Home Reisetips London utenfor turisttråkket – 5 tips som vil glede deg

London utenfor turisttråkket – 5 tips som vil glede deg

by Reiseliv
London utenfor turisttråkket

London utenfor turisttråkket er å komme seg ut av området rundt Oxford Street, West End, Piccadilly Circus og Covent Carden. London byr på så mye mer enn disse klassiske, og ofte overfylte turistattraksjonene. Våg å gå utenfor opptråkkede stier når du har ferie i London.

Tilbudet i storbyen er av alt fra restauranter, kafeer, shopping, natteliv, kunst og kultur, samtidig som mange av områdene i byen snarere kjennes som en pittoresk småby enn en gigantisk verdensmetropol. Det er lett å legge for mye tid på de klassiske severdighetene med risiko for å gå glipp av mindre kjente gullkorn.

Et bra tips når du skal farte rundt er å kjøpe t-banekort (Oyster card) som så fylles på med reisepenger. Med buss og taxi er det lett å stå fast i den intensive trafikken, mens t-bane er en smidigere måte å komme seg rundt i byen på.

London utenfor turisttråkket

Hampstead/Parliament Hill Viewpoint

London utenfor turisttråkket

Hampstead er som en sjarmerende småby nord i London som nås enkelt via t-banen. Langs hovedgaten Heath Street finnes mange butikker, hyggelige puber og koselige kafeer. Rett ved siden av ligger den store parken Hampstead Heath med utsiktspunktet Parliament Hill Viewpoint, med fantastisk utsikt over byen.

Borough Market

London utenfor turisttråkket

Et utrolig koselig matmarked på den sørlige siden av Themsen, nær foten av London Bridge. Markedet er ikke helt turistfritt, men mange nordmenn har enda ikke oppdaget denne perlen. Reis hit, nyt duftene, kjøp med gaver (kanskje til deg selv!) og smak på alle godbitene som serveres i matbodene.

South Bank

London utenfor turisttråkket

Når du har sett Big Ben og Westminster er det perfekt å spasere over Westminster Bridge til South Bank. Følg elven nordover, og du passerer både London Eye, London Aquarium, Tate Modern og det klassiske teateret Shakespeare’s Globe. En koselig spasertur med fin utsikt over byen.

Islington

London utenfor turisttråkket

Shoreditch og Brick Lane er begge flotte områder, men vil du oppdage et annet område så besøk Islington i nordøstre London. Langs hovedgaten er stadig flere gode restauranter åpnet de siste årene, og gaten kalles derfor nå ofte for «Supper Street”. Her finnes også koselige kafeer og hyggelige butikker – en skjønn avstikker fra den hektiske aktiviteten i de mer sentrale delene av byen.

St James’s Park

London utenfor turisttråkket

Parken er en sentralt beliggende inneklemt mellom Buckingham Palace og 10 Downing Street, som ofte havner litt i skyggen av den mer kjente Hyde Park. St James’s er dog mye koseligere, grønnere og med mange fine benker å slå seg ned for en piknik og bare nyte de vakre omgivelsene.


10 populære storbyer som kan friste deg

10 populære storbyer
Amsterdam er en meget populær by å reise til når våren næmer seg. Foto: Pixabay

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.