Home Reisetips Maleriet Mona Lisa og andre kan nå snakke. Ja, det er sant

Maleriet Mona Lisa og andre kan nå snakke. Ja, det er sant

by Reiseliv
Maleriet Mona Lisa

Maleriet Mona Lisa, Frihetsgudinnen i New York og andre ikoniske turistattraksjoner kommer til live i Danmark. Hvordan er det mulig? Jo, ved hjelp av kunstig intelligens.

I utallige år har folk undret seg over Mona Lisas mystiske smil. Men har du noen gang lurt på hva hun ville sagt, hvis hun fikk sjansen?

Nå har hun, sammen med en rekke andre ikoniske attraksjoner, kommet til live i en serie videoer laget av kunstig intelligens.

De forskjellige kunstverkene sier fra og råder potensielle besøkende til å unngå turistfeller og heller reise til Danmark.

Når reisende søker mer autentiske opplevelser, fremhever Danmark at et besøk til landet ikke handler om å krysse av for de mest kjente severdighetene, men snarere å snuble over de mange små og store perler som skjuler seg rundt hvert hjørne av landet.

Skapt av kunstig intelligens

Maleriet Mona Lisa

Opplevelsen er unik ved at både det kjente kunstverk sier og det visuelle er skapt av kunstig intelligens.

Mens nye teknikker som «deepfake» og «motion synthesis» er blitt brukt for å bringe bilder til live de siste par årene, gjør tillegget av et skript generert fullstendig av AI det til en av de første kampanjene som kombinerer de to teknologiene.

Den store ferieskuffelsen

Skriptene er 100 prosent generert av AI, det er ikke skrevet et eneste ord. Kun fjernet noen setninger for å tilpasse rett omfang av teksten.

En fersk studie i Storbritannia, Tyskland og Sverige viste at overfylte turiststeder og landemerker er blant de to viktigste årsakene til ferieskuffelse.

Dagens reisende er ute etter å finne skjulte perler og opplevelser utenfor allfarvei i stedet for å krysse av en lang liste med mainstream-attraksjoner.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.