Home Reisetips Opplev amerikansk kultur og historie gjennom fem stater

Opplev amerikansk kultur og historie gjennom fem stater

by Reiseliv
Opplev amerikansk kultur og historie

Amerikansk kultur og historie er en grunn til å sette kursen mot de fem delstatene Idaho, Montana, Nord-Dakota og Wyoming. Disse kalles The Great American West. Her venter autentisk cowboykultur og «det ekte Amerika».

Året gjennom er det flere autentiske begivenheter som hyller den lokale kulturen og historien.

Du kan for eksempel bli med på verdens største utendørs rodeo, en folkemarsj til ære for det nordamerikanske folket og fargerike powwow-festivaler. 

Opplev amerikansk kultur og historie

Verdens største utendørs rodeo i Wyoming

I Wyoming kan du oppleve den historiske begivenheten Cheyenne Frontier Days en gang i juni. Begivenheten ble arrangert i byen Cheyenne for første gang i 1897.

Her kan du for eksempel oppleve verdens største utendørs rodeo samt parader med marsjerende orkestre og hestevogner.

Når mørket faller på, er det musikalske forestillinger og dans rundt om i byen. Les mer om Wyoming her: TravelWyoming.com

Ærefull folkemarsj i Sør-Dakota

I Sør-Dakota samles opptil 15 000 mennesker to ganger i året for å delta i folkemarsjen Crazy Horse Volksmarch.

Her går du 10 km opp til Crazy Horse-minnesmerket, som er et nesten 27 meter høyt monument av et ansikt hugget ut i en stein.

Minnesmerket ble opprettet til ære for urbefolkningen i Nord-Amerika for å minne om viktigheten av forsoning og respekt for mangfold.

Arrangementet finner sted to ganger i året. Les mer om Sør-Dakota her: TravelSouthDakota.com

Opprinnelig kultur i Idaho

Årlig, i løpet av august kan du i byen Fort Hall i Idaho være med på Native American-festivalen Shoshone-Bannock Indian Festival, som er en av de største og mest populære i sitt slag i det nordvestlige USA.

Her kan du for eksempel være vitne til de fascinerende powwow-dansene, som feirer urfolkskulturen samt tradisjonelle stafettløp og rodeoer.

Festivalen vil også ha matboder som serverer tradisjonelle lokale spesialiteter. Les mer om Sør-Dakota her: VisitIdaho.org

Cowboy og indianer

Skal du oppleve det ekte ville vesten, bør du ta turen innom festivalen Miles City Bucking Horse Sale & Rodeo i Montana. Her kan hvert år i mai oppleve ekte cowboystemning med hesterodeo, hesteveddeløp og konserter med countryband som Stolen Roan of Copper Mountain Band. Les mer om Sør-Dakota her:  VISITMT.COM

I september kan du i Nord-Dakota feire den amerikanske urbefolkningen under United Tribes Technical College International Powwow i byen Bismarck.

Powwow-festivalen finner sted 8.-10. september og er en av USAs største i sitt slag. Her konkurrerer profesjonelle dansere og trommeslagere fra hele USA og Canada i ulike musikk-, sang- og dansestiler. Les mer om Nord-Dakota her: NDTourism.com

Slik kommer du deg til The Great American West

Når du besøker Great American West, er det vanligvis lettest å fly til Denver, som har områdets største flyplass. Og Denver i seg selv er også verdt et besøk.

Det er også flere festlige arrangementer her i løpet av året. For eksempel kan musikkelskere glede seg over den årlige jazzfestivalen Five Points Jazz Festival.

Byen hyller i september de mange bryggeriene under Great American Beer Festival. Her kan du delta på ølsmaking og møte noen av USAs beste bryggerier. Les mer om Denver

Byene Bloomington, Minneapolis og Saint Paul i Minnesota er også verdt et besøk hvis du ønsker å få med deg ekstra fantastisk natur og sjarmerende byliv på turen.

Det er gode muligheter for sykling og fotturer om sommeren – eller en båttur på USAs nest lengste elv, Mississippi-elven. Les mer om Bloomington, Minneapolis og Saint Paul 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.