Home Reisetips Planlegg ferie i Portugal – gode tips når du er der

Planlegg ferie i Portugal – gode tips når du er der

by Reiseliv

Planlegg ferie i Portugal og sjekk her hva du kan få med deg samtidig. Landet rundt er den mange aktiviteter gjennom året. Reiseliv har snappet opp noen gode ideer. Det er alltid greit å få tips om noe ekstra å legge inn i ferieprogrammet.

Comporta blant de beste bryllupsreisedestinasjonene for 2023

Det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler har kåret den sjarmerende kystbyen Comporta til en av de beste bryllupsreisedestinasjonene for 2023.

Reisemålet ligger omtrent en times kjøretur sør for Lisboa og har i tillegg til 12 km strand også frodige rismarker, korkskoger og fantastiske lokale restauranter med utsikt over solnedgangen. Comporta har med rette blitt sammenlignet med hvordan Ibiza eller St Tropez var før i tiden. Les mer her 

Évora er europeisk kulturhovedstad 2027

Den historiske byen Évora vil i 2027 være en av to europeiske kulturhovedsteder. Byen er den historiske hovedstaden i Alentejo-regionen i Sør-Portugal og ble valgt for sin immaterielle kulturarv og naturlige «slow living»-filosofi.

Tidligere har Lisboa (1994), Porto (2001) og Guimarães (2012) vært europeiske kulturhovedsteder. Les mer her 

Portugal får sin egen Michelin-guide

I november kom den ikoniske Michelin-guiden ut i 2023-utgave med anbefalinger av spisesteder i Spania og Portugal.

I den nye guiden er det 37 Michelin-restauranter i Portugal samt tre med grønn stjerne og 38 Bib Gourmand-restauranter. Sistnevnte gis til restauranter hvor man får god valuta for pengene.

I tillegg ble det kunngjort at landet fra neste år får sin egen Michelin-guide, utelukkende med restauranter i Portugal. Gastronomi er et stort fokus for Portugals turistråd, Turismo de Portugal, som i sin 2027-strategi fokuserer mye på å øke bevisstheten rundt landets kulinariske opplevelser og posisjonere Portugal som et gastro-reisemål. Du kan se alle Portugals Michelin-restauranter her 

Profesjonelt surfearrangement i Cascais

I løpet av de neste to månedene vil surfearrangementet Capítulo Perfeito (det perfekte kapittelet) finne sted i Cascais i Portugal.

Arrangementet går i år av stabelen for 9. gang, og på deltakerlisten finner du noen av verdens beste surfere.

Selve arrangementsdagen blir bestemt ut fra vind og vær, og deltakerne får derfor beskjed med 72 timers varsel om når arrangementet vil finne sted. Se traileren for arrangementet

Start ditt eget hotell i en historisk skolebygning

Drømmer du om å starte ditt eget hotell i helt spesielle omgivelser? I det sentrale Portugal er en historisk skolebygning fra 1910, Colégio de S. Fiel, nettopp lagt ut for utleie og oppussing.

For 27 750 euro i årlig leie kan du bruke byggets 17 394 kvadratmeter over en periode på 50 år. Betingelsen er at du pusser opp selv og etablerer en eller annen form for reiselivsbedrift der, for eksempel et hotell eller en annen type overnattingssted.

Bygget tilbys som en del av REVIVE-prosjektet, som jobber for å gi nytt liv til historiske portugisiske bygninger. Les mer her 

Musikkfestival i Porto med internasjonale navn

Ønsker du å kombinere by- eller strandferie med musikkopplevelser i verdensklasse, kan du fra 7.-10. juni høre artister som Blur, Kendrick Lamar, Pet Shop Boys, Rosalía og andre på musikkfestivalen Primavera Sound – i Porto. Ifølge arrangørene er programmet det beste i sitt slag noensinne. Dagsbilletter koster fra 70 EUR pluss gebyr for early bird-billett. Les mer

Sykkelritt returnerer til Algarve

Det populære sykkelrittet Algarve Granfondo kommer 19. februar tilbake for 8. gang – etter to års pause. Her kan sykkelentusiaster utforske den vakre naturen i Algarve på to hjul.

Løpet starter og slutter i byen Lagoa, og du kan velge mellom to distanser: Granfondo (134 km) eller Mediofondo (88 km).

På den første ruten bestiger man Algarves høyeste punkt, Fóia, med en stigning på 2325 meter, mens Mediofondo-ruten byr på en stigning på 1220 meter.

Det koster 45 EUR å delta i arrangementet i regi av Algarve Cycling Association. Mer om sykkelrittet

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.