Home Reisetips Luksuriøse herregårder i Estland, bo romantisk som en greve 

Luksuriøse herregårder i Estland, bo romantisk som en greve 

by Reiseliv
Luksuriøse herregårder Estland

Luksuriøse herregårder er en del av Estlands historie. Både tysk og svensk overherredømme har etterlatt massevis av herregårder i landet. Mange av disse er nå blitt pusset opp og omgjort til luksushoteller.  Her kan du nyte god vin og deilige måltider. Også spabehandlinger og å kunne sove som en greve er en del av oppholdet. 

Her har du ti luksuriøse herregårder hvor du kan tilbringe en helg. 

Luksuriøse herregårder Estland

Schloss Fellin
Schloss Fellin er et boutique-hotell i herregården Viljandi og tilbyr historisk stemning med moderne komfort. Boutique-hotellet Schloss Fellin med sine tre etasjer tilbyr 17 komfortable og store rom med unikt interiør, hvorav fem er luksussuiter.

I tillegg til vakre detaljer og moderne løsninger har de smakfullt innredede rommene utsikt mot enten kirken eller teateret. Du kan også velge et koselig loftsrom eller flere familierom med dør imellom.

Vihula Manor Country Club ja Spa
I Lahemaa nasjonalpark finner du den elegante herregården Vihula, en perfekt feriedestinasjon for den som vil ha et avbrekk fra byens kjas og mas, et komfortabelt opphold under en forretningsreise eller koselige omgivelser under en familiefeiring.

Vihula Manor tilbyr luksuriøs avslapning i sitt eget øko-spa og romantisk innkvartering i flere historiske herskapshus med historisk sjarm og egenart. Vihula Manor kan tilby mange forskjellige fritidsaktiviteter på godset og den vakre naturen i Lahemaa nasjonalpark: sykling, minigolf og båtturer på Mustoja-elven.

Wagenküll Hotel
Wagenküll Hotel kan skilte med luksuriøse og romantiske rom i tre forskjellige historiske bygg – slottet i art nouveau-stil, det funksjonalistiske parkbygget og hjemmet til en historisk hersker. Vi har 75 rom, inkludert ti egenartede suiter med en unik historie og sofistikert arkitektur.

Slottskomplekset har selve slottet i art nouveau-stil, en a la carte-restaurant, et luksuriøst slotts-spa og et hotell fra 1930-årene. Wagenküll – vi verdsetter ferier uten stress hvor tiden står stille.

Padise historiske herregårdshotell og restaurant
Padise er et vidunderlig sted rammet inn av skoger og åkere i Harju fylke, 50 km fra Tallinn. Dette historiske og vakre stedet inkluderer en urgammel festning på toppen av en ås, et historisk kloster og herregården Padise, som nå er fullstendig renovert og huser både hotell og restaurant.

De luksuriøse hotellrommene, med tidsriktig interiør, er perfekt for en herregårdsopplevelse lang fra byens kjas og mas. Herregården har 20 dobbeltrom, inkludert tre suiter og ett familierom. Gjestene kan også slappe av i saunaen og besøke det historiske klosteret i Padise. 

Pädaste herregård
Den flere århundrer gamle herregården Pädaste på øya Muhu er det eneste femstjerners hotellet i Estland som ikke ligger i Tallinn. Det helrenoverte herregårdsanlegget har blitt omgjort til et luksuriøst hotell og spa. Pädaste kan skilte med 24 forskjellige innredede rom, fra koselige rom i vognskjulet (Tõllakuur) til staselige rom i selve hovedhuset.

Selv om det å gjøre absolutt ingenting i fred og ro foretrekkes av mange, er det også et rikt utvalg av aktiviteter for de som er mer rastløse. På anmodning kan vi arrangere sykkelturer langs kysten, båtturer i solnedgangen og pikniker på Kjærlighetsøya (Armastuse saar).


Saka herregårdshotell
Herregården Saka er et lite og romantisk herregårdskompleks i nydelige naturomgivelser og ligger plassert på kanten av den unike kalksteinveggen Ontika. I tillegg til selve hotellbygningen og herregården kan gjester nyte stedets mini-spa, bassengområde og a la carte-restauranten i kjelleren på herskapshuset.

I Meretorn (utkikkstårnet), som ligger i sjøkanten og tilbyr fem seminar- og konferanserom, kan dere holde møter eller slappe av i saunaen. I tillegg til hotellet finnes det tilgjengelige leiligheter i adskilte rekkehus, parkeringsplasser for campingvogner og bobiler og teltplasser. Merkede turstier, tennisbanen, bålstedet og landsbyhusken er tilgjengelig for alle som vil tilbringe tid i naturen.  

Suitene i Alatskivi-slottet

Dette nygotiske slottet fra det 17. århundre ligger midt i skogene sør i Estland, like ved den store innsjøen Peipsi.

I dag er herregården best kjent for utstillingen som forteller om hverdagslivet for adel og tjenere. I tredje etasje er det rom for inntil åtte personer, mens de mest luksuriøse suitene er i hjørnetårnet.

Boutique-hotellet Villa Friedheim
Denne sommerresidensen ble bygget i av en adelsfamilie i 1885 og er nå et renovert boutique-hotell. Suitene, den unike atmosfæren og kaferestauranten Von Gernet, som har hentet inspirasjon fra det 19. århundre, venter deg hos oss i Villa Friedheim.

Hotellet ligger herlig til ved Haapsalu-promenaden, som gir flott utsikt over sjøen. De historiske bygningene og den spesielle feriestemningen i Haapsalu gir en smakebit av hvordan livet var i Estlands beste ferieby for mer enn 100 år siden.

Boutique-hotellet Schloss Fall i slottet Keila-Joa
Boutique-hotellet Schloss Fall i slottet Keila-Joa ligger ved bredden av den vakre elven Keila. Hotellet ligger i det historiske slottet Keila-Joa, bygget i 1833. I 2016 sto fem luksuriøse suiter, alle i samme stil som slottets opprinnelige, klar i andre etasje av hoveddelen av slottet.

Fra 2020 kunne man også få rom i den historiske mindre herregården, hvor man kan velge mellom to suiter og 14 deluxe-rom. Schloss Fall i slottet Keila-Joa er omgitt av en nydelig park, og Keila-fossen er et billedskjønt skue for alle besøkende, uavhengig av når på året man kommer. Restauranten i slottet tilbyr romantiske middager og utsøkte frokoster.

Kernu herregårdshotell
Hotellanlegget ved Kernu herregård ligger ved bredden av den oppdemte innsjøen Kernu og inkluderer herregårdshotellet (4 suiter og 12 standardrom) samt en stallbygning (13 rom). Totalt har anlegget ved Kernu herregård plass til 90 gjester. Interiøret består av forskjellige kongelige detaljer, alle hentet fra St John’s Lodge Castle som tilhørte Dronning Elizabeth II.

Herregårdshotellet ligger nær den oppdemte innsjøen Kernu, herregårdsparken, landsbyveier og skoger med store mengder matsopp. Det er også en liten innhegning hvor barn kan kose med geiter.

Mye mer å lese om Estlands lukseriøse herregårdshoteller her


Les også denne:

FEM GODE GRUNNER TIL Å BESØKE TARTU I ESTLAND

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.