Home Reisetips Sommerferie i Alaska, blant et mangfoldig dyreliv og mektig natur

Sommerferie i Alaska, blant et mangfoldig dyreliv og mektig natur

Bamsen sover, men hold avstand

by Reiseliv
Sommerferie i Alaska

Sommerferie i Alaska, et reisemål som vil gi deg naturskjønne omgivelser, dyreliv og spennende historie.

Den amerikanske delstaten Alaska er omgitt av nesten 55 000 kilometer med kystlinje og er den eneste amerikanske delstaten hvis hovedstad Juneau bare kan nås med skip eller fly.

Hovedstaden i Alaska og byen har som nevnt, ingen veier fører til, er også verdt et stopp. Når du ankommer Juneau, kan du leie en bil for å utforske byen og dens omgivelser. Det er flere bilutleiefirmaer tilgjengelig i Juneau, og de fleste av dem tilbyr henting og levering på flyplassen eller fergekaien.

Et forslag er en tur til Mendenhall-breen en av hovedstadens mest populære aktiviteter. Isbreen ligger i Tongass National Forest, som er den største nasjonalskogen i USA.

Her kan du padle i kano blant blåfargede isklipper ved Mendenhall Lake og passere den mektige fossen Nugget Falls.

Fossefall på 24 x 27 meter!

Nugget Falls er en imponerende foss som er omtrent 24 meter høy og 27 meter bred. Den ligger i Mendenhall-dalen nær Juneau i Alaska, USA, og får vann fra Nugget Creek, som renner fra Mendenhall-breen.

Fossen er en populær turistattraksjon på grunn av sin skjønnhet og tilgjengelighet, da den kan nås via en kort tursti fra Mendenhall Glacier Visitor Center.

I Juneau finner du også fjellet Mount Roberts, som byr på fantastisk utsikt i tillegg til blant annet Chilkat-fjellene, kanalen Stephens Passage, Douglas Island og Silver Bow Basin-gruven, hvor det ble funnet gull i 1880.

Når du ankommer Juneau, kan du leie en bil for å utforske byen og dens omgivelser. Det er flere bilutleiefirmaer tilgjengelig i Juneau, og de fleste av dem tilbyr henting og levering på flyplassen eller fergekaien.

Flere turstier kan du velge mellom rundt og opp til Mount Roberts i Alaska. Mount Roberts er en populær turistattraksjon i Juneau-området.

Uberørt natur og ville dyr

Sommerferie i Alaska

En av de mest populære er Mount Roberts Trail, som starter fra havnen i Juneau og tar omtrent tre timer å fullføre. Turen fører deg gjennom vakre skoger og til slutt opp til toppen av fjellet, hvor du kan nyte panoramautsikt over Juneau og området rundt.

Flott turterreng er det også i Father Brown’s Cross Trail, Gastineau Meadows Trail og Perseverance Trail, som alle tilbyr forskjellige opplevelser og landskap.

Det er viktig at du merker deg at noen av turstiene på Mount Roberts kan være krevende, slik at du må ha god fysisk form og riktig utstyr. I tillegg er det alltid lurt å sjekke vær- og forholdsmeldinger før du begynner på en tursti og å ta med nok vann og mat.

For å lette den bratte turen opp på fjellet kan du ta Mt. Roberts Tramway 500 meter av veien og resten til fots.

Ettersom Alaska både er USAs største og tynnest befolkede delstat, er det også et flott sted for å oppleve uberørt natur og ville dyr. Destinasjonen er også et perfekt valg for en annerledes sommerferie.

Blant høydepunktene du kan oppleve i Alaska kan nevne områdetIcy Strait Point og byen Hoonora, som ligger rett ved siden av, på Chichagof Island.

Herfra kan du være med på hvalsafari med mulighet for å se både havørn, spekkhoggere og knølhval, eller utforske havet med en tur i kajakk – også med mulighet for å få øye på hval. 

Flere spennende reisemål i Alaska

Sommerferie i Alaska

Kommer du deg til Ketchikan kan du oppleve noe av Alaskas kultur. Ketchikan er en mindre by med en befolkning på rundt 8 000 innbyggere. Byen er Alaskas femte største og ligger på øya Revillagigedo.

Her finner du The Totem Park, som har en av verdens største samlinger av totempåler med forskjellige utskårede figurer som har betydning for eieren. Naturen på Katchikan byr også på ville dyr med muligheter for å gå på turer hvor du kan møte bjørner, eller kanskje aller helst; se den på avstand. 

Omtrent 35 km øst for Katchikan kan du også oppleve Misty Fjords National Monument, hvor landskapet er prydet med klipper i vannet, bratte fjorder, fossefall og tykk regnskog.

Misty Fjords kan oppleves til sjøs, men også via «flightseeing», hvor du flyr forbi de ekstraordinære omgivelsene.

Hubbard Glacier, med en lengde på 122 km og en høyde tilsvarende en 30-etasjers bygning, er verdens lengste tidevannsbre og et av Alaskas absolutte høydepunkter.

Her foregår det daglig kalving, og det er mulig å både se og høre når enorme isstykker faller ned fra breen.

Alaska kan være utfordrende og mange opplevelser krever at du har god fysikk. En avslappende måte å oppleve denne spennende amerikanske staten på, er å dra på cruise, noe som er svært populært.

Fakta om å reise til og rundt i Alaska

Sommerferie i Alaska

Det er ikke mulig å kjøre direkte til Juneau, Alaska, da byen ligger på en øy og ikke er koblet til veisystemet. Den mest vanlige måten å nå Juneau på er ved å ta en ferge eller fly.

Hvis du planlegger å kjøre til Juneau fra USA, vil du først måtte reise til en nærliggende by i Alaska som er koblet til veisystemet, som Haines eller Skagway.

Det er mulig å ta en ferge fra Haines eller Skagway til Juneau. Fergene kjører vanligvis to ganger om dagen og den bruker omtrent fire timer.

Du kan også fly til Juneau fra flere byer i Alaska, inkludert Anchorage, Sitka og Ketchikan. Alaska Airlines tilbyr flyvninger til Juneau fra disse byene, og flytiden er vanligvis mellom 1-2 timer, avhengig av avstanden.

Når du ankommer Juneau, kan du leie bil for å utforske byen og omgivelser. Det er flere bilutleiefirmaer tilgjengelig i Juneau. De fleste av dem tilbyr henting og levering på flyplassen eller fergekaien.

Alaska er den største og mest øde staten i USA og har en rik og mangfoldig naturlig og dyreliv. Her ligger noen av de største nasjonalparkene i USA, inkludert Denali nasjonalpark og viltreservat, Kenai Fjords samt Gates of the Arctic.

Staten har også noen av de høyeste fjelltoppene i Nord-Amerika, inkludert Mount Denali som er den høyeste toppen i hele Nord-Amerika med en høyde på 6.190 meter.

En lang kystlinje preger staten og inkluderer fjorder, isbreer, og isfjell. I disse vannene kan du finne sjøpattedyr som hvaler, sel og sjøløver.

Alaska er kjent for sin store populasjon av brunbjørn spredd over hele staten. Skogene er også hjem til en betydelig populasjon av grizzlybjørner.

Elger og caribou finnes i store antall. Noen få populasjoner av moskusokser lever i isolerte områder.

Alaska er også kjent for store flokker av ulv, både grå og sorte. Andre rovdyr som lever i Alaska er fjelløver og jerv.

Staten er hjem til mange fuglearter, inkludert ørn, falk og ugle. Mange trekkfugler flyr også gjennom Alaska på sin vei mellom Asia og Nord-Amerika.

Isbjørn finnes i de nordlige delene, spesielt langs kysten av Beauforthavet og Chukchihavet.
Alaska har også mange slag av fisk, inkludert laks, ørret, kveite og torsk. Fiskeri er en viktig økonomisk aktivitet i staten.

Klimaet i Alaska varierer fra arktisk i nord til subarktisk i sør. Vintrene er lange og kalde, mens somrene kan være varme og tørre. På grunn av de store forskjellene i klima og landskap, har Alaska en svært variert naturlig verden.

Celebrity Cruises har bistått med alle foto og noe informasjon til denne artikkelen.

Sommerferie i Alaska

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.