Home Reisetips Mange kredittkort på reise? Og hvordan passer du på dem

Mange kredittkort på reise? Og hvordan passer du på dem

by Reiseliv

Mange kredittkort på reise? Og hvordan passer du på dem? Hvor mange forskjellige kredittkort bør jeg ha på reise? Hvordan oppbevarer jeg kredittkortene best mulig fra tyveri og svindel. Kan kredittkort ligge sammen med mobiltelefon, ligge tett sammen? Hva er forresten RFID? Her får du svar.

Foto: Blacke Wiscz

Hvor mange forskjellige kredittkort du bør ha med på reise avhenger av dine aktiviteter, behov og reisevaner. Her er noen tanker rundt det du bør vurdere når du bestemmer deg for hvor mange kredittkort du bør ha med:

Det er alltid lurt å ha minst kredittkort fra et av de store internasjonale kortene som Visa og Mastercard.

Flere kredittkort gir deg trygghet i tilfelle du mister eller blir frastjålet ett av kortene dine. På den måten har du en backup for betaling.

Kredittkort tilbyr ofte ulike fordeler, slik som reiseforsikring, belønningspoeng, rabatter på hoteller eller flyreiser, og tilgang til flyplasslounger. Hvis du er opptatt av å dra nytte av slike fordeler, kan det være fornuftig å ha flere kredittkort for å dra fordel av mulighetene.

Vær oppmerksom på eventuelle årsavgifter, valutavekslingsgebyrer og andre kostnader knyttet til kredittkortene dine. Å ha for mange kredittkort kan føre til at du må betale flere gebyrer, noe som kan være ugunstig økonomisk sett.

Vurder din egen evne til å håndtere flere kredittkort. Å ha flere kort krever nøye styring av utgifter, betalingsfrister og balansen mellom kortene. Hvis du har problemer med å holde oversikt over betalinger og utgifter, kan det være best å begrense antallet kredittkort du bruker.

Generelt sett kan det være hensiktsmessig å ha minst to kredittkort med deg på reise. Dette gir deg en backup og mulighet til å dra nytte av eventuelle fordeler de ulike kortene tilbyr. Husk imidlertid å bruke kredittkortene ansvarlig og betale regningene i tide for å unngå høye rentekostnader og gjeldsproblemer.

Hvordan oppbevarer jeg kredittkort best mulig fra tyveri

Å oppbevare kredittkortene dine på en sikker måte er viktig for å beskytte dem mot tyveri. Her er noen tips for å oppbevare kredittkortene dine trygt:

Bruk en lommebok eller en kortholder som har spesielle lommer eller rom for kredittkort. Velg en lommebok som er robust og gir beskyttelse mot tyveri av kortinformasjon, for eksempel RFID-blokkering.

Unngå å oppbevare alle kredittkortene dine på ett sted. Fordel dem i forskjellige lommer eller plasser dem i separate lommebøker/kortholdere. Hvis du mister én lommebok eller blir frastjålet ett kort, har du fortsatt de andre kortene tilgjengelig.

Ta med deg bare de kredittkortene du trenger på reisen. La de ekstra kortene være igjen hjemme eller oppbevar dem på et sikkert sted.

Pass på at du alltid vet hvor kortene dine er. Ha regelmessige sjekker for å sikre at alle kortene er på plass. Unngå å legge kredittkortene dine løst i vesken eller lommer der de kan falle ut eller bli stjålet uten at du merker det.

Unngå å vise kredittkortene dine offentlig, spesielt når du betaler for noe. Hold kortet skjult når du legger det i kortterminalen eller taster inn PIN-koden. Dette hjelper til med å forhindre at noen får tak i kortinformasjonen din.

Skriv ikke ned PIN-koder eller passord på kortene eller noe som er lett å koble til kortene dine. Hvis du trenger å notere PIN-koden din for å huske den, sørg for at den oppbevares på et sikkert sted adskilt fra kortene.

Vær forsiktig med oppbevaring i hotellrommet: Hvis du oppbevarer kredittkortene dine på hotellrommet, bruk en safe eller et låst skap for å sikre dem. Ikke legg kortene i åpne lommer i vesker eller dresser som kan være tilgjengelige for tyver.

Hold oversikt over kontoutskrifter og kredittkortregninger nøye for å oppdage eventuelle mistenkelige aktiviteter. Hvis du ser noe unormalt, må du kontakte banken eller kredittkortselskapet umiddelbart.

Rapporter tapt eller stjålet kort: Hvis du mister et kredittkort eller blir frastjålet det, må du umiddelbart kontakte kredittkortselskapet ditt og rapportere hendelsen. De vil kunne deaktivere kortet og utstede et nytt.

Ved å følge disse tipsene kan du redusere risikoen for at kredittkortene dine blir stjålet og beskytte dine økonomiske interesser på reisen.

Hva er RFID og er det lurt å bruk

RFID står for Radio Frequency Identification, og det er en teknologi som brukes til å identifisere og spore objekter ved hjelp av radiobølger. RFID-tags er små enheter som kan festes til eller innebygges i gjenstander eller kort. Disse taggene inneholder et mikrochip og en antenne som kan kommunisere med RFID-lesere ved å sende og motta radiobølger.

RFID-teknologi har mange bruksområder, inkludert betalingssystemer, tilgangskontroll, lagerstyring og idenfitikasjonssystemer. For eksempel kan RFID-tags brukes i kontaktløse betalingskort, som tillater rask og enkel betaling ved å holde kortet nær en leser.

Når det gjelder sikkerhet, er det noen bekymringer knyttet til RFID-teknologi. Det er mulig for noen å skanne RFID-tags uten at eieren er klar over det, spesielt hvis tagsene ikke er beskyttet av en sikkerhetsmekanisme som RFID-blokkering. Dette kan potensielt tillate uautorisert tilgang til kortinformasjonen som er lagret på RFID-taggen.

For å beskytte deg mot uautorisert skanning av RFID-tags, kan du bruke spesielle lommebøker eller kortholdere som har RFID-blokkering. Disse produktene har et beskyttende materiale som hindrer radiobølger i å lese eller kopiere informasjonen på RFID-tagsene dine.

Det kan være lurt å bruke RFID-blokkering for å beskytte dine personlige og finansielle opplysninger når du bruker RFID-baserte kort eller gjenstander. Dette kan bidra til å forhindre uautorisert skanning og beskytte mot mulig identitetstyveri eller økonomisk svindel.

Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle kredittkort eller debetkort bruker RFID-teknologi, og ikke alle RFID-tags inneholder personlig identifiserbar informasjon. Det er derfor viktig å være bevisst på hvilke kort og gjenstander du har som kan ha RFID-tags, og vurdere nøye om RFID-blokkering er nødvendig i ditt tilfelle.

Kan kredittkort ligge sammen med mobiltelefon

Det er generelt sett ikke anbefalt å oppbevare kredittkort tett sammen med mobiltelefonen eller andre elektroniske enheter. Dette skyldes potensialet for interferens mellom magnetiske felt som kan oppstå fra mobiltelefoner og magnetstripen på kredittkortet.

Magnetstripen på kredittkortet inneholder viktig informasjon om kortet ditt, og magnetfeltene fra mobiltelefonen kan potensielt skade eller slette denne informasjonen. Dette kan føre til problemer med kortets funksjonalitet, som betalingstransaksjoner som ikke går gjennom eller kort som blir avvist.

For å unngå mulige problemer, anbefales det å holde kredittkortet adskilt fra mobiltelefonen. Du kan for eksempel oppbevare kortet i en annen lomme eller lommebok enn der du oppbevarer telefonen. Dette reduserer risikoen for utilsiktet magnetisk påvirkning.

Det er også verdt å merke seg at moderne kredittkort ofte bruker RFID-teknologi, som ikke er påvirket av magnetfelt fra mobiltelefonen. Så hvis kortet ditt har en RFID-chip i tillegg til magnetstripen, er det mindre bekymring for interferens. Men likevel kan det være lurt å holde kortet adskilt fra telefonen for å minimere risikoen for utilsiktede skader eller feilfunksjoner.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.