Home Reisetips Gøy på landet – 10 tips til familieferie i Norge

Gøy på landet – 10 tips til familieferie i Norge

by Reiseliv
Gøy på landet

Gøy på landet: Klatreparker, fartsfylte aktiviteter, elger, skinnelangs, overnatte på festning, rafting, snorkelsafari og alpakkavandring! Norge er en naturlig fornøyelsespark, og mange attraksjoner åpnes opp framover mot sommerferien. Her er tipsene til en super ferie for hele familien!

Gøy på landet
Møt elgen ved Svartisen.

Møte med elgen – skogens konge
Barn elsker dyr! Og flere steder i Norge kan du komme tett på dem, i noen av landets fine dyrehager, fjellgårder og viltparker. Her har de ofte både eksotiske, nordiske dyr, som bjørn, ulv (i Namsskogan familiepark kan du sove med dem) og gaupe, og mange steder kan du også få nærkontakt med skogens konge, i en av landets mange elgparker. Kanskje kan du til og med få klappe en? Som blant annet Embla, Wilma og Arnljot – tre veloppdragne elger ved Svartisen og elgopplevelser i Stor-elvdal.

Over hele Norge kan du også oppleve andre dyr
up close & personal; så som hval, havørn, moskus, lundefugler og kongekrabber. Hval- moskus- og fuglesafari – og krabbesafari

Klatreparker: Morsom mestring
Utendørs klatreparker er ideelle for unge og mindre erfarne klatrere, med zip liner og taubaner. Når det er sagt, kan noen av de mer vanskelige løypene ta deg så høyt som 20 meter opp i trærne. Hos Høyt & Lavt finner du klatreparker over hele Norge – Bergen, Trysil, Hallingdal, Oslo, Kristiansand……Høyt & Lavt. Her er noen utvalgte: Gjøvik Klatrepark, Berg i Østfold: Klatring på grensen, Namsskogan Familiepark. Her er en liste over alle klatreparker i Norge: Klatreparker i Norge.

Sal opp og opplev Norge fra hesteryggen
Norsk natur innbyr til rideturer både langs stier og veier og i uberørt villmark. På hesteryggen kan man utforske naturskjønne fjellområder, samtidig som man trekker inn frisk luft og hører hestens rytmiske hovslag mot bakken. Ridning

We are family
Norge er et ferieland med mange gode familietilbud. Barnevennlige museer, fornøyelsesparker og spennende gårdsaktiviteter er bare noen alternativer.

Over hele landet bugner det av morsomme, rare og spennende attraksjoner som garantert vil skape eventyrlige minner når du reiser på familieferie. Her får du tips til ting å gjøre i seks regioner som satser stort på små turister. Mer på familievennlige reisemål og familie og moro

Gøy på vannet

Det er alltid moro med vann! Det vet alle som har vært barn en gang. Prøv å holde balansen på et SUP-brett eller svøm med fisk på en snorklesafari. Med verdens nest lengste kystlinje, 239 057 øyer og flere tusen innsjøer er Norge også et eldorado for padling.

Lær kunsten på et kurs eller bli med på en organisert padletur, eller lei kano- og kajakk og utforsk på egen hånd. Hvis dere ønsker litt mer fart, kan dere teste bølgesurfing. I mange elver er det også tilbud om familievennlig rafting.

Vått og gøy blir det garantert, og stas å fortelle om etter ferien! Kajakk og kanopadling, Voss Rafting: familierafting på Voss, Troll Aktiv: rafting i Evje, Dagali Opplevelser: rafting Dagali Opplevelser

Forslag til natureventyr: 10 muligheter med mye moro

Gøy på landet
Dette er gøy på landet! Fra Loen. Foto: Sverre Hjørnevik.

Tråkk skinnelangs på en dresin
Bortglemte jernbanelinjer kan virkelig vekke fantasien til live. Ta med hele familien og tråkk bortover skinnegangen på en dresin. Dere kan leie farkosten i både Valdres, Numedal, Namsos og i Flekkefjord. Turene går langs nedlagte toglinjer, garantert uten møtende tog.

Fine og morsomme turopplevelser er derimot garantert, samt artige ferieminner både for store og små: Dresin på Numedalsbanen, dresinsykling på namsosbanen,  Valdresbanen og Flekkefjordbanen.

Du store alpakka
Bli med på tur med din helt egen alpakka!

Alpakkavandring innebærer at deltakere går en guidet tur med alpakkaer i leietau. Man får en unik nærhet med dyrene, og har ansvaret for alpakkaen på hele turen. Turen går på stier over jordene og i skogen. Underlag er jordbakke, gresseng, og skogsbunn.

Turen er laget for deltakere i alle aldre, og foregår i et typisk skogsterreng med litt oppoverbakke, litt nedoverbakke, og en del relativt flat bakke!

Deltakerne har med seg guide som vil fortelle om alpakkaer, hvor de kommer fra, hva de brukes til og ikke minst introdusere deg til alpakkaene som er med på turen. Alpakkaene er alle forskjellige, har unike personligheter og har selvsagt egne navn! Alpakkavandring – på tur med alpakka i leietau, Alpacagården, Østre Kjærnes Gård og  finn flere alpakkagårder.

Coasteering med Sjøbris Adventure
Ordet Coasteering kjem av det engelske ordet coast som betyr kyst. Betydinga av ordet er at man skal bevege seg både i vatn og på land langs klipper i sjøkanten.

Coasteering er ein leiken og spennande måte å vere i naturen på. Her kan du utfordre seg sjølv med å dykke, hoppe, klatre eller leike. Vi tilbyr kvalitetssikra coasteeringsruter med sikkert utstyr for å gjennomføre aktiviteten på ein forsvarlig måte, samtidig som vi behelder spenninga. Fjordnorway – se og gjøre.

Festninger landet rundt

Gøy på landet
Fredriksten Festning i Halden. Foto: Terje Rakke

Ha en lærerik og morsom dag på en festning
I Norge finnes det over 75 festninger og fort spredd over hele landet – fra Vardø i nord til Halden i sør. Hvorfor ikke ta familien med på lærerik og morsom opplevelse i historiske omgivelser?

På Oscarsborg og Kongsvinger Festning kan du til og med overnatte og spise utsøkt mat. Her et utvalg av disse spennende bygningene: Fredriksten festning, Halden, Fredrikstad festning,  Oscarsborg Festning, Kongsvinger Festning, Akershus Festning, Bergenhus Festning, Kristiansten Festning, Fjell Festning, Sotra, Adolfkanonen på Trondenes Fort og Vardøhus-festning. Finn din festning på Forsvarsbygg.

På to hjul i svingene
Alle barn elsker å sykle! Pirr adrenalinet og skjerp sykkelferdighetene i en av Norges mange, tøffe terrengsykkelparker. Eller hvorfor ikke legge ut på sykkelferie? Fra sykkelsetet kan dere trekke inn duftene og lydene fra landskapet, og dele spenningen og gleden over inntrykkene som venter rundt neste sving.

Husk å legge inn morsomme opplevelser utenfor sykkelsetet underveis, og ikke legg opp for lange eller for krevende etapper. Om dere sykler langt eller kort, langs landevei på en av de nasjonale sykkelrutene eller på stier i skogen eller fjellet, velger dere selv. Mer på sykling/terrengsykling.

Opprinnelig publisert 27. mai 2020. Oppdatert per dato.

Gode tips om barn på ferie – da blir det vellykket!

Når du reiser med barn på ferie, er det viktig å planlegge godt for å sikre at både barna og foreldrene har en hyggelig og minnerik opplevelse.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å planlegge en vellykket ferie med barn:

Velg riktig destinasjon: Velg en destinasjon som passer for hele familien, med aktiviteter som både barna og voksne vil like. Det kan være lurt å velge et sted som tilbyr aktiviteter og fasiliteter for barn, som lekeplasser, barneklubber og barnebassenger.

Book familievennlige overnattingssteder: Book overnattingssteder som er familievennlige og tilbyr fasiliteter som er viktige for barn, som babyseng, barnestoler og barnevakt-tjenester.

Pakk riktig: Pakk det du trenger for å gjøre turen så behagelig som mulig for barna, inkludert leker, bøker, snacks og medisiner. Sørg også for å pakke klær som passer til været og aktivitetene dere skal gjøre.

Planlegg aktiviteter: Planlegg aktiviteter som både barna og voksne vil like, og sørg for å inkludere aktiviteter som passer for ulike aldre. Dette kan inkludere turer, besøk til fornøyelsesparker eller museer, eller en dag på stranden.

Ha en fleksibel reiserute: Barn kan være uforutsigbare, så ha en fleksibel reiserute som kan tilpasses om nødvendig. Ta pauser når det trengs og tilpass aktivitetene etter barnas humør og energinivå.

Hold barna trygge: Sørg for å holde barna trygge under reisen ved å holde dem under oppsyn, bruke sikkerhetsbelter og ta de nødvendige forholdsreglene. Sørg også for å ha med nødvendige reisedokumenter og forsikringer.

Ha det gøy: Til slutt, husk å ha det gøy og nyt tiden sammen med barna. Ferier er en flott måte å skape minner og styrke båndene mellom familien.


Unngå 5 feller med leiebil på ferie i Norge i år

Unngå 5 feller

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.