Home Reisetips I Riga kryr det av severdigheter og matopplevelse

I Riga kryr det av severdigheter og matopplevelse

by Reiseliv
Riga severdigheter matopplevelse

I Riga kryr det av severdigheter og matopplevelser for enhver smak. Fra historiske bydeler med sjarmerende brosteinsgater, til trendy kvartaler med moderne restauranter og barer. I Riga finner du det komplette utvalget for høstens helgetur – og du kan fly direkte fra Oslo på kun én og en halv time.

Riga, hovedstaden i Latvia, har en rik og mangfoldig historie. Byen ble grunnlagt av tyske handelsmenn på 1100-tallet og ble etter hvert en viktig handels- og havneby i Østersjøområdet. På 1200- og 1300-tallet var Riga en del av det mektige Hansaforbundet, en handelsliga som spilte en betydelig rolle i handelen og politikken i området.

I løpet av århundrene ble Riga kontrollert av forskjellige makter, inkludert svensker, polakker og russere. På 1900-tallet opplevde byen turbulente tider under både den første og andre verdenskrig. I mellomkrigstiden var Riga hovedstad i den uavhengige republikken Latvia, men den ble okkupert av både Sovjetunionen og Nazi-Tyskland under andre verdenskrig.

Etter krigen ble Latvia en del av Sovjetunionen fram til 1991, da landet oppnådde sin uavhengighet igjen. Etter Sovjetunionens oppløsning har Riga gjennomgått en økonomisk og kulturell revitalisering. Byen er kjent for sin vakre gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, med flotte eksempler på middelalderarkitektur.

Rigas historie er derfor en fortelling om skiftende makter, handel, kultur og politiske omveltninger som har formet byens karakter og dens folk opp gjennom årene.

Riga er med sine drøye 600 000 innbyggere den største hovedstaden i de baltiske landene. Her finner du sjarmerende, gamle bydeler iblandet trendy barer og lekre restauranter. Du reiser lett fra Norge til Riga med fly, og flyplassen, som bare ligger 20 minutter fra bykjernen, når du lett med taxi eller buss.

Det latviske kjøkkenet består av en livlig blanding av lokale og internasjonale smaker, og Rigas dyktige kokker har stort fokus på å utvikle menyene etter sesongens produkter. Utvalget av restauranter og barer er bredt, både når det gjelder tradisjonelle, latviske retter og moderne gourmetmat.

Start dagen med nybrygget kaffe på et av Rigas populære  kaffebrennerier eller -barer. Hva med en luksuriøs brunsj med pannekaker, avokadosmørbrød eller nybakte bagels? Dagen avsluttes best med en middag på en av Rigas mest populære restauranter. Nyt en ti-retters meny på Max Cekot Kitchen, en performance-middag på Vincents, eller la deg imponere av heftige kokkekunster og asiatiske smaksopplevelser på Nomad

Etter middagen anbefaler vi å avslutte dagen med en god drink på en av de mange trivelige cocktailbarene. Et tips er å besøke Rigas eget ølkvartal, Riga Beer District, som består av ti ulike puber og mikrobryggerier. Enten drar du dit og prøver deg frem på egen hånd, eller så kan du bestille en guidet tur – en perfekt aktivitet for vennegjengen.

Sjarmerende handlestrøk og livlige matmarkeder

Uansett om du har planer om å handle til du ikke kan bære flere poser, eller om du bare vil rusle rundt i koselige, lokale butikker, så imøtekommer Riga behovene dine. I handlegatene Dzirnavu, Terbetas og Barona Iela, finner du alt fra de klassiske klesbutikkene og varehusene, som Galleria Riga, til de mer unike og lokale butikkene.  

Bare et steinkast fra gamlebyen, rett ved sentralstasjonen, ligger Riga Central Market. Et besøk her er et must når du besøker Riga. Markedet består av fem luftskiphangarer fra tidlig 1900-tallet, fylt med alt du kan tenke deg. Fra ost, fisk, kjøtt og fersk frukt, til lokalt håndverk, suvenirer, og mye mer. Hver dag er titusener innom Riga Central Market, og det er et av Europas største markeder i sitt slag.

Ta del i Rigas vel bevarte historie

Riga er velkjent for sin tidløse sjarm og rike historie, noe du vil erfare når du rusler rundt i koselige brosteinsgater i gamlebyen, med bygninger fra middelalderen. En liten spasertur unna finner du det vakre Art Nouveau-kvarteret som er fylt med pompøse bygninger, inspirert av parisisk arkitektur. 

Riga huser også flere populære museer. På Latvian National Museum of Art finner du kjente utstillinger og samlinger av latviske kunstverk fra 1700-tallet og frem til i dag. Zuzeum har den største private samlingen av latvisk kunst, og KIM er et perfekt alternativ for den som foretrekker det litt mer moderne. På Riga Motor Museum finner du store samlinger med alt fra veteranbiler til helt moderne biler, de har til og med en sjelden samling med sovjetiske kjøretøyer. 

Overnatting for ethvert ønske

Selv om Riga assosieres med sin gamle historie, er det en moderne by med mange spreke overnattingsalternativer. Vi anbefaler å få overnatting sentralt i byen, siden hotell og leiligheter i sentrum av Riga ofte holder en høy standard til en grei pris. Tilpass overnattingen til din personlige smak, og velg mellom alt fra trendy boutiquehoteller til eksklusive spahoteller. 

Riga er kjent for sine luksuriøse spa-anlegg, som med fordel kan kombineres med overnattingen. Koble gjerne av på Grand Hotel Kempinskis sin luksuriøse relax-avdeling, skjem deg bort med en ansiktsbehandling på Hedonic SPA Grand Poet Hotel, eller slapp av i en av femstjerners ESPA Rigas seks etasjer.


JAMAICA ER EKSOTISK FERIE MED MYE GOD MAT, ROM OG MUSIKK

Jamaica eksotisk ferie

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.