Home Reisetips Sykle 35 kilometerne opp De forente arabiske emiraters høyeste fjell

Sykle 35 kilometerne opp De forente arabiske emiraters høyeste fjell

by Reiseliv
forente arabiske emirater

Sykle 35 kilometerne opp De forente arabiske emiraters høyeste fjell. Dette kan du gjøre i Ras Al Khaimah. Og du kan jo kombinere sykkelferien der med en avslappende solferie. Rundt deg ligger et utfordrende fjellandskap og inviterer til opplevelser på to hjul. Du kan jo også sykle terrengsykkel på en 65 kilometer lang løype som er utviklet av lokale entusiaster.

Det solrike og naturskjønne emiratet Ras Al Khaimah, som ligger drøye 45 minutters med kjøring fra Dubai, er et populært reisemål, spesielt i vinterhalvåret.

I tillegg til vakre sandstrender, luksuriøse resorter og en rik og innbydende kultur, har Ras Al Khaimah også en vakker og variert natur – fra ørkener og frodige wadier til majestetiske fjellandskap.

Turistrådet i Ras Al Khaimah har derfor de siste årene sammen med lokale aktører jobbet for å utvikle muligheter for å utforske naturen på sykkel. I dag er det allerede flere muligheter til å utforske Ras Al Khaimah fra sykkelsetet – og flere er på vei. For eksempel er det planer om å bygge ut infrastrukturen for sykkelopplevelser i emiratet. Dette inkluderer for eksempel utvikling av muligheter for grussykling i Al Ghail-området, som ligger omtrent 40 minutter fra Marjan Island.

Emiratenes høyeste fjell

forente arabiske emirater

Hvis du elsker følelsen av syre i beina, må du ikke gå glipp av en sykkeltur opp De forente arabiske emiraters høyeste fjell, Jebel Jais. Ruten er 35 km lang, og de første 10 km går gjennom relativt flatt ørkenlandskap. Etter dette venter 19 km med en gjennomsnittlig stigning på 4,1 prosent. Ruten er asfaltert, og underveis kan du være så heldig å møte geiter.

Når du når toppen, 1608 meter over havet, venter en fenomenal utsikt over fjellene – og på klare dager kan du til og med se havet. Hvis du trenger å fylle opp «motoren» før du går ned igjen, kan du spise lunsj eller middag på De forente arabiske emiraters høyest beliggende restaurant, 1484 Puro.

Heldigvis er temperaturene i høyden vanligvis en del kjøligere enn på bakken, noe som gjør turen mye mer behagelig enn du først ser for deg når du setter deg på sykkelen midt i ørkenen.

Det årlige etappeløpet UAE Tour går også gjennom Ras Al Khaimah. I årets løp, som gikk av stabelen i februar, kjempet deltakerne seg blant annet opp Jebel Jais etterfulgt av en tur gjennom Al Marjan Island før ruten fortsatte gjennom ørkenen.

Omtrent halvannen times kjøring sør for byen ligger naturområdet Wadi Showka, som har ikke mindre enn 65 km med ettspors terrengsykkelløyper gjennom det rå fjellandskapet. Rutene er utviklet og laget av lokale terrengsyklister, og for tiden er 16 km av sporene offisielt skiltet. Området er imidlertid under utvikling, og det er planer om på sikt å utvide nettverket og sette opp fasiliteter og sykkelutleie i området.

En annen ny trend er bikepacking, som kort fortalt er backpacking (reise med ryggsekk), men på sykkel. Mulighetene utvikles fortsatt, og du kan nå sykle 170 km gjennom Ras Al Khaimah på tre dager.

Hvor er Ras Al Khaimah?

Ras Al Khaimah er en av de syv emiratene i De forente arabiske emirater (UAE). Det ligger i den nordlige delen av landet, på den østlige kysten av Den arabiske Gulf.

Ras Al Khaimah er det fjerde største emiratet i UAE, og hovedstaden med samme navn, Ras Al Khaimah by, fungerer som administrativt senter for emiratet.

Ras Al Khaimah har vakre strender, fjellområder og historiske steder som tiltrekker seg både turister og investorer.

Er Ras Al Khaimah et fint reisemål for ferie?

forente arabiske emirater

Ras Al Khaimah er et fint reisemål for ferie, spesielt hvis du er interessert i sol, sjø og kultur. Landet har lange strender langs Den arabiske Gulf, og det er et flott sted for solbading, vannsport og avslapning.

Emiratet har imponerende fjellandskap, inkludert Jebel Jais, som er De forente arabiske emiratenes høyeste fjell. Dette gir flotte muligheter for fjellturer, sykling og annen utendørsaktiviteter.

Ras Al Khaimah har en rik kulturarv med mange historiske steder, inkludert gamlebyen i Ras Al Khaimah by, nasjonalmuseet og Dhayah Fort. Dette gir deg muligheten til å utforske UAEs historie og kultur.

Det er flere luksuriøse feriesteder i Ras Al Khaimah som tilbyr førsteklasses overnatting, spa-behandlinger og kulinariske opplevelser.

Utendørsaktiviteter: I tillegg til fjellturer, kan du også prøve ziplining på Jebel Jais, sandboarding i ørkenen, og golf på vakre golfbaner.

Ras Al Khaimah har flere familievennlige attraksjoner, inkludert vannparker, dyreparker og aktiviteter som vil glede både barn og voksne.

Sammenlignet med noen andre emirater som Dubai og Abu Dhabi, kan Ras Al Khaimah ofte tilby rimeligere priser på overnatting og aktiviteter, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for budsjettbevisste reisende.

Ras Al Khaimah kan være et flott reisemål hvis du ønsker å oppleve UAEs skjønnhet, kultur og historie, uten de store folkemengdene og prisene som noen ganger finnes i andre deler av landet.


FEM GODE GRUNNER TIL Å BESØKE TARTU I ESTLAND

Fem gode grunner til å besøke Tartu i Estland. Estlands nest største by, Tartu, blir europeisk kulturhovedstad i 2024. Byen ligger sørøst i landet, to timer med tog fra Tallinn. Temaet for Tartu 2024 er «Arts of Survival», som uttrykker kunstens evne til å påvirke Europas fremtid på tre områder: miljøvennlig kultur med fokus på ekte menneskelig kommunikasjon, sterke fellesskap og ferdigheter som trengs for å leve og, ja visst, overleve i årene som kommer.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.