Hjem Reisetips Kulinariske land: Gresk, spansk, italiensk, japansk, hva liker du best?

Kulinariske land: Gresk, spansk, italiensk, japansk, hva liker du best?

av Trond Thorud
gresk

Kulinariske land: Italia er i særklasse det beste kulinariske landet å besøke. En fjerdedel av norske turister synes at Italias gastronomiske opplevelser frister mest. Frankrike, som også blir ansett som et av verdens fremste kulinariske land ligger langt bak.

gresk
Å sitte ute og spise i sjarmerende omgivelser, med mye god mat er en stor del av reiseopplevelsene.

Få land er så tett forbundet med mat som Italia. Pasta, pizza, ulike ostesorter som mozzarella og parmesan, og selvfølgelig spesialitetene prosciutto, parmaskinke og salami.

Maten vi spiser på ferien har ofte stor betydning for reisens helhetsopplevelse. Derimot kan matpreferansene variere. I følge en undersøkelse er Italia det i særklasse beste landet å besøke for matens skyld. Italia rangeres som det beste matlandet av 25 prosent av de spurte. Det er et hopp ned til nummer to, Frankrike, mens Hellas og Spania deler 3. plassen.

Nordmenn er stor sett enige om at Italia er det beste matlandet med unntak av de over 66 år som foretrekker Frankrike (16 prosent) fremfor Italia (11 prosent). Mens i den yngste aldersgruppen (18 – 29 år) er Italia enda mer dominerende da hele 38 prosent mener landet er best på mat.

Menn og kvinner er enige i at Italia er best, mens litt flere menn enn kvinner holder en knapp på Frankrike som nummer to (14 vs 10 prosent).

Thailand er vanligvis ofte nevnt i matsammenheng og den thailandske kokkekunsten står høyt i kurs bland ferierende nordmenn. Derimot er det bare to prosent som velger Thailand som det beste matlandet å besøke.

– Thailand har et fantastisk kjøkken, men det er generelt sett litt mer krydder i maten og ikke like enkelt å tilpasse seg som det italienske kjøkkenet. Men Thailand har mange spennende smaker. Våg deg utenfor klassikerne og smak på noen mindre kjente retter som grønn papayasalat, stekt morning glory (en type spinat) eller woket fisk med cashewnøtter og basilikumblader, tipser Ellen Wolff Andresen, Markedssjef hos Ticket Feriereiser.

Hvilket land tror/mener du er det beste matlandet å besøke?

 1. Italia, 25 prosent
 2. Frankrike, 12 prosent
 3. Hellas, Spania 3 prosent
 4. Japan, Thailand, Tyrkia, 2 prosent
 5. Andre, 10 prosent
 6. Usikker, vet ikke, 39 prosent

Kilde: Ticket Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


  Thaimat – «Go Local in Bangkok» i en kulinarisk verden

  thamat
  Vær med å tilbered ekte pad thai – gatemat i Bangkok.

  Du vil sikkert like disse artiklene også