Siste liten, Feriehus, Planlegging
Mange nordmenn har spikret sommerferien for lenge siden, men det gjelder slettes ikke alle. Er du ute i siste liten, finnes det fortsatt muligheter. Men, da kan det være lurt å ta enkelte forholdsregler.
Siste liten: Nordmenn som bestiller ferien tidlig bruker mye mer tid på research og planlegging enn de som er sent ute med planleggingen, viser tall fra feriehustilbyderen Novasol. Når man stresser med bestillingen, er det lett å slurve. Derfor kan det lønne seg å være ekstra obs for å styre unna de typiske fallgruvene.
– Første bud når du skal planlegge en sommerferie i siste liten, er å sjekke overnattingsmulighetene på stedet før du bestiller reisen. Det klassiske er å bli lokket av billige flybilletter, så viser det seg at bomulighetene på stedet ikke står til forventningene. Det kan lønne seg å sjekke flere nettsteder som tilbyr hoteller, feriehus, hytter eller annen overnatting før du bestiller reisen, men hold deg til troverdige aktører som har alle referanser i orden, så kan du slippe å bli svindlet, råder Pia Buen, Country Manager i Novasol.
Fantastisk hus, men midt i ødemarken
Hvis det går fort i svingene når ferien skal bestilles, er det også lett å gå for det første og beste alternativet som dukker opp. Man slår til og bestiller et fantastisk hus med basseng og utsikt over vakkert fjellandskap.
Men så viser det seg at dette er langt unna både butikker, restauranter, strand og annet som er viktig for deg. Derfor kan det lønne seg å vie litt ekstra tid til å undersøke hva som faktisk finnes i området rundt, så slipper du å ende opp et sted i ødemarken hvor du tilbringer halve ferien i taxi.
– Det er mange som slurver med researchen når de bestiller ferietur i siste liten. Derfor er det også mange som velger å gå for det aller tryggeste alternativet, og drar til et sted hvor de har vært før. Danmark er for eksempel den desidert mest populære feriedestinasjonen for nordmenn på utkikk etter feriehus. Men det samme gjelder for tyskerne, og i år har vi fellesferie samtidig, så konkurransen er stor. Det betyr at det ikke er like mange boliger å velge mellom i fellesferien. Da er Nord-Tyskland et godt alternativ, hvor landskapet er veldig likt det danske. Mange nordmenn er nok ikke klar over mulighetene som finnes i Tyskland, men det er absolutt å anbefale om man vil reise et annet sted enn naboen i sommer, fortsetter Buen.
Glemmer det mest selvfølgelige
I tillegg til å ta lett på selve planleggingen, er det også typisk å glemme de aller mest selvfølgelige papirene som må være i orden til reisen.
– Husk for all del å sjekke utløpsdato for både passet ditt og ditt europeiske helsetrygdekort dersom du reiser på ferie i Europa. Noen europeiske land har strengere passkrav enn andre og krever at passet skal være gyldig i flere måneder etter at du har returnert til Norge igjen, avslutter Buen.