Home Reisetips Å pakke feriekofferten og dra ut i verden frister fortsatt

Å pakke feriekofferten og dra ut i verden frister fortsatt

by Reiseliv
pakke feriekofferten

Å pakke feriekofferten er en kunst: Solkrem på strandferie. To kredittkort på byferie. Godt fottøy på fjelltur. Pluss alt som er selvfølgelig og gammel vane.

Laptop, nettbrett eller smarttelefon er også blitt en selvfølge. Viktig verktøy, og kjekt å ha i de uutholdelige ventetimene på flyplassene.

Laptop, nettbrett eller smarttelefon er kanskje det vi tar med oss, og som brukes under hele reisen, fra vi drar hjemmefra, til vi er tilbake. Hvordan greide folk å reise før denne elektronikken så verdens lys for bare noen få år siden? Det gikk i huskelapper, papirkart og ingen daglige hilsener med dem der hjemme. Kjedelige kvelder gikk med til kortspill, eller kabal om man reiste alene.

I ”gamle dager” – før nevnte elektronikk var med som reisefølge, var flyplasser spennende. Man var på vei ut i den store verden. Ventetid og flyforsinkelser var en del av reisen. Nå er flyplasser mer og mer et ork, ikke minst når flyavganger er utsatt både en, to tre og kanskje ytterligere flere timer.

Hvert år reiser nordmenn rundt åtte millioner ganger til utlandet i året og mer enn 16 millioner ganger innen Norge. Dette er mange ventetimer på flyplasser eller andre stasjoner.

Da er laptop, nettbrett og mobil god å kunne trøste seg med. Her er det en verden med Facebook, Twitter, Instagram, epost, nyheter, online spill, lotto, underholdning, chatting eller sende ut bilder om den uutholdelige situasjonen du er kommet i. Og søke opp hvilke rettigheter du har ved forsinkelser.

Det er kanskje verd å nevne at nordmenn brukte over 160 milliarder kroner på reiser i 2016, langt mer enn året før. Med andre ord; vi reiser mer og mer, og slår i hjel ventetiden med å være online, mange er det 24 timer i døgnet.

Hvor reiser vi?

Uroen i verden får oss ikke til å slutte å reise. Men vi velger i større utstrekning reisemål som vi anser som trygge. Blant annet Spania, Hellas og Kroatia.

Spania fortsetter altså å trone på topp blant ferielandene. Kroatia ser på sin side ut til å bli den store raketten blant Middelhavslandene, takket være en økning av bestillingene på hele 52 prosent.

Kroatia ser ut til å bli neste sommers store vinner. Her lokker deilige rullesteinsstrender, krystallklart vann og et hyggelig og genuint miljø. Flere barnefamilier ønsker å reise dit takket være charterarrangørenes satsning på flere familiehotell.

Favoritten Tyrkia har fortsatt rimelige priser både på reise, bosted og mat/drikke, høy kvalitet på hotellene og flotte strender.

Ønsket vårt om å dra på langreiser holder seg like sterkt i 2023. Filippinene, Vietnam og Australia lokker, mens Thailand fortsatt er ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt uansett tid på året.

Nordmenns boblende interesse for USA fortsetter. London er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, men Amsterdam ligger rett bak. New York fortsetter å øke, det samme gjør Lisboa.

Hovedfoto øverst: Xavier Mouton Photographie

Spania er nordmenns mest vanlige reisemål der ute i verden.

Kroatia er en stigende stjerne blant nordmenns favorittmål.

En laptop er en fin flukt når det blir ufrivilling mange timer å vente på flyplasser. Alle foto: Common Wikimedia

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Schiphol: Mistet noe?
Se flyplassens firbente tjener

Snushanen på Schiphol, finner eierne av 8 av 10 gjenglemte gjenstander.

 

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Leave a Comment

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.