Home Reisetips Sommerferie i Europa, tid for å planlegge litt

Sommerferie i Europa, tid for å planlegge litt

by Reiseliv
Sommerferie Europa sykkel

Sommerferie i Europa åpner for mange muligheter, og bør inneholde en tur innom Belgia. Landet har rikelig med opplevelser for deg som liker frisk luft. Reiseliv gir deg sommerlige tips til opplevelser fra sykkelsetet i Flandern.

Turvei for natur- og kunstelskere

Noen få kilometer fra den sjarmerende byen Mechelen, i det uberørte naturområdet Rivierenland, kan du legge ut på en kunstnerisk turvei kalt Animalinas.

Her kan du oppleve verk fra den belgiske gatekunstneren Dzia, som har skildret dyr som lever i naturområdet.

Ruten kan oppleves både til fots og på sykkel. Rivierenland er et våtmark fylt med skog, elver og sumper. Det tar ca. 30 minutter å reise hit med tog fra Brussel.

Ølopplevelser – her har du en guiden 

Belgia er kjent for sine spesialøl. Faktisk er belgisk ølkultur med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Og i den vestlige delen av Flandern-regionen er det ikke mindre enn 58 bryggerier, hvorav flere har oppnådd ikonisk internasjonal status blant ølkjennere.

Nå er det lettere åutforske bryggeriene og de andre ølopplevelsene i regionen – med en ny Beer Guide. Du kan for eksempel besøke ølrestauranten Heerlijk, som har verdens største utvalg av trappistøl – med over 40 varianter i hyllene. I tillegg brukes de i matlagingen. Du kan også gå på en såkalt Beer Walk i UNESCO-byen Brugge – en tre-timers guidet tur med besøk på bryggerier og utvalgte barer mens du lærer mer om belgisk ølkultur.

Retrosykkelritt for alle aldre

Den 9.-11. juni går sykkelrittet Retroronde i byen Oudenaarde i det vestlige Flandern av stabelen, i år for 13. gang.

Denne helgens høydepunkt er retroturen søndag på 40, 80 eller 120 km, hvor deltakerne blir ledsaget av flotte retrobiler.

Skal du sykle selv, er det eneste kravet at du sykler på en veteransykkel. Underveis passerer rytterne flere av Flanderns perler, og ved pit-stoppene er de typiske energibarene i beste retrostil byttet ut med jordbær, riskjeks og is. 

Som noe nytt i år arrangeres det også en familietur på 17 km på lørdagen. Denne ruten er flat og trafikkfri og derfor barnevennlig.

Ruten tar syklistene gjennom regionens kulturarv via musikk, små foredrag og workshops på kultursteder.

De kongelige drivhusene i Laeken

Sommerferie Europa sykkel

Den 14. april til 7. mai åpner de kongelige drivhusene i Laeken ved Brussel dørene.

Dette lar deg utforske den eksotiske botaniske hagen, som fortsatt har samme ånd som den opprinnelige beplantningen – og flere av plantene som ble plantet under kong Leopold IIs tid.

Drivhusene ble tegnet i 1873 av arkitekten Alphonse Balat for kong Leopold II og fremstår som en glassbysilhuett midt i et parklandskap. Det koster 4 EUR å komme inn. 

Utforsk Nord-Belgia på sykkel

Sommerferie Europa sykkel

Ønsker du å utforske Nord-Belgias sjarmerende byer, vakre natur, rike historie og verdenskjent gastronomi, har det nå blitt enda enklere å finne passende sykkelruter.

På siden Flanders By Bike finner du ni sykkelruter med eget tema.

Coastal Route kan du for eksempel oppleve det beste fra Flanderns kystlinje, mens du på Art Cities-ruten passerer gjennom byer fulle av beundringsverdig kunst og arkitektur.

Guide til historiske slott

Flandern i det nordlige Belgia er fullt av historiske og vakre slott, som ofte også er omgitt av fantastiske hager.

For å gjøre det lettere for turister å få oversikt over de ulike slottene har regionens turistråd, VISITFLANDERS, gitt ut et magasin med lett tilgjengelige slott, samt informasjon om gang- og sykkelveier i nærheten av de historiske bygningene.

Anbefalte naturopplevelser

Kan du tenke deg å kombinere en storbyferie med naturopplevelser, er det nord i Belgia rikelig med muligheter for å dra på utflukt i naturen – som et supplement til en helg i for eksempel Brussel, Antwerpen, Brugge eller Gent?

Den tredje utgaven av magasinet Flanders Naturally setter fokus på ulike naturopplevelser i regionen. I denne utgaven kan du for eksempel lese om den idylliske landskapsparken Flemish Ardennes og nasjonalparken Brabatse Wouden, hvor du kan oppleve en av Flanders største og eldste løvskoger. I tillegg inneholder magasinet også en oversikt over de ulike gang- og sykkelrutene i parkene.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.