Hjem Reisetips Friluftsliv er tiltrekkende. Også som dating?

Friluftsliv er tiltrekkende. Også som dating?

av Trond Thorud
Friluftsliv er tiltrekkende

Friluftsliv er tiltrekkende: Det å være et friluftsmenneske anses som attraktivt i datingmiljøet. Tre av fem bruker friluftsinteresser til å skaffe seg date. Dette har Norsk Friluftsliv fått som svar etter en uhøytidelig undersøkelse.

Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår i form av datingapper, og det ser ut til at friluftslivet står høyt i kurs i søket etter en ny partner. En uhøytidelig undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv, viser at tre av frem trekker frem friluftsinteresser for å skaffe seg date.

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, er ikke overrasket over resultatet.

– Med den økte interessen for friluftsliv de siste årene, så er jeg ikke overrasket over disse tallene. For oss nordmenn handler friluftsliv mye om kultur og positive verdier. Så når man fremhever seg selv som friluftsinteressert, så er det jo for å signalisere til en mulig make at du liker å ta vare på helsa di, sier Heimdal.

Frulftsinteresser er tiltrekkende

Å fremstå som «friluftsfolk» ser ut til å virke tiltrekkende, og at det er viktig å ha et stempel som sunn og sporty i datingsammenheng.

En gjennomgang av 500 norske datingprofiler i alderen 19-50 år viser at nærmere 60 prosent fremhever friluftsliv i bilder eller informasjonen om seg selv. Andelen menn og kvinner som fremhever seg selv som friluftsinteressert er svært lik.

– Mange bør også legge datene sine til ut i naturen, siden vi vet at samtaler ofte flyter bedre når man er ute og gjør noe sammen. Hvorfor ikke invitere med på kajakktur, fjelltur eller kanskje fisketur på første date? Min første date med min kone var på kanotur, og nå har vi vært gift i 34 år, sier Lasse Heimdal.

Artikkelen er skrevet av Norsk Friluftsliv

Liker du denne artikkelen om at frilftsliv er tiltrekkende, så er vi glad for en like på

Meld det på Reiselivs temamelding med mye nytt som du vil synes er spennende.


10 tips til naturlige opplevelser i sommer-Norge

10 tips til naturlige opplevelser


Fiskevann i Norge denne høsten, med regler

Fiskevann i Norge

Du vil sikkert like disse artiklene også