Home Reisetips Norgesferie med mange muligheter, 7 friske forslag

Norgesferie med mange muligheter, 7 friske forslag

by Reiseliv
Norgesferie med mange muligheter

Norgesferie med mange muligheter, her har du 7 forslag med mye natur, mye frisk luft, mye spenning og til og med skiføre i sommermånedene.

Finn din indre viking – en reise gjennom Norges vikinghistorie
Seriesuksesser som Vikings og Vikingar har ført til rekordstor vikinginteresse, og nå kan du besøke høyteknologiske opplevelsessentre og egne vikinglandsbyer, dra på vikingfestivaler og spel, og utforske vikingskip og -skatter. Her er noen av vikingopplevelsene Norge har å by på. The Viking Planet, Avaldsnes, Viking Valley, Sagastad, Trondenes Historiske Senter, Lofotr og Stiklestad.

Coasteering med Sjøbris Adventure
Ordet Coasteering kjem av det engelske ordet coast som betyr kyst. Betydinga av ordet er at man skal bevege seg både i vatn og på land langs klipper i sjøkanten. Coasteering er ein leiken og spennande måte å vere i naturen på. Her kan du utfordre seg sjølv med å dykke, hoppe, klatre eller leike. Vi tilbyr kvalitetssikra coasteeringsruter med sikkert utstyr for å gjennomføre aktiviteten på ein forsvarlig måte, samtidig som vi beholder spenninga. Fjordnorway – se og gjøre.

Ice, ice, baby! Brevandring i fjordene
Bli med inn i en annen verden! Isbreene våre er flotte på avstand, men på nært hold opplever du et eventyrlig miljø av skulpturer i konstant forandring. Skiftende lysforhold, uendelige nyanser av blått og alle lydene, gjør brevandring til en særegen opplevelse. Et alternativ er hos Fjord Norway og her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene. Her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene.

Rafting i Oppdal
I Oppdal, fjellbygda der det er umulig å kjede seg, ifølge kjentfolk! Se for dere familien på raftingtur. Frydefulle hvin og boblende latter blander seg med den gode mestringsfølelsen der dere duver nedover strykene i elva Driva. Underveis på den 6 km lange turen blir det bading og hopping fra Jumprock. I ziplineparken i Opplev Oppdals Villmarksleir finner dere åtte ulike taubaner. Her vil selv den tøffeste mamma eller storebror kjenne blodet bruse.

Skiføre i sommermånedene
Alpinanlegget Stryn Sommerski ligger 1065 meter over havet og har gode løype- og off-pisteforhold hele sommeren. Skisenteret ligger langs fylkesvei 258, kjent som Gamle strynefjellsveien og er nasjonal turistvei. Veien er vinterstengt fra oktober til slutten av mai.

Senteret er plassert på Tystigbreen og byr på mange opplevelser i sommersnøen. Stolheisen på 1000 meter bringer deg opp i brebassenget hvor det er muligheter for frikjøring på eget ansvar. Stryn Sommerski har en fallhøyde på tilsammen 290 meter.

På sykkel på Andøya fra nord til sør
Andenes – Bleik – Stave – Nordmela – Nøss – Bjørnskinn – Risøyhamn. Startpunkt/sluttpunkt: Andøya havn/ Risøyhamn. Distanse: 60 km

Highligts: En av de mest attraktive og lettsyklede turene i Nord-Norge! Veien på vestsiden av øya går til dels veldig tett på havet, og i lange strekk nesten uten bebyggelse. Man vil oppleve spisse tinder, rullesteinstrender, digre myrer og innimellom lekre hvite strender. Svært lite biltrafikk er et ekstra pluss med denne turen. Den eneste merkbare motbakken er sør for Bleik, der man stiger omtrent femti meter. Fra Risøyhamn møter man mer biltrafikk, og her kan du eventuelt velge å ta buss eller hurtigrute videre sørover til Stokmarknes (flyplass), eller tilbake til utgangspunktet Andenes. Muligheter for å gå flere merkede toppturer fra Bleik eller Stave, til utsiktstopper på rundt tre-fire hundre meters høyde.

Hva er bra med ferie i Norge?

Det er mange spennende opplevelser når du har ferie i Norge. Her er seks av fordelene:

Vakker natur: Norge er kjent for sin spektakulære og varierte natur. Fra majestetiske fjorder og fjell til vakre innsjøer og fosser, er det utallige naturskjønne steder å utforske. Naturen er veldig tilgjengelig og godt bevart, noe som gir gode muligheter for fotturer, fjellturer, sykling, båtturer og andre utendørsaktiviteter.

Frisk luft og rent vann: Norge er kjent for sin friske luft og renhet. Landet har strenge miljøstandarder, og mange av vannkildene er drikkevannskvalitet. Enten du drikker fra en fjellbekk eller svømmer i en innsjø, kan du nyte renheten og friskheten som Norge har å tilby.

Utendørsaktiviteter: Norge er et paradis for friluftsentusiaster. Du kan gå på fjellturer, sykle i skog og fjell, padle i fjorder og innsjøer, fiske i elver og sjøer, og til og med oppleve nordlyset i polarnatten. Uansett hvilken type utendørsaktivitet du foretrekker, vil du finne mange muligheter i Norge.

Ro og avslapning: Norge er kjent for sin fredelige og avslappende atmosfære. De vakre landskapene og den relativt lave befolkningstettheten gir en flukt fra hverdagens stress og mas. Enten du velger å tilbringe tid ved en innsjø, i en fjellhytte eller på en øde strand, kan du virkelig oppleve roen og stillheten i naturen.

Kulturelle opplevelser: Norge har også en rik kultur og historie. Du kan besøke historiske byer som Oslo, Bergen og Trondheim, og utforske gamle bygninger, museer og kunstgallerier. Du kan også oppleve norsk folklore og tradisjoner gjennom musikk, dans og festivaler som feires over hele landet.

Norsk mat og sjømat: Norge er kjent for sin ferske sjømat, inkludert laks, torsk, reker og østers. Du kan smake på deilige lokale retter og oppleve autentisk norsk matkultur. I tillegg har Norge et voksende gourmetmatmiljø med mange flotte restauranter som serverer moderne nordisk mat laget av lokale råvarer.

Dette ble kortfattet kun nevnt noen av fordelene med å ha ferie her i landet. Fra Kristiansand til Nordkapp er det mye å se, lære og nyte, for både naturelskere, eventyrlystne og om du søker avslapning og kulturelle opplevelser.

Liker du denne artikkelen om Norgesferie med mange muligheter, så er vi glad for en like på Facebook

Meld det på Reiselivs temamelding mye nytt som du vil synes er spennende, konkurranser


Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.