Home Reisetips Ras Al Khaimah er et spennende valg for en aktiv vinterferie

Ras Al Khaimah er et spennende valg for en aktiv vinterferie

by Reiseliv
Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah er et spennende valg for en aktiv vinterferie – enten du drømmer om å vandre i fjellet, padle kajakk blant mangrovetrær eller ri på hest i ørkenen. Du kan også dra på overlevelsestur med den kjente TV-overlevelseseksperten Bear Grylls.

Solfylte Ras Al Khaimah, den nordligste av De forente arabiske emirater, har mer enn hvite sandstrender og turkise hav å by på. Her kan du også utforske terrakottafargede ørkener, frodige mangroveskoger og majestetiske fjell. Og vil du være aktiv i naturen, er vintermånedene den beste reiseperioden, da temperaturen vanligvis ligger på rundt 25-30 grader.

Her er fem ulike opplevelser du kan ha i Ras Al Khaimahs natur.

Vandring i fjellet

Ras Al Khaimah er kjent for å ha De forente arabiske emiraters høyeste fjell: Jebel Jais. Her kan du i tillegg til å prøve verdens lengste zipline på 2,8 kilometer også gå flere fotturer – med gode muligheter for å finne ville blomster og planter i de frodige dalene.

Du kan for eksempel gå langs Wadi Naqab, også kjent som Red Wall Hike, gjennom Hajar-fjellene – forbi vakre røde fjellvegger og langs tørre elvedaler. Ruten er på knappe 14,5 km, men kan deles opp i kortere strekninger.

Utfordrende turarrangement

Har du spesielt gode gangbein, kan du også være med på Ras Al Khaimahs årlige turarrangement HIGHLANDER, som i år finner sted 18.-20. november.

Her bys det på flere forskjellige fotturer som varer i to eller tre dager og på til sammen 30 eller 55 km. På begge turene går du oppover De forente arabiske emiraters høyeste fjell, Jebel Jais.

Kajakkpadling blant mangrovetrær

Ras Al Khaimah har 65 km kystlinje, hvorav mye er dekket av frodige mangroveskoger. Disse er hjemsted for et stort antall fiskearter og fugler som rosa flamingoer, hegre, skarv og flekkørn.

Det er flere muligheter for å utforske disse naturområdene enten i kajakk eller på et paddleboard.

Eventyr i ørkenen

Den terrakottafargede sanden i Ras Al Khaimahs ørken egner seg spesielt godt til en ridetur i solnedgangen. Det finnes flere alternativer for å utforske ørkenen på hesteryggen.

Men hvis du foretrekker fire hjul, kan du også legge ut på ørkentur på en firhjuling. Underveis kan du være så heldig å få øye på både oryxantiloper og gaseller.

Ønsker du den komplette ørkenopplevelsen, finnes det flere leire www.visitrasalkhaimah.com/discover/activities/equestrian-centre

» target=»_blank» rel=»noreferrer noopener»>hvor du kan overnatte under den svarte stjernehimmelen.

Bear Grylls Explorers Camp

Hvis du vil ha den ultimate utendørsutfordringen, er Bear Grylls Explorers Camp svaret. Her kan du delta på ulike utfordrende overlevelseskurs i Ras Al Khaimahs fjellandskap – laget av den kjente overlevelseseksperten Bear Grylls.

Kursene er laget for å teste deltakernes evne til å klare seg under ekstreme forhold. I tillegg er aktiviteter som terrengsykling, fotturer, rappellering og klatring inkludert.

På leiren bor du i containerlignende hytter som hver har plass til opptil tre personer.

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah ligger 45 minutter fra Dubais lufthavn. Her kan du oppleve sandstrender og sol hele året, samt et stort utvalg av natur- og kulturopplevelser ved sjøen, i ørkenen og på fjellet.

I Ras Al Khaimah finner du for eksempel De forente arabiske emiraters høyeste fjell, Jebel Jais, som er kjent for å ha verdens lengste zipline på 2,8 kilometer. Hajar-fjellene kan også utforskes på naturskjønne fot- eller sykkelturer.

På strendene kan du besøke regionens eneste arabiske perlefarm eller være aktiv med for eksempel paraseiling, wakeboard, dykking og snorkling – og i ørkenen kan du dra på ørkensafari, glamping eller spise middag under stjernehimmelen.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.