, men ikke la frykt hindre deg fra å engasjere deg i online-dating. De fleste mennesker er ærlige og oppriktige, og med riktigoppmerksomhet kan du redusere risikoen for å bli offer for svindel eller kriminalitet.

Prøv lykken, her er noen forslag til norske datingsider.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.