Home Reisetips Vintereventyr i Alpene lokker med hvite gleder i høyden

Vintereventyr i Alpene lokker med hvite gleder i høyden

Flere tips om steder i Østerrike

by Reiseliv

Vintereventyr i Alpene: Barn og voksne gleder seg. Kong vinter inviterer til hvite fjellsider og daler og en varmende sol i Alpene. Nå er det tid for å spenne på seg skiene og nyte de lange østerrikske alpedager. Tre flotte reisemål venter nordmenn; Zell am See, Montafon og Ski Amadé.

Vintereventyr i Alpene Ski Amade 0206 Familie

Zell am See, Montafon og Ski Amadé; herlige snøforhold fra slutten av november og ofte langt ut i april.

Tett i tett ligger små, sjarmerende alpebyer i fjellandskapet Montafon. Her finner du kjente vintersportssteder som Vandans, Bartholomäberg, Schruns, Tschagguns, Silbertal, St. Gallenkirch, Gargellen, Gortipohl, Gaschurn og Partenen. Alle stedene ligger på mellom 650 og 1430 meter over havet, omgitt av lange fjellsider og høye topper.

Allerede i begynnelsen av februar står solen høy på himmelen og kaster varmende stråler helt ned i de dypeste dalene. Oppover i fjellsidene brenner den godt i kinnene og på bar overkropp. Det er tid for mye solkrem og solbriller. Men for en nytelse!

3
Vintereventyr i Alpene og Montafon – noe for alle

Vintereventyr

Hvert av disse stedene i Montafon har sine egne attraksjoner. Noen passer for familier med små barn, amndre er typiske ungdommelige med mye fart og action, og andre igjen klassiske vintersportsteder meg kraftige nedfarter og lange løyper innover i fjellheimen.

Silvretta frister med sine isbreer, og innover i fjellheimen er det egne trekk for trugeturer, kjelkebakker, isbelagte sklibaner, snøbrettløyper, lekeparker av is og snø for barna – og selvsagt er det alltid plass til å bli med på et kurs på en skiskole.

Bielerhöhe er utgangspunktet for å gå innover isbreene. Silvrettasee – den kjente innsjøen som ligger på 2000 meters høyde er populær for turski, og fra Kristberg kan du gå flere kilometer en fantastisk panoramautsikt. Typisk familievennlig er området rundt Grabs og Tschagguns.

2
Vintereventyr også rundt Zell am See

Vintereventyr

Zell am See kalles Europas sportsregion, og ligger ca 10 mil syd for Salzburg. Zell am See har høy aktivitet året rundt. I begynnelsen av februar begynner det virkelig å strømme til med solhungrige turister som elsker ski og snøopplevelser.

På denne tiden av året er det tid for å nyte solen og snøen som reflekterer så godt. Hva mer kan du ønske deg enn lange dager ute i bakkene, og timelange stunder på en av de mange restaurantene med store terrasser, nok av mat, øl og sol.

Det maleriske alpelandskapet betar enhver som begir seg innover her. Med Kitzsteinhorns høye fjelltopp på 2900 meter som et sentralt punkt, ligger løyper og nedfarter i mangfold nedover fjellsidene.

Zell am See har skipass som gjelder i hele Europa skiregion. Rom finnes fra helt ned i 50-60 euro per person i 2-mannsrom på Gasthaus for én natt. Hoteller må du opp i rundt 100 euro per natt.

1
Ski Amadé like syd for Salzburg

Ski Amade 0206 Hus
Kos og fargerikt. Riktig et lekested for barna, nettopp slik du finner det i Zell am see, Montafon og Ski Amadé.

Like syd for Salzburg ligger det som heter Salzburgerland. Innenfor dette området finner du Ski amadé, hele fem skiregioner og 28 alpebyer som samarbeider om å være en stor og populær skidestinasjon. Blant disse byene er Alpendorf, Bad Gastein, Flachau, Maria Alm, Mühlbach, St. Johann im Pongau og Wagrain.

Her ligger 860 kilometer med løyper og nedfarter og venter på skientusiaster fra hele verden. 270 heiser og gondolbaner tar deg opp på toppene. Da er alle muligheter for et skieventyr i bakkene på plass, utfor, carving, familieløyper, dypsnøkjøring, snøbrettbakker og flere nedfarter av verdenscup-standard.

Sveits: til topps i Alpene i Mürren-Schilthorn

En ny attraksjon venter alle besøkende på Birg stasjon. Foto: Ferretti Tourism Marketing

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.