Home Reisetips Soloppgangen fra en luftballong i Tyrkia, og andre tips

Soloppgangen fra en luftballong i Tyrkia, og andre tips

by Reiseliv
Soloppgang luftballong Tyrkia

Soloppgangen fra en luftballong er én av fem grunner til å besøke Kappadokia i Tyrkia. Kappadokia er en av de mest unike regionene i landet. Med sitt eventyrlandskap som ser ut til å komme fra en annen planet. Derfor tiltrekker det seg besøkende fra hele verden.

Foto: Tyrkisk kultur- og turismekontor

Du bør utforske unike miljøer og oppleve en historisk side av Tyrkia som skiller seg fra de klassiske sol- og strandferiestedene. Her er fem opplevelser du ikke må gå glipp av når du besøker Kappadokia.

Start dagen med luftballongtur i soloppgangen

Soloppgang luftballong Tyrkia

Å se solen stå opp bak eventyrlandskapet sammen med hundre andre fargerike ballonger er en følelse som er vanskelig å uttrykke med ord. Men det er også mange flere muligheter enn det i Kappadokia.

Regionens mange turstier er perfekte hvis du vil utforske det fantastiske landskapet til fots. Navnet Cappadocia, stammer fra ordet Katpatuka som betyr «land med de vakre hestene», så å utforske området fra hesteryggen er intet mindre enn perfekt.

Keramikk er en annen ting Cappadocia er kjent for. Ta del i et keramikkverksted i Avanos, som er kjent for sin myke leire som kommer fra elvebunnene i Kızılırmak.

Fairy Chimneys: Symbol for Cappadocia

Såkalte Fairy Chimneys er kanskje et av de første bildene som dukker opp i hodet til mange når de tenker på Kappadokia. Disse ikoniske fjellformasjonene er symbolske for regionen og kan finnes nesten hvor som helst i området.

Et av de mest kjente eksemplene på Fairy Chimneys finner du i Paşabağ. Der har de langstrakte kroppene blitt formet med «hatter», noe som gir dem sopplignende former.

Å se solnedgangen over de spektakulære fjellformasjonene eller fargerike varmluftsballonger som reiser seg bak dem ved daggry er en opplevelse utenom det vanlige og det er ingen tilfeldighet at Kappadokia kalles et av landets mest fotovennlige steder.

Bo på spektakulære grottehoteller

Å bo på et hulehotell er et must når du besøker Cappadocia. De enkle hulene har blitt omgjort til luksuriøse boutiquehoteller hvor du kan nyte god mat og fasiliteter som spa og tyrkiske bad.

Kappadokias toppfjell stammer fra vulkanutbrudd og å bosette seg i huler i fjellene er en eldgammel tradisjon som er bevart.

Hotellets unike arkitektur og design gjenspeiler Cappadocias naturlige former og blandes med moderne luksus, og skaper en unik opplevelse.

Underjordiske byer: utforsk tusenvis av års historie

Soloppgang luftballong Tyrkia

I Kappadokia er det en rik skatt av spennende historie å oppdage. Her kan du følge sporene fra historien fra ruiner helt tilbake til hetittenes tid på 2000-tallet f.Kr. til forskjellige bosetninger dannet av forskjellige sivilisasjoner gjennom årene.

Et bemerkelsesverdig reisemål er Göreme friluftsmuseum, som har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 1985. Dette stedet imponerer med sine helleristninger og malerier som viser viktige scener fra tidlig kristendom.

Blant de mest spektakulære severdighetene i Kappadokia er også de underjordiske byene. Disse byene har sine røtter i det 7. og 8. århundre e.Kr.

Underjordiske byer som Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak og Mazı har overlevd i flere tiår og gir et innblikk i det underjordiske livet til innbyggerne med deres tunneler, rom, vinkjellere, spisesaler og kirker.

Oppdag smakene fra Cappadocia

Kappadokias lokale delikatesser har evnen til å gjøre selv den vanligste retten til et festmåltid. Dette gjør regionen til en populær attraksjon ikke bare blant naturentusiaster, men også gourmetreisende.

De fleste måltidene tilberedes med grønnsaker og frukt dyrket på regionens egne fruktbare landområder.

Testi kebabı er en delikatesse du må prøve fra kjøkkenet i Kappadokia. Andre regionale spesialiteter som serveres til besøkende til Kappadokia inkluderer aprikosstuing, rispudding med gurkemeie og Nevşehir mantısı som er en type ravioli servert i tykk krem.

I Kappadokia er det også en vinlagstradisjon som strekker seg flere tusen år tilbake. Så husk å besøke en vingård eller gå på en vinsmaking hvor du kan smake på viner laget av lokale druer som Emir, Öküzgözü, Kalecik Karası og Boğazkere.

Tips: Tyrkia er også et fantastisk land å sykle i


Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.