Home Reisetips Mange restauranter til å bli svimmel av

Mange restauranter til å bli svimmel av

by Per Henriksen
Syv restauranter

Mange restauranter høyt til værs, og kampen om å ligge høyest over bakken er viktig for markedsføringen. Turister og forretningsfolk vil gjerne innom for å nyte utsikten, og ha noe å skrive hjem om. Her er en oversikt over noen av verdens mest høytliggende restauranter, alle tilknyttet eksklusive hoteller.

244 meter over bakken i Las Vegas

Syv restauranter

Alt er stort og nærmest overdimensjonert i Las Vegas. Så det er ingen overraskelse å oppdage at byen også er hjemsted for USAs mest høyestliggende restaurant, faktisk 244 meter over gatenivå. Restauranten som ligger i etasje 106 tilhører Stratosphere Hotel heller Top of the World, og det sier jo litt om ambisjonene.

Herfra har du utsikt over «Sin City» når restauranten roterer 360 grader på 80 minutter, sånn passe tid å bruke på et godt måltid. Tårnet i tilknytting til hotellet ble bygget i 1994, og har tiltrukket seg mye oppmerksomhet.

Skal du innom der, så husk av den såkalte dress code er pent antrukket, business casual som det heter på de kanter.

 100 etasjer opp til alt av kinesisk sjømat

Syv restauranter

Kina har noen av de høyeste bygningene i verden. I Guangzhou, for eksempel bør du reservere en kveld på Catch, i 100. etasje i hotellet Four Seasons.

En sjømatstung meny har Alaskan King Crab grateng, hummervarianter, østers direkte fra markedet og et imponerende fat med reker, muslinger, blåskjell og mer i samme smaken.

I tillegg kan du følge med kokkene når de jobber på det åpne kjøkkenet. Men mest av alt vi du nok nyte utsikten over Guangzhou.

Søritaliensk 102 etasjer opp i Hong Kong

Syv restauranter

Restaurant Tosca i Hong Kong, er en søritaliensk restaurant i tilknytting til hotellet Ritz-Carlton. Fra denne restauranten er garantert å ha et vanvittig panorama – dette er tross alt verdens høyeste hotell. Tosca ligger i 102 etasje, og er kjent for sine helt spesielle retter med italiensk stil og smak.

For å sitere reklamen på engelsk: red prawn carpaccio with Prunier Saint James Caviar and parsley cream, and Australian Wagyu beef tenderloin in charcoal, foie gras and potato purée. Selvsagt har restauranten en Michelin-stjerne.

Herfra kan du se ut over havnen i Hong Kong, og etter å ha avsluttet de kulinariske opplevelser kan du gå opp til toppetasjen der Ozone – verdens høytliggende bar.

Verdens høyeste utendørs restaurant

Syv restauranter

Sirocco i Bangkok er verdens mest høystliggende utendørs restaurant, 250 meter over storbyens gater. Her kan du ta en middelhavsreise uten å flytte deg fra bordet ditt, og oppleve smaker fra Mykonos, Nice, Roma, Barcelona, Tunis og Beirut, alt fantasifullt tolket av den kjente kjøkkensjefen Romain Dupeyre.

En kveld på Sirocco er blitt ikonisk – og synonymt med Bangkoks fine dining.

60 restauranter, men Sky på 57. mest populær

Syv restauranter

Marina Bay Sands, dette merkelige arkitektoniske bygget, er en av Singapores mest berømte bygninger, takket være de tre tårnene knyttet til en takterrasse med barer, restauranter, nattklubber og et massivt basseng.

I bygget er det faktisk 60 restauranter, men av alle alternativene, er Sky på 57. etasje med kjøkkensjefen Justin Queks, blant det helt populære stedet for å få nyte utsikten over Singapore.

Bor du på hotellet der er det gratis å komme til toppen, mens det er en høy inngangsbillett (fra USD23) om du bare vil stikke innom.

Med utsikt ned mot Vatikanet

Syv restauranter

Den prisbelønte takrestauranten La Terrasse Cuisine & Lounge er Sofitel sin stjerneattraksjon. Den elegante terrasseresturanten tilbyr utsikt hvor hen du enn sitter, og utendørsterrassen er stedet å nippe til cocktailer og se på solen gå ned over den evige stad.

Og ikke minst utsikt mot Vatikanet. Terrassen ligger 7 etasjer opp, ikke så høyt, men allikevel vil du ha følelsen av å oppholde deg høyt over Roma.

Du bør reservere et bord på forhånd for å smake på middelhavsretter som tagliata med kalvekjøtt med stekt auberginer, svart hvitløk, tomatblader og en portvin.

40 etasjer opp til Kozue i Tokyo

Syv restauranter

Hvis du noen gang har sett Lost in Translation, vil du gjenkjenne Park Hyatt Tokyos berømte restaurant, Kozue, der Bill Murray stod og så ut over Japans travle bybilde og Mount Fuji.

Bestill deg et bord og du kan velge mellom mange klassiske godbiter fra Japans tradisjonelle kjøkken. Restauranten ble åpnet i 1994, og er et restaurantikon i landets hovedstad.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.