Home Reisetips Reiselyst og drømmen om å reise? Husk helsetrygdekortet

Reiselyst og drømmen om å reise? Husk helsetrygdekortet

by Reiseliv

Reiselyst og drømmen om å reise, kanskje en spennende reise. Kanskje en ferie i et flere land i Europa? Da bør du huske på å ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Hvis du spør om hvorfor, så har vi allerede spurt Helfo, og her er svaret.

Hvert år får tusenvis av norske turister bruk for Europeisk helsetrygdkort når de er på ferie i et EØS-land eller i Sveits.

Hvis du må oppsøke offentlig lege eller offentlig sykehus når du er på reise i EØS-området eller Sveits, sikrer helsetrygdkortet deg helsehjelpen du trenger for å kunne fortsette ferien. Ved å vise kortet, betaler du egenandel på linje med innbyggerne i det landet du besøker.

Bestill Europeisk helsetrygdkort på nett
Bestill Europeisk helsetrygdkort lettvint og gratis på helsenorge.no i god tid før du reiser.  Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet.

Dersom du ikke har tilgang til å bestille digitalt på helsenorge.no, kan du ringe Veiledning helsenorge.no på 23 32 70 00. Telefonen er betjent på hverdager fra kl. 8.00 til 15.30.

Dette telefonnummeret kan du også benytte om du trenger medisinsk hjelp i et EØS-land og oppdager at du ikke har med deg kortet. Da kan Helfo eventuelt sende en hasteblankett direkte til det offentlige sykehuset eller legesenteret du befinner deg på.

Utløpsdato er viktig at du sjekker
Du må i utgangspunktet være medlem i folketrygden og være statsborger i et EØS-land for å få Europeisk helsetrygdkort.

Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort på reise. Når du bestiller på nett, kan du samtidig bestille til ektefelle og barn.

Har du allerede et helsetrygdkort, bør du sjekke at kortet fortsatt er gyldig. Datoen finner du på kortet. Når det nærmer seg utløpsdato, må du selv sørge for å bestille et nytt. Leveringstiden for helsetrygdkort er normalt 10 virkedager.

Husk også reiseforsikring

Vær oppmerksom på at kortet, som gjelder i alle EØS-land og Sveits, ikke gjelder i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land.

Der er det kun reiseforsikring som gjelder.

Helfo oppfordrer deg til uansett å ha en privat reiseforsikring når de skal ut og reise, blant annet fordi helsetrygdkortet ikke dekker behandling på privat sykehus eller hos privat lege. Kortet dekker heller ikke hjemtransport.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.