Home Reisetips Sommerferie på Kosterøyene og Strømstad med, gir deg fine dager

Sommerferie på Kosterøyene og Strømstad med, gir deg fine dager

by Reiseliv
Sommerferie Kosterøyene Strømstad

Sommerferie på Kosterøyene og Strømstad! Ja hvorfor ikke. Her gir vi deg noen glimt av mulighetene for klassiske sommerdager.

Strømstad er et av de mest populære svenske reisemålene blant nordmenn. I fjor overnattet vi mer enn 380 000 netter her. Dette tyder på at nordmenn er på vei tilbake til sine svenske favorittsteder.

Noe av det som er tiltrekkende for oss nordmenn i Strømstad, er den korte reiseveien, vakre skjærgården, koselige byen og herlige spisestedene.

For ikke i å nevne de fantastiske Kosterøyene som er høyt elsket av alt fra seilere og padlere til syklister, skalldyrentusiaster og alle andre som tidligere har besøkt øyene.

Overnatte i en butikk med bryggeri

Sør-Koster, en av de idylliske øyene like utenfor Strømstad, finner du et helt nytt sted: Kläpphagen. Dette er en boutique B&B med bryggeri, gårdsbutikk og restaurant – pluss bar. Her lages maten over åpen ild og rettene baserer seg på lokale råvarer i sesong.

Her kan du overnatte i en av leilighetene, i et luksuriøst glampingtelt, eller ta med din firbeinte bestevenn til hundesuiten.

Av aktiviteter som Kläpphagen tilbyr finner du boule, kurs i ølbrygging, ølsmaking, fiske og vandringer.

Det er også mulig å leie sykler, kajakk og SUP med eller uten guide for å utforske Kosterhavet nasjonalpark, Sveriges første marine nasjonalpark.

Du kan besøke Strømstad stadshus som er kåret til landets vakreste rådhus på svensk TV. Bygget fra 1917, troner på en liten høyde over byen.

På sommerstid kan du selv få et innblikk i den historiske bygningen når det arrangeres guidede turer på huset.

Titt og ofte holdes det også konserter og andre arrangement i rådhuset.

Glampingtelt – har du prøvd det?

Sommerferie Kosterøyene Strømstad

Campingplassen Lagunen er en mye besøkt og godt likt campingplass i Strømstad. For sommersesongen er nye glampingtelt på plass. Her gjør du campingen komfortabel med en touch av luksus i naturen.

Teltene har selvfølgelig utsikt til havet og behagelige senger. Ta med en du er glad i på en unik overnatting ved havet.

To strender, klipper, skjærgården og skog finnes like ved campingplassen.

Mellom to trær og med fantastisk utsikt til havet henger tresuitene på Styrsö, en øy like utenfor Strømstad.

De åpne tresuitene innbyr til en annerledes overnatting i det fri, med madrass, dyne og puter. Du sovner til lyden av vinden i trærne og utsikt til solnedgangen over Kosterfjorden.

Hvis du ønsker å kombinere den unike overnattingen med en aktivitet tilbyr også Styrsö Vandrarhem guidede MTB-turer på elsykler.

Les mer om Strømstad og Kosterhavet her

Foto: Roger Borgelid og Styrsö Vandrarhem

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.