Home Reisetips Oman med frodige koraller og over 1600 fargerike fiskearter

Oman med frodige koraller og over 1600 fargerike fiskearter

by Reiseliv
Oman koraller fiskearter

I Omans farvann kan du se frodige koraller og over 1600 fargerike fiskearter. Og fordi vannet rundt Omans kyst sjelden kommer under 25 grader, trenger du ikke annet utstyr enn svømmebriller og snorkel. Hvis du er heldig, får du til og med svømme med havskilpadder, hvalhaier og rokker. Det rike undervannslivet oppleves best mellom september og januar. Her er fem undervannsopplevelser langs Omans kyst.

Sjøhester ved forlis

Skipsvraket Al Munassir, som ligger en 20-minutters båttur utenfor kysten av Muscat, sank ikke i en skjebnesvanger katastrofe på havet. I stedet ble det tidligere krigsskipet senket av marinen i 2003 etter 25 års tro tjeneste.

Det over 80 meter lange skipet ble dermed et kunstig rev og er i dag hjemsted for hundrevis av sjøhester.

Svøm med gigantiske fisker rundt Daymaniyat-øyene

Hvalhaier – verdens største fisk – kan bli like lange som en buss, opptil 15 meter! I sommermånedene svømmer de imponerende haiartene jevnlig nær Daymaniyat-øyene, en øygruppe ca. 15 kilometer utenfor nordkysten av Oman.

Men det er ikke bare den hvitflekkede fisken som gjør stedet så populært blant svømmere. På grunn av den store mengden plankton i vannet, blir øyene også besøkt av skilpadder og rokker.

Lekne delfiner i Omans fjorder

Musandam-halvøya er atskilt fra resten av Oman på grensen mellom Omanbukta og Persiabukta. Utenlandske fiskere har ikke fisket i området på flere tiår, så her er det spesielt godt miljø for delfiner, sjeldne fiskearter og frodige koraller.

For å nå de beste snorklestedene seiler du gjennom det dramatiske landskapet, der Hajar-fjellenes ruvende stup rager over vannet.

Når man seiler gjennom vannet, kommer ofte delfiner og leker i kjølvannet av båten eller lar seg føre av gårde med strømmen ved baugen av båten. Under havnivå kan du blant annet se løvefisk, papegøyefisk og barracudaer.

Dansende tang på Salalah

I den sørlige regionen Dhofar ligger badebyen Salalah, som huser en av de største havnene i Gulf-regionen. Men Salalah har også et rikt marint liv som kan utforskes både med snorkel og med mer avansert dykkerutstyr.

Dykking er spesielt populært i monsunsesongen, også kalt Khareef. Regnvannet som renner fra fjellet og ut i havet, skaper bevegelse i vannet som gjør at det ser ut som om tangen på havbunnen danser.

Her kan du også være så heldig å få øye på de majestetiske djevelrokkene.

Snorkling direkte fra vannkanten

Mange steder er vannet langs Omans kyst så klart at du kan snorkle direkte fra vannkanten. Du kan for eksempel besøke Qurum Beach i Muscat, hvor du finner fargerike koraller og et rikt utvalg av fisk noen meter ut i vannet.

Hvis du vil komme tett på skilpadder, må du gå til Ras al Hadd-stranden sør for byen Sur, hvor de late skapningene svømmer nær kysten.

Og på stranden ved Bandar Al Khairan, en liten times kjøretur øst for Muscat, finner du vakre koraller en kort svømmetur fra strandkanten.

Oman med forlokkende natur

Sultanatet Oman er et land med forlokkende natur, fascinerende historie og Midtøstens vennlighet. Besøkende kan se frem til over 5000 år med historie, fem av UNESCOs verdensarvsteder og spennende kulturelle severdigheter som det imponerende Royal Opera House og Sultan Qaboos Grand Mosque i hovedstaden Muscat.

Samtidig byr Oman på en rekke naturopplevelser, som for eksempel mer enn 3000 kilometer med kystlinje med ulike vannsportaktiviteter, dramatiske klipper og praktfulle utsiktspunkter.

De imponerende Hajar-fjellene er også et av landemerkene i landet, og med sine 3075 høydemeter er fjellet Jabal Shams det høyeste fjellet på Den arabiske halvøy, mens fjellet Jabal Akhdar fascinerer med sine hengende hager.

Frodige oaser, skjulte wadier (et tørt elveleie i et ørkenområde) og meterhøye sanddyner inviterer også til friluftsaktiviteter som klatring og fotturer – mens krydder og smakfulle ingredienser utgjør landets tradisjonelle kjøkken. 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.