Home Reisetips Reisetrender i 2019 – flere velger langturer

Reisetrender i 2019 – flere velger langturer

by Per Henriksen
reisetrender

Reisetrender: Spania er det mest populære ferielandet for nordmenn. Thailand virkelig bekrefter sin posisjon som helårsreisemål hvor Bangkok som topper listen. Og eksotiske langreiser med mange opplevelser er også veldig populært.

Dette viser en trendspaning for reiseåret 2019 fra Ticket Feriereiser.

2019 ser ut til å bli et spennende reiseår der vi kanskje vil oppleve at nordmenns reisevaner endrer seg noe i forhold til hvor vi reiser. Det er fortsatt de de trygge klassikerne, blant annet reisemål rundt Middelhavet som gjelder. Spania ligger på topp blant ferielandene som vil bli valgt i 2019. Så er Kreta og Mallorca populære reisemål. Men generelt er bestillingene hos reisebyråer til lande rundt Middelhavet lavere enn i fjor.

Stadig flere ønsker å oppleve nye steder og land. Blant annet Thailand, Vietnam, Filippinene og Indonesia har økt oppmerksomhet i 2019. Dette eksotiske og opplevelsesintensive reisemål hvor man møter landet og kulturen på en helt ny måte.

Nordmenn dro til Tyrkia i økende grad i 2018 etter flere år med nedgang.  Både Apollo, Ving og TUI har økt kapasiteten til Tyrkia denne sommeren.

Noe av årsaken er at Tyrkia er et prisgunstig alternativ, og Antalya klatrer på topplisten for reisemål i sommerferien. Så lenge det holder seg rolig i Tyrkia så forventer reiseselskapene at enda flere vil velge landet som reisemål denne sommeren.

Viktgste reisetrender 2019

Reisetrender

Tyrkia fortsetter å klatre på topplisten. Foto: Pixabay

 • Ønsket om langreiser holder seg også i 2019. Thailand, Vietnam, Filippinene og Indonesia øker mye.
 • Thailand er det nest mest bestilte ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt både sommer og vinter. Bestillingene har økt med 23 prosent.
 • USA opprettholder tredjeplassen med antall bestillinger på samme nivå som i fjor. Stor konkurranse mellom flyselskapene, pressede billettpriser og drømmen om USA oppveier nå tidligere skepsis mot å reise til USA pga Trump.
 • Tyrkia fortsetter å klatre på topplisten fra 10. plass i 2018 til 6. plass i år. Det er fortsatt mange etniske reiser, dvs tyrkere som reiser på besøk til hjemlandet, men både charter- og flyselskapene øker kapasiteten til turistområdene i år og dermed følger turistene etter.
 • Amsterdam er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, London og Paris følger på de neste plassene. De tradisjonelle storbyene ligger fortsatt på topplistene, men det er byer som Istanbul, Reykjavik og Brussel som øker mye.
 • Bestillingene av sommerferien er noe tregere denne sommeren enn tidligere. Noe som nok skyldes den varme sommeren i 2018. Men bestillingene vil ta seg opp jo nærmere ferien vi kommer. For sol og varme vil vi ha!
 • I sommer er det Bangkok, Kreta og Mallorca som topper listen. Bangkok klatrer fra 9. til første plass med en økning på 144 prosent. Også Antalya og Ho Chi Minh City vokser mye.

Hit reiser vi i 2019

reisetrender

Spania er det mest populære ferielandet for nordmenn. Foto: Pixabay

 1. Spania (1)
 2. Thailand (2)
 3. USA (3)
 4. Hellas (4)
 5. Storbritannia (5)
 6. Tyrkia (10)
 7. Italia (6)
 8. Frankrike (7)
 9. Tyskland (9)
 10. Vietnam (15)

Toppliste for sommerreiser (avreise 1.5. – 30.9.19)

 1. Bangkok (9)
 2. Kreta (1)
 3. Mallorca (2)
 4. Antalya (8)
 5. Alicante (3)
 6. Barcelona (6)
 7. Rhodos (5)
 8. Ho Chi Minh City (34)
 9. Split (4)
 10. Kypros (15)

Tall i ( ) viser fjorårets plassering
Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger gjort til og med 31.12.2018

Liker du artikkelen om reisetrender, så gi oss like på Facebook


Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.